ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • banenko
    CBC Početnik
    • 13.12.2009
    • 4
    • Belgrade

Re: ATEST

Jedno pitanje:....uradio sam svu proceduru oko atesta (zaključno sa tehničkim pregledom) 28.12.2009god. tako da mi preostaje samo odlazak u MUP....e sad,registracija mi ističe krajem marta,pa jel bih mogao tada da odradim sve od jednom ( ne znam da li se samo upisuje u saobraćajnu atest ili se menja cela saobraćajna) ??? Naravno imam karton/uverenje o dobijenom atestu,ali da mi ne istekne tehnički list dobijen dobijen sa tehn.pregleda...? Hvala u napred....

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

Meni su u Beogradu menjali saobraćajnu, ali ona ti ionako košta oko 320din, obrazac saobraćajne. Uradi to i ne razmišljaj. To ti je 3l benzina. A tehnički pregled važi mesec dana, to je provereno tačno.

Comment

• miroo
        CBC Početnik
        • 07.04.2008
        • 4
        • Čačak

Originally posted by slavko_bgd
        Originally posted by Markoni147
        Originally posted by miroo
        Posedujem Renault Clio 1.2 GPL (model sa fabricki ugradjenim plinom). Posto mi u saobracajnoj vec pise "GPL" u rubrici tip vozila, da li je, posle obavljenog ispitivanja o tehnickoj ispravnosti uredjaja za pogon na prirodni tecni gas (atesta), potrebno ponovo ici na tehnicki pregled, odnosno upisivati u saobracajnu pogon na TNG jos jednom.

Pitanje sam vec postavio u MUP-u prilikom podnosenja zahteva za uput za ates, ali mi je sluzbenica, uz bledi pogled, odgovorila da bi trebalo od proizvodjaca automobila da uzmem papir u kome bi pisalo da je automobil proizveden sa pogonom na gas, bez obzira, sto to vec pise u samoj saobracajnoj dozvoli (doduse pise GPL a ne GAS ili TNG).
        U ovom slucaju ti je potrebna kopija inostrane saobracajne dozvole gde su upisani podaci vezani za instalaciju...
        Ako nemas kopiju zamoli u SUP-u gde si registrovao auto (ili gde su vec zavrsili tvoji papiri) da ti iskopiraju inostranu saobracajnu...
        @miroo: službenica u MUP-u je, unatoč bledom pogledu, apsolutno u pravu. Taj "papir" se zove COC (Certificate Of Confirmity) i to Vam niko neće izdati niti Vi do njega možete doći. Nisam razumeo deo "...ponovo ići na tehnički pregled,odnosno upisivati u saobraćajnu pogon na TNG još jednom." (!?) Na koju saobraćajnu mislite?
        @Markoni147
        Ako nema COC, podatak iz strane saobraćajne se ne priznaje.
        Pa mislio sam na nasu saobracajnu dozvolu jer u njoj vec pise GPL, a oznaka modela GPL oznacava da je pogonsko gorivo prirodni tečni gas.

Comment

• slavko_bgd
          CBC Senator XXL
          • 24.03.2009
          • 771
          • Batajnica
          • Stilo 1.6 16V MW

@miroo:

Ako pod tip vozila piše "GPL" , "LPG" ili "TNG" za tečni naftni gas ili propan-butan, odnosno "CNG", "LNG" ili "KPG" za prirodni gas ili metan, moje mišljenje je da u tom slučaju to vozilo ne podleže atestiranju. To je analogno novom FIATU PUNTO GPL koji se ne atestira već se tretira kao fabrička ugradnja .
          Ali, s obzirom da vozilo nije novo, nije proizvedeno u Srbiji i već je registrovano, ako u registracionom listu prilikom prve registracije nije upisan(prepisan) pogon na gas i ista činjenica upisana u saobraćajnu dozvolu-ispitivanje je obavezno.
          Posle ispitivanja i promene podataka u registracionom listu, u saobraćajnoj će pod tip vozila i dalje pisati "Clio GPL" a u rubrici napomena će pisati "pogon na gas".Uslovi postavke uređaja, rok važnosti atesta i ostalo će biti prema normativima koji važe i za naknadno prepravljena vozila.

Srdačan pozdrav
          Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• somi_kac
            CBC Senator XXL
            • 03.04.2009
            • 796
            • Kać

Auto dobijen kompenzacijom, ugradjen plin, nema papir boce ni atest. Sta sada? Nova boca ili nesto moze da se iskombinuje?
            OPEL Astra 1.6i
            OPEL Kadett 1.6
            ŠKODA Favorit

Comment

• Vlada_nbgd
              CBC Senator XXL
              • 11.09.2005
              • 1066
              • Novi Beograd/Topcider
              • ford focus sport pack

U novembru su u Vinci pustali baz papira posto je na boci utisnuta godina proizvodnje i naravno od te godine ti pocinje vazenje atesta.Tako da se za starije boce vise isplati promeniti ih.
              FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• somi_kac
                CBC Senator XXL
                • 03.04.2009
                • 796
                • Kać

To za pregled i moze da prodje. Kako dobiti uput, kada u SUP-u traze papir boce?
                OPEL Astra 1.6i
                OPEL Kadett 1.6
                ŠKODA Favorit

Comment

• vujke
                  Admin
                  • 29.09.2004
                  • 1673
                  • Mladenovac
                  • Daewoo Lanos 1.5SX

U ljermontovoj traze samo papir sa tehnickog, saobracajnu i LK ako si vlasnik ili ovlascenje ako nisi.
                  while(!asleep()) {sheep++;}

Comment

• somi_kac
                    CBC Senator XXL
                    • 03.04.2009
                    • 796
                    • Kać

Kod nas u Novom Sadu izricito traze papir od boce. Fotokopiju i originalni na uvid.
                    OPEL Astra 1.6i
                    OPEL Kadett 1.6
                    ŠKODA Favorit

Comment

• lmilannnn
                      CBC Član
                      • 22.06.2009
                      • 29
                      • Nis

Da li neko zna ima li jos uvek guzve za uzimanje uputa u Ljermontovoj?
                      Jel treba neka molba za izdavanje uputa?

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

obrazac za izdavanje uputa se dobije u SUP-u, a uput se podigne kasnije. U Nisu je 1430 din ako me secanje sluzi.
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• lakilucano
                          CBC Senator XXL
                          • 31.08.2007
                          • 421
                          • Bezanijska kosa

Ako smem da odem u off? Da li su nekom napisali kaznu u, poslednjim mesecima, zato sto nema atest?
                          bolje sto godina živeti kao bogataš ,nego sedam dana kao siromah.
                          Ne predaj se nikad,osim kad moraš.

Comment

• djukic
                            CBC Senator XXL
                            • 27.03.2005
                            • 2526
                            • Beograd

Atest uradio sad u petak. Dobio nalepnicu i sve gotovo.
                            Cela procedura zapoceta jos pocetkom decembra. Otisao na tehnicki, pa u ljermontovu, pa zakazao u AMS i tek u petak dosao na red u 11h. Imali primedbu, otisao do Ivana u Rasic servis, odradili tj. uklonili primedbu. AMS sve islikao i ja dobio ATEST. Jos ostaje da upisem atest u MUPu i gotovo...

Sto se tice kazni, seoski hajduci ili ti pripadnici MUPa pisu kazne, tj. znam za par primera oko Velike plane i Smed. palanke. Sto se tice urbane legende koju stalno pricaju o zasipanju praskom automobila u evropi ako primete da imas gas a nemas atest to je samo urbana legenda.

Teta na atestima u AMS prica je svakome. Naravno, nikada se to i nikom nije dogodilo i NECE se ni dogoditi. Meni bar nije ni u Grckoj, ni u Hrvatskoj, ni u Madjarskoj, ni u Austriji... o Italiji necu ni da govorim...

Atest sam iskljucivo uradio zbog Hajduka u Srbiji i otimacije i pocencijalnog nerviranja
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Normalno da neće zasipati praškom niti bilo čime dok imaš važeći zeleni karton. Kod nas isto tako neće, nemaju praška Već vidim scenu, zaseda i izleću trojica u teškim oklopima za demontiranje bombi i drže protivpožarne aparate
                              Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• MirkoDamnjanovic
                                CBC Senator
                                • 26.09.2008
                                • 291
                                • Srbija
                                • Cetvorotockas

Ne verujem sta se sve ovde pise.

Vi ljudi kao da nikad niste videli "KRIMINALNO" ugradjen plin koji JESTE opasan i po sebe i po druge. Pa jel pre par meseci eksplodirala zastava 101 i napravila stetu na zgradi ( sreca, sreca da niko nije poginuo ).

Apsolutno treba da se kontrolise i ko i kako ugradjuje plin. Steta sto kada ustanove velike propuste nemaju sankcije za radnju koja je to uradila.

Comment

Working...
                                X