atest (koji imam od ranijeg auta) je na latini?nom pismu, a MK policajac ne treba da ume da ?ita latinicu, i ne treba uopšte da tako nešto pita.
da li uopšte sme da zaustavi auto i da postavi takvo pitanje ?
ja nisam nikada imao probleme sa policijom u MK a tamo sa m provozao jedno 50.000+km do sada u raznim periodima i raznim autima.
jednom su hteli da mi naplate kaznu što sam vozio levom trakom autoputa, kao izigravali strogo?u.
naveo sam im da moram da vozim levom stranom jer je desna traka neispravna za saobra?aj ovolikom brzinom (kolotrazi, deonica kod Kumanova poznata po tome, najstariji i najlošiji deo magistrale) a da nije pravilno obeležena signalizacijom i da ne želim da ugrožavam svoju bezbednost vožnje.
pomoglo je i što odli?no znam jezik, možda
a i nemam strah od uniforme što i oni osete, i ne pada mi na pamet da mu ponudim 1 jedini denar a kamoli više
uopšte i tamo je polciija (bila) nau?ena da bude bahata godinama, sa onim kaubojskim stavom hajdu?ije, sre?om i tamo se tokom godina to polako menjalo nabolje.
ne, stvarno mi nije jasno zašto se birokratski komplikuje sve što je vezano za auto. pa kod nas još uvek kada se kupi novi auto iz salona, mora da se vrši tehni?ki pregled ??
Opet vi po zastavi...C,c,c... po onoj narodnoj "kada ne znas ko je kriv, a ti udri Bugarina..."
A, u vezi sa temom... Nije poenta u tome da te MK zaustavi pandur, nego da i ne puste preko granice jer traze atest. Ok, ne treba ti, ne plasis se ti njih, ali ne plase se ni oni tebe, samo sto ti npr. imas dva deteta u kolima na 45 stupnjeva celzija, a oni sve vreme ovoga sveta...opushteno...
od kada to na granici traže eksplicitno atest ?
ne kažem da nije sveže uvedeno, samo pitam od kada.
ma mogu oni da budu dovoljno velika bagra i da ne puste zbog boje auta, boje o?iju, broja zuba, ?istih presvlaka....
diskreciono pravo postoji ali i zloupotreba istog predstavlja težak skandal, medjunarodni incident i veoma loš potez generalno.
ako se takva praksa ustali, tu i takvu državu ?e svi koji mogu zaobilaziti a nema države na svetu koja je nezaobilazna.
to smo valjda i mi osetili i nau?ili tokom 90tih kada smo se glupirali, mislim na državne reprezente u uniformi, van normi i pravila opšte prihva?enih.
ja više ne ra?unam da na Balkanu krene ponovo ludilo, možda preveliki optimista a možda se školarina platila kod svih
u zelenom kartonu ionako nema mesta gde da se upiše TNG a to jedino dajem na MK granici, godinama unazad. ako se promenilo nešto, verujem i da ?e (novo uvedena) glupost biti brzo povu?ena.
kao ona igrarija sa vodom i pranjem to?kova uz naplatu 5 evra, i sa naše i sa MK strane pre više godina.
ma mogu oni da budu dovoljno velika bagra i da ne puste zbog boje auta, boje o?iju, broja zuba, ?istih presvlaka....
diskreciono pravo postoji ali i zloupotreba istog predstavlja težak skandal, medjunarodni incident i veoma loš potez generalno
So true... ...O tome ja i pricam. Bas kao sto si rekao, nije obavezno nego diskreciono - ljudi koji su to doziveli (a stalno idu u shopping u Solun, bar dva puta mesecno) su rekli da sa vremena na vreme (znaci ne uvek) dune nekom brkajliji da drka postene gradjane (bez atesta ) jos na granici... Pa sad covek nek gleda u bob da ne bude u njegovoj smeni, ili kad ce doticni da ustane na levu nogu...Balkane, Balkane, Balkane moj...
slazem se sa brick-om u potpunosti mogu da te rebnu po usima zasta god im padne napamet.
zasto onda kretati preko granice i ocekivati da te niko ne masira kad te za istu stvar jure i u mestu iz kog dolazis.?
Comment