Miris plina u kolima

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • npetar
    CBC Član
    • 21.08.2006
    • 98
    • Beograd

Miris plina u kolima

Da li vam se i koliko oseca plin u kabini? Kod mene se posle ugradnje odmah osecao, drugari su me ubedjivali da mora da se oseca 10-ak dana i da posle prestane (na osnovu njihovog iskustva). Kod mene se i posle mesec dana osecao da bih sasvim slucajno primetio da mi u servisu nisu vratili crevo od "iber laufa" na svoje mesto. Zatim sam povezao crevo na kuciste filtera za vazduh i od tada se plin oseca u 80% vremena voznje (znaci ponekad se uopste ne oseca). Takodje, pomalo mi se plin oseca i u gepeku gde je smestena boca. Bio sam u servisu par dana posto sam vratio crevo tako da smo mislili da je to uzrok i da vremenom treba testirati a multiventil je pritegnut malo...ali i dalje se oseca i u kabini i u gepeku.
    Auto je Opel Corsa 1990. god., busen karb. Isparivac Landirenzo, multiventil ARG. TNG ugradjen u Yuwax-u.
    Poz!
    Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Ne sme da se oseca ni malo! Idi da ti provere spojeve ako se oseca.
    Jedino moze malo da se oseca oko motornog prostora posle gasenja motora kada mala kolicina plina u gasnom stanju izadje iz miksera.

Ono sto osecas je mozda i sagoreli plin koji dolazi u kabinu iz busnog auspuha. Da li ti je auspuh ok?

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Hermes
      CBC Senator XXL
      • 14.02.2006
      • 1306
      • https://t.me/pump_upp
      • bemve

A moze i da je totalno lose nastelovan, al to bi verovatno primetio.....a tvoji drugari, ugradjivali kod istog majstora? Naravno, ne sme uopste da se oseca......
      https://t.me/pump_upp

Comment

• npetar
        CBC Član
        • 21.08.2006
        • 98
        • Beograd

Da, ugradjivali svi tamo. Jedan je skoro ugradio u Nisan Almeru (lambda kontrola) i nista se ne oseca. Medjutim pre neki dan na parkingu vidim da komsija vozi na tng a na kolima nalepnica yuwax-a, u pitanju je neka stara Lada...Popricao malo sa njim i kaze da mu se oseca plin. Ne znam da li je to mozda do uredjaja koji ide na karb?
        Auspuh mi je OK, bar se ne cuju karakteristicni zvuci kada je auspuh iscepan. Vozio sam malopre i na benzin, ne oseca se miris od sagorevanja benzina.

Nego, imam jedno pitanje za vas...

Kako mogu sam da proverim spojeve? Naravno, bez da uzmem upaljac u ruke
        Inace, otvarao sam haubu dok motor radi...Vizuelno se nista ne primecuje niti se oseca plin. Ali verujte mi, dnevno svako jutro do posla predjem 17km i oseca se. Da li je mozda moguce da isparivac ne pretvori sav plin u tecnost pa se plin uvuce u kabinu?

Comment

• nesaj
          CBC Član
          • 09.06.2006
          • 30
          • Topola, Šumadija, centar sveta !

U principu bi trebalo da kad neko sedne u auto i ne primeti da li je auto na gas ili ne. Vidi ti to proveri ali ne kod nekog šrafciger nazovi plinara nego u valjanom servisu, jer ako ti osećaš gas, to znači da on negde curi i da ne daj bože može da bude svašta..

Evo ima par meseci momak iz mog rodnog kraja vozio Opel Omegu koja je stalno "smrdela na kupus", tj na plin I to tako mesecima.. Govorili mu ljudi idi reši to, vidiš da curi gas, ovo ono, nego on kolko je bandoglav bio i ostao, naravno - nije.. I rezultat... od Omege ostali samo sablasno crni ostaci, buknula je ko kad četnik pali slamu

Srećom nikog u autu nije bilo, a atrakcija u malom mestu, tinu-ninu vatrogasci ovo ono..

Znači nemoj da se zezaš. Batali tog plinara i idi kod nekog profesionalca..

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Napraviš gustu sapunicu od recimo detrdženta za sudove i naneseš nekom čekicom na spojeve kuda ide plin bakarnim cevima. Ako pušta praviće balončiće ili balončine
            A ima i sonda za ispitivanje... Mada sapunica je sasvim ok, sondu koristim samo kad sam u dileji jel vidim ili ne vidim a sumnjivo mi je....
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Aki
              CBC Senator XXL
              • 04.08.2006
              • 1133
              • Beograd
              • Yugo 1603, Yugo 1301

...ovako je kod mene proveravano,sapunicom,kao sto rece Dora...
              I ne sme da se oseca,kod mene se jedva oseca i na auspuhu...
              ...a taman posla u kabini...
              "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
              - Lousie Smith

Comment

• npetar
                CBC Član
                • 21.08.2006
                • 98
                • Beograd

Sutra proveravam sapunicom. btw yuwax je zvanicni distributer Landirezno-a i zaista ljudi perfektno rade svoj posao, tako da varijanta da idem kod nekog drugog otpada.
                Javicu sta sam uradio a i postovacu neke slike da vidite kako su ugradili opremu.
                Poz!

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

Ne vidim šta je perfektno u tome da curi plin?
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• madwap
                    CBC Veteran
                    • 02.09.2006
                    • 177
                    • Beograd

Kod mene se ne oseca uopste... samo bilo bi dobro da razlikujes da li ti se oseca plin ( tj. ulje u plinu koje mirise/smrdi u samom gasu koji je inace bez mirisa ) ili ti se oseca sagorevanje plina ( kao sto si pomenuo iberlauf )... to su razliciti mirisi... pa cisto da znas gde da trazis...
                    Renault Twingo, 1.2
                    Ono što nemaš od dodatne opreme, ne može ni da ti se pokvari.

Comment

• npetar
                      CBC Član
                      • 21.08.2006
                      • 98
                      • Beograd

Koliko sam upucen, u plin se namerno dodaje stinking miris da bi se osetilo da li plin curi?
                      Kada sam bio u servisu, majstor je i sam rekao da se oseca pomalo u gepeku pa je pritegao cevi na multiventilu.
                      Po meni, miris je isti kao da kao miris plina u obicnom upaljacu.
                      Danas sapunicom testiram pa cemo videti. Buni me samo to sto se zaista ponekad NE oseca.

Comment

• npetar
                        CBC Član
                        • 21.08.2006
                        • 98
                        • Beograd

Evo na brzinu sam jutros uradio par slika:

Proverio sam sapunicom i nigde ne pusta a bas sam pomislio da cu resiti problem. Verovatno da od sagorevanja miris ulazi u kabinu ali nisam siguran tako da cu otici do servisa. Takodje je interesantno to da dok je hladan motor nikada se nije osecao plin, vec tek kad se zagreje tako da ne verujem da na spojevima pusta. Opet, interesantno je i to da se ponekad miris uopste ne oseca u gepeku. Sve ovo je toliko meni cudno tako da necu vise da lomim glavu, vec danas posle posla u servis na kontrolu.
                        Poz!

Comment

• Uros Piperski
                          CBC Senator XXL
                          • 31.01.2005
                          • 2978
                          • Beograd

Originally posted by npetar
                          Ceo dan danas na putu, nisam stigao do servisa.
                          Medjutim, pricao danas sa jednim majstorom (mehanicarem) i on odnekud tvrdi, premda ne zna zasto, da se plin oseti u krivinama, pri potresima (dao bog kod nas rupa do rupe). Ipak, blago sam se nasmejao i rekao mu da sumnjam u takve price. Ali, danas u voznji mislio na to i zaista osetim dosta jaci miris u vecim krivinama (do tada se nije osecao). Koliko u ovoj prica ima istine, neam pojma
                          Ae!

p.s.
                          Cim stignem idem do servisa, pa cu javiti sta je i kako je.
                          Pardon, slucajno sam isekao i ovu poruku kada sam izbacivao visak iz teme.

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• ABARTH
                            CBC Senator XXL
                            • 19.07.2006
                            • 364
                            • Vršac,Banat,Vojvodin
                            • SKALA 65

U bree ovo ko mostarska petlja (mislim na ova silna creva)
                            ovo naravno nema veze sa mirisom plina,evo slucajno imam primer moje ugradnje u jednog kadeta doduse monopoint... .Ako mislite da polozaj isparivaca nije dobar,varate se prosao je atest u AMSS.

Jel ti dihtuje dobro guma oko gepeka ,izduvni sistem jel OK?

Comment

• Uros Piperski
                              CBC Senator XXL
                              • 31.01.2005
                              • 2978
                              • Beograd

Vise bih voleo tri sume kablvoa i creva nego tako postavljen isparivac . Sta ima veze sto je prosao atest kada ti znas da to nije dobar polozaj?

Comment

Working...
                              X