ATEST

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • neca84
    CBC Član
    • 09.10.2008
    • 31
    • Beograd

Re: ATEST

E ljudi ,odradio sam juce atest.Stigao sam na red oko 23:30h!Bio u Ljermontovoj i saceko red koji je .......(radio samo jedan salter,pa prosao nacelnik,kad je video koja je guzva,j...o im sve po spisku,pa su odjednom otvorili 5 saltera)
    I vec se spremao da ustajem u 4h ujutru pa na Masinac po redni broj za atest (za ceo dan odrade samo 25 vozila),kad mi neki decko rece da ce on na Umku danas se vrsi atest.Ja rekoh ajd da ih pozovem,javi me decko najljubaznije,objasnio mi gde su da dojem....
    Ja tamo ono preko 50 vozila,prijavim se i lepo mi decko kaze da dodjem tek posle 8h tad cu stici na red.
    Ja dosao medjutim stigao sam tek oko 23:30h (predao u 4:30 pa otisao kuci).
    Prica je,ljudi su angazovali momke iz AMSS oni dosli u 10 i bili dok ne zavrse oko 00h!
    Momci su extra odradili jedan radi papirologiju drugi slika i pregleda i tako oko 5-10 min. po vozilu!!!
    Oni su za ceo dan odradili oko 100 automobila.Vratili su neke,njima izdaju uverenje da mogu da voze,ali moraju da izvrse popravke pa se jave za par dana kada ce ponovo doci,i naravno nece ponovo placati atest,nego ce im samo to pogletati ispravke i dati atest.
    Prvo svaka cast momcima iZ AMSS,pregledati 100 automobila za dan,pa ja bih se ubio.I sto je najvaznije korektni su i ljubazni pritom!!
    Drugo svaka cast tim momcima sa tehnickog pregleda sa Umke,lepo su ih organizovali,nema preko reda,jedan kenjao kako se mulja,gazda ga izbacio.Inace uzimali su telefone,pa ce ih oni zvati za sledeci put kad dolaze,i za ljude koji hoce atest i za one sto treba da odrade!!!!!SVAKA POHVALA!!!!
    Sto se tice atesta (3600 dinara je kostala), ne treba da se ide posle na vanredni tehnicki pregled kako te drugi upute,daju ti knjizicu i tako do sledece registracije.
    Tu je usteda oko 2000 dinara.
    To mi je rekao momak iz AMSS ,a i gazda tehnickog servisa (kome pritom to ne ide na ruku)!!!!
    Sve preporuke za pomenute ljude!!!!
    Pozz!!!!

Comment

• tomamega
      CBC Senator XXL
      • 19.03.2009
      • 715
      • Beograd / Crna burma, prim. prev.
      • Citroen C4, 1.6 Hdi, 110ks

A meni su ljudi iz AMSS u Ruzveltovoj zahtevali tehnički pregled, i morao sam da upišem promenu težine u saobraćajnu. Isti grad, ista institucija, isti propisi. Sve mora, a i ne mora...

Comment

• gogi11
        CBC Senator XXL
        • 26.10.2009
        • 790
        • Sever Srbije - Novi Sad

Evo st treba za atest i koliko za Novi Sad,.

Juce sam ugradio plin, ujutru sam cekao u Sup-u da izvadim uput za atest (guzva neverovatna) dobijem uput (jedan papir ) koji kosta 1420 din
        Zatim vozis u auto moto savez Srbije gde sam uradio atest -kosta oko 4000din. Danas preuzimam papir tj da je atest izvrsen i da je sve ok. Potom se radi vandredni tehnicki pregled -oko 1500din pa se potom ide u Sup da se unese u saobracajnu POGON NA GAS (ovo ne znam koliko kosta)
        Dakle:
        Uput 1420 din
        Atest 4000din
        Vandredni teh.preg 1500 din.
        Sup - saobracajna ???

Comment

• neca84
          CBC Član
          • 09.10.2008
          • 31
          • Beograd

Sve to sto pricate jeste tako i potpuno ste u pravu.
          Trebalo bi posle atesta ici na tehnicki pa u SUP-da se promeni saobracajna!!!
          Ja sam naime registrovao auto pre 3-4 meseca i taj isti na tehnickom me nije ni "a" pitao o atestu za TNG.
          Njemu je bilo bitno da on sebi uzme pare pa ponovo da dodjem na tehnicki kad se opametim!!!!
          Iako je tad vazio zakon i uredba o TNG-u,on me je na mufte provukao,a nisam mu trazio!!
          A sada vrte drugu pricu!!!!
          Prema tome imam atest knjizicu da sam prosao,covek koji drzi tehnicki kod koga sam radio atest mi je rekao da ne moram,a islo bi mu u korist.
          Ljudi iz AMSS su mi rekli takodje,a s obzirom da jos nisam ni pri keshu,nece me videti.
          Barem neko vreme!!!!

Comment

• pilauda
            CBC Član
            • 30.08.2006
            • 46
            • Blok 64

Jel ima neko uplatnicu iz ljermontove, da mi kaze ziro racun i koliko para da uplatim da ne uplacujem tamo kod njih jer je guzva, ako moze svrha uplate i primalac, hvala

Comment

• zilevig
              CBC Početnik
              • 06.10.2009
              • 1
              • Novi Sad

Uradio sam atest i dobio knjizicu,a postomi registracija istice u maju da li treba da po novi zakonu da idem na tehnicki pre registracije i da li je kaznjivo ako nemas upisan TNG u saobracajnoj.I jos nesto da li je za auto na gas obavezan aparat za gasenje pozara .

Comment

• ragazzoni
                CBC Senator XXL
                • 24.02.2009
                • 774
                • Obrenovac i okolina
                • Opel Omega 2.0i-16v

Merodavan je upis u saobraćajnu. Kao kad radiš registraciju i sve uplatiš samo ne udariš pečat. Ovo ti govorim da ne bi imao problema sa policijom. Što se tiče PP aparata, o njemu kao i o ostatku opreme za vozila doneće se uredba, da bi se otklonile suvoparnosti članova zakona, tako reče večeras izvesni načelnik saobraćajne policije, kad?? Ili je već donešena? Ako neko zna šta sve ide pod OPREMOM, nek napiše.
                ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• neca84
                  CBC Član
                  • 09.10.2008
                  • 31
                  • Beograd

Za uplatu u Ljrmontovoj:

Uplatilac: Ime prezime adresa
                  Svrha uplate :Atest
                  Primalac :Administrativna taksa
                  Iznos: 1420 dinara
                  Račun primaoca :840-742221843-57
                  Model: 97
                  Poziv na broj :65-011 (ovo je za Cukaricu,razlikuje se od toga na kojoj si opstini)

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Ljudi moj problem je sledeci, nemam papir od boce, boca je proizvedena 2005 i ima svoju plocicu sa brojevima. Kakav je onda postupak za atest?

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Atestira se boca, pa onda dobije papir. Valjda je ~1500 rsd.
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• neca84
                        CBC Član
                        • 09.10.2008
                        • 31
                        • Beograd

Takodje imam papir na Turskom,a i ako ga nemas ,nema veze!!!!
                        Na plocici ti pise datum proizvodnje i to je sve sto im treba!!!!!
                        Pozeljno je imati ga,ja ga odneo,ali je tako od 50 njih ispred mene samo 10 imalo.
                        Nije pravio problem,ali ako nemas plocicu i na njemu godinu proizvodnje,nema sta da trazis tamo!!!!!
                        To im je inace merilo koliko ti vazi atest!!!

Comment

• gogi11
                          CBC Senator XXL
                          • 26.10.2009
                          • 790
                          • Sever Srbije - Novi Sad

Originally posted by deki-ascona
                          Atestira se boca, pa onda dobije papir. Valjda je ~1500 rsd.
                          Pa dobro sada...ne obracaju paznju samo na bocu, ima tu jos mnogo cega sto bi trebalo da pogledaju ali... dobro, ako vozite starija kola sa malo jeftinijim uredjajima onda je i bolje da ne zagledaju malo bolje ali opet ne mora ni da znaci da vam je nesto lose odradjeno. Samo opusteno bitno je da vec nekako prodjete tj uraditi taj atest a onda kud koji mili moji.

Comment

• ragazzoni
                            CBC Senator XXL
                            • 24.02.2009
                            • 774
                            • Obrenovac i okolina
                            • Opel Omega 2.0i-16v

Trebaju li teleskopi za cilindar bocu, i treba li elektro ventil na toro boci??? Vaša iskustva
                            ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                            Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• miroo
                              CBC Početnik
                              • 07.04.2008
                              • 4
                              • Čačak

Originally posted by ragazzoni
                              Merodavan je upis u saobraćajnu. Kao kad radiš registraciju i sve uplatiš samo ne udariš pečat. Ovo ti govorim da ne bi imao problema sa policijom.
                              Posedujem Renault Clio 1.2 GPL (model sa fabricki ugradjenim plinom). Posto mi u saobracajnoj vec pise "GPL" u rubrici tip vozila, da li je, posle obavljenog ispitivanja o tehnickoj ispravnosti uredjaja za pogon na prirodni tecni gas (atesta), potrebno ponovo ici na tehnicki pregled, odnosno upisivati u saobracajnu pogon na TNG jos jednom.

Pitanje sam vec postavio u MUP-u prilikom podnosenja zahteva za uput za ates, ali mi je sluzbenica, uz bledi pogled, odgovorila da bi trebalo od proizvodjaca automobila da uzmem papir u kome bi pisalo da je automobil proizveden sa pogonom na gas, bez obzira, sto to vec pise u samoj saobracajnoj dozvoli (doduse pise GPL a ne GAS ili TNG).

Comment

• veljakg
                                CBC Član
                                • 12.12.2009
                                • 15
                                • kragujevac

Meni je cale pre neki dan u supu u Kragujevcu uplatio verovatno nesto oko tog upita za atest, i oni mu rekli da dodje 25.02.1010 posle 14 casova po upit. Sta sad? Neman nikakav papir da sam u proceduri za atest, sta ako me panduri zaustave,ima li neki brzi put....???

Comment

Working...
                                X