Zimska voznja na gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Ladislav
    CBC Senator
    • 14.12.2004
    • 223
    • Kragujevac
    • Lada Niva 1.7i

Za divno cudo, meni zimska voznja stvara mnogo manje problema nego sto sam letos ocekivao! Auto iz prve pali na minusu i posle 12h stajanja (za duza stajanja ipak ostavljam na benzinu), cak sam i pitanje sauga resio.

Sto se tice sauga, ako nekome ne radi na plin neka proba da ga izvuce manje nego do kraja. Konkretno, meni saug na plin najbolje radi kad se izvuce samo do 1/3, upali motor, pa saug posle nekoliko sekundi vrati na 0 uz neznatan pritisak na papucicu gasa (tek koliko da se auto ne ugasi).

Nego, da li je neko primetio pad kvaliteta plina na drzavnim pumpama (gde kosta 31.90 kinti) u poslednjih nekoliko dana, ili se mozda meni nesto rastelovalo?
    Do pre neki dan mi je vangradska potrosnja bila u rasponu 8.2 - 8.5 litara, a juce sam izmerio 9.65 litara! Takodje mi se zalio drugar iz Paracina da mu je potrosnja skocila 10%.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Originally posted by cmilivoje
      pa nasao sam forum preko http://www.autogas.co.yu/ i malo mi nije jasna namena ovako dobrog i strucnog foruma sa tako losom reklamom i linkovima ka istom. ima dosta dobrih tema, pa se vec cujemo

Hvala za odgovor, jer poenta je bila u tome da mi je auto u garazi gde ima grejanja i na poslu ima garaze pa bez problema palim i po najvecoj zimi na gas, a prijatelj me upozorio na zaprljanje ventila

pozdrav

Pa nisam ja kriv kad nisu u stanju da naprave jedan kršten baner a opet neki tu obećali neke prepravke al sad uče pa... Biće bolja reklama

Uglavnom, gas ne pravi naslage, naprotiv, vožnjom na gas se naslage skidaju. Iz drugih razloga ipak treba povremeno voziti na benzin. Povremeno= svake dve nedelje bar 20 do 30 Km.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Nikola
        CBC Senator XXL
        • 29.09.2004
        • 975
        • Indjija/Vojvodina

Originally posted by Dora

Pa nisam ja kriv kad nisu u stanju da naprave jedan kršten baner a opet neki tu obećali neke prepravke al sad uče pa... Biće bolja reklama

Sutra, obecavam
        .:Cuore Sportivo:.
        Alfa Romeo 145 1.6 Boxer 103HP 96`

Comment

• dranix
          CBC Senator XXL
          • 04.10.2004
          • 3079
          • Antwerpen/Belgium
          • Saab 9-3

Najvise zbog sistema za benzin (pumpa treba da radi povremeno) i zbog sedista ventila. Pisano je vec o tome. Procitaj SVE a ne samo ono sto ti se samo cini vruce. Odgovori se cesto negde "kriju"

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Originally posted by cmilivoje
            Iz drugih razloga ipak treba povremeno voziti na benzin. Povremeno= svake dve nedelje bar 20 do 30 Km.
            navedite mi neki od tih drugih razloga ili link ka temi koja vec to objasnjava[/quote]

Drugi razlozi su dizne, pumpa, filteri za benzin, cevi i rezervoar. Kad se alo ili nimalo vozi na benzin on se ne troši pa se i ne sipa. Rezervoar rdja od "kvalitetnog" goriva. U diznama se taloži prljavština od opet kvalitetnog goriva i tako dalje. Vožnja na gas je svakako isplativa tak oda neće niko baš toliko osetiti po džepu 50 do 100 km mesečno. Sa ovim se rešavaju mnogi problemi zbog kojih posle dolazi ono " gas kvari auto".

https.autogas.rs

Comment

• Heinz
              CBC Senator XXL
              • 30.09.2004
              • 1027
              • Beograd, Voždovac
              • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Dora
              Drugi razlozi su dizne, pumpa, filteri za benzin, cevi i rezervoar. Kad se alo ili nimalo vozi na benzin on se ne troši pa se i ne sipa. Rezervoar rdja od "kvalitetnog" goriva. U diznama se taloži prljavština od opet kvalitetnog goriva i tako dalje. Vožnja na gas je svakako isplativa tak oda neće niko baš toliko osetiti po džepu 50 do 100 km mesečno. Sa ovim se rešavaju mnogi problemi zbog kojih posle dolazi ono " gas kvari auto".
              Mislim da zavisi i od tipa automobila.
              Primer, VW Golf2 1.8, pumpa stalno "vrti" gorivo jer je preliv van karburatora, dakle jedini deo koji je "suv" je karburator. Rezervoar je plastičan pa ne rđa. S druge strane kolega ima Opel Kadet kocku, 1.2 valjda, pumpa je stalno "suva", rezervoar metalni i pun ko zna čega tako da čovek sada i ne može da vozi na benzin, stalno mu je nešto prljavo i zapušeno.
              Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Sve je uvek i najvise zavisilo od vrste automobila (da ne kazem bas kvaliteta istog). Nego zavisi i od toga koja je ciljna grupa kupca i za koje je trziste.Nezni i fini automobili takodje prave jos vece probleme kad se eksploatisu u "nenormalnim" uslovima. Kao i uvek su najbolja jednostavna a proverena resenja.

Comment

• coco
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2004
                  • 476
                  • i`am from the land that is placed nowhere

sad cu postaviti pitanje kao pravi lejmer: kako sam cuo puno prica o tome da voznjom na plin brze propadaju karakteristike ulja, te obratno da plin ne sadrzi otpatke pa tako i period izmjene ulja , sa standardnih 10 000 km skace na 12 000 km...sto je tu istina? ja mjenjam ulje na 8000 do 10000 km (na lenjinu, tj ladi jel)
                  "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Originally posted by coco
                    sad cu postaviti pitanje kao pravi lejmer: kako sam cuo puno prica o tome da voznjom na plin brze propadaju karakteristike ulja, te obratno da plin ne sadrzi otpatke pa tako i period izmjene ulja , sa standardnih 10 000 km skace na 12 000 km...sto je tu istina? ja mjenjam ulje na 8000 do 10000 km (na lenjinu, tj ladi jel)

Tačno je da ulje duže traje kod vožnje na gas jer ima manje čadji i nesagorelih materija.

Ulje je krvotok motora, ne treba štedeti. Menjaj ga kao i do sada ako je za toliko kilometara predvidjeno ili malo ranije.

https.autogas.rs

Comment

• oliver
                      CBC Član
                      • 18.02.2005
                      • 69
                      • montenegro

Pozdrav svima, novi sam na forumu pa rekoh samo da se javim i kazem da vozim ladu nivu i g2 na plin i nemam nikakvih problema osim rijetkog pojavljivanja mirisa plina u golfu.
                      ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• -Vedran-
                        CBC Senator XXL
                        • 03.10.2004
                        • 3255
                        • Beograd

Oliver dobrodosao!
                        Power of dreams !!!

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Dobrodosao! Nebi bilo lose da nam se malo bolje predstavis, ali u svakom slucaju odgovor sledi.

Pojavljivanje mirisa plina u autu, nije normalna pojava. Prvenstveno proveri spojeve na vodovima visokog pritiska (svaki spoj do isparivaca), kao i vodove niskog pritiska od isparivaca do mesaca (posebno obrati paznju na ulaze gasa u mesac).
                          Ukoliko su svi ti spojevi u redu postoji mogucnost da ti izduvni sistem negde ne dihtuje ili ima malu rupicu kroz koju izlaze izduvni gasovi (to je vec miris izgorelog plina)

P.S. spojeve na vodovima visokog pritiska najlakse mozes proveriti razblazenom tecnoscu za sudove
                          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• -Vedran-
                            CBC Senator XXL
                            • 03.10.2004
                            • 3255
                            • Beograd

IvanT...pazi skoro svakim kolima se oseti miris izgorelog plina...vec smo negde o tome pricali...jel osetis kad prodje neki auto pored tebe koji ide na plin taj miris?

Meni ozgleda malo pusta na izduvnoj grani i isto ponekad osecam taj miris...
                            Power of dreams !!!

Comment

• oliver
                              CBC Član
                              • 18.02.2005
                              • 69
                              • montenegro

Kod lade odmah poslije ugradnje jedno desetak dana sa plin osjecao stalno a sada se uopste ne osjeca inace ona se vozi stalno jer je sluzbeno auto. Zasto je to tako neznam ali je 100 posto sigurno da se osjecao primjetno a sada se nista ne osjeca. Kod golfa osjetim plin ponekad prilikom kretanja sa semafora a inace se ne osjeca tako da mislim da nije u pitanju propustanje kroz crijeva jer da je tako valjda bi se stalno osjecalo. Jos uvijek nije alarmantno tako da jos necu ici da masiram majstora.
                              ne popravljaj ako nije pokvareno

Comment

• *IvanT*
                                CBC Senator XXL
                                • 30.01.2005
                                • 3234
                                • Srbija, Beograd, Kara

IvanT...pazi skoro svakim kolima se oseti miris izgorelog plina...vec smo negde o tome pricali...jel osetis kad prodje neki auto pored tebe koji ide na plin taj miris?

Meni ozgleda malo pusta na izduvnoj grani i isto ponekad osecam taj miris...

miris plina kada prodje neki auto je OK, jer je to miris koji dolazi iz auspuha i razlikuje se od mirisa nesagorelog, ali miris plina u kabini ne sme da se oseti kada su svi spojevi u redu.
                                http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
                                X