Što kaže struka?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rendjo
    CBC Senator XXL
    • 26.06.2006
    • 340
    • Zadar HR

Što kaže struka?

Evo me s tehničkog.Prošao sam ali mi čiča na tehničkom kaže da mi je na mom skupocijenom prinsu opasno izveden sistem za punjenje boce.Naime izvod za punjenje mi prolazi iznad auspuha,tj puni se na strani gdje je ispuh,i istini za volju stvarno elektrana od 3.5l isijava veliku temperaturuda mi se čak istopila naljepnicu HR koja bila naljepljena iznad Šalu na stranu,postoji li stvarno opasnost od ekplozije ili zapaljenja ili da zanemarim ovu primjedbu ? Jel to propisno postavljeno i da li da posjetim svog instalatera ponovo?

Punjach za bocu mora biti na suprotnoj strani od auspuha ili na bezbednoj razdaljini (mislim da je oko 20tak cm), takodje sve cevi od plina, kako ona shto ide za punjenje boce tako i ona shto ide ka motoru mora biti odaljena shto dalje od auspuha!

Comment

• nikolapanic
      CBC Senator XXL
      • 16.10.2005
      • 657
      • Petrovac

Znaci,poseti majstora ponovo.
      Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• choks
        CBC Član
        • 31.07.2007
        • 45
        • Pancevo

Ti to ne primetis u voznji,ali dok vozis pri vecem opterecenju,auspuh se na delu gde se spaja sa motorom usija u bukvalnom smislu,a svugde drugde sem pri kraju je izuzetno vreo. Dakle ,opasno je po zivot!
        So Long And Thanks For All The Fish

Comment

• Rendjo
          CBC Senator XXL
          • 26.06.2006
          • 340
          • Zadar HR

Poludit ću više s tim majstorima..ne mogu nijednom doći da riješim problem i da se više ne vračam Auto mi treba svaki dan i bez njega sam ko vezanih ruku Sad moram u najboljem slučaju cijeli dan biti bez auta Hvala na pomoći

Comment

• uglavnom.bezopasni
            - 42 -
            • 03.02.2005
            • 2235
            • Novi Sad

Ne mora biti tako strašno, možda može da se reši i par?etom lima na pravom mestu, a možda i ne treba ništa da se dira (20cm razmaka).

Nemoj da slušaš ove pani?are ovde, ja nisam nikad imao ni jedan problem sa gasom, a i benzin je prskao više puta po celom motoru pa se ništa nije upalilo.

Kolega choks je o?igledno nedovoljno informisan, ali mlad je na forumu, nau?i?e
            Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
            11.04. 0:12 #2
            Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• speedplus
              RIP Bio nam je drug!
              • 15.01.2007
              • 2419
              • LAZAREVAC

Originally posted by uglavnom_bezopasni

Nemoj da slušaš ove pani?are ovde, ja nisam nikad imao ni jedan problem sa gasom, a i benzin je prskao više puta po celom motoru pa se ništa nije upalilo.
              Da,da... benzin i plin su materije koje vatrogasci koriste u gašenju požara i nema potrebe voditi ra?una ako negde curi kao naprimer po motoru,razvodniku,auspuhu

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

Piromana ima svuda ali Mr. Don't panic nije od tih sigurno.
                Cak se i daleko bezazlenije stvari mogu zavrsiti katastrofalno sto ne znaci da se trebamo panicno bojati.
                Nije da nesto pokusavam da preterujem ali se nista narocito ne bi desilo ni kad bi cev za tocenje grejali brenerom. Gasni sistem je prilicno dobro osmisljen pa ako sadrzi sve standardne zastitne elemente nema bas neke posebne frke. To ne znaci da cevi trebaju da idu blizu izduva ali ni to da moraju da budu 20 cm od njega. Takvu glupost samo Srbin moze da izmisli. Toliku brigu za tudje zivote je retko gde moguce videti.
                Benzinski sistem u automobilima je daleko nesigurniji nego bilo koji gasni, pa sta. Naravno da benzin gori i da neko i izgori.
                Bakarna cev je veoma jaka pa i ako se nesto desi (pukne) to moze biti samo kvar a ne opasnost po neciji zivot ma gde u sistemu pukla ili propustala. U delu za tocenje ima zaista toliko malo gasa da nije za diskusiju. Ne vidim cemu tolika frka po pitanju bezbednosti. Tehnicki je nesto drugacija situacija a i pravila kako bi trebalo da se radi.

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

Samo da dodam da se ne treba puno opuštati(ovo kažem iz iskustva),jer se obi?no desi da sitnica napravi sranje

Comment

• dranix
                    CBC Senator XXL
                    • 04.10.2004
                    • 3079
                    • Antwerpen/Belgium
                    • Saab 9-3

U pravu si. Ja sam opusten jer radim uglavnom sve kako treba. Reci je bilo o panici.
                    Preterivanje je bespotrebno u bilo kom ekstremu a norme su norme i sluze da se postuju.

Comment

Originally posted by uglavnom_bezopasni
                      a i benzin je prskao više puta po celom motoru pa se ništa nije upalilo.
                      Dobro sada ti ga vec pretera, ovo je vec opasno

Comment

• uglavnom.bezopasni
                        - 42 -
                        • 03.02.2005
                        • 2235
                        • Novi Sad

Pa ne kažem da nije, ali meni je jednom propišala pumpa, drugi put alternator pokidao crevo i oba puta sam primetio da se nešto ?udno dešava po naglom padu koli?ine benzina (kog bez obzira što se vozi na plin uvek ima dovoljno). Zna?i iscurilo je bar 20l benzina po motoru i nije se upalilo.

Tako se i moj ?ale žalio na potrošnu plina, a ono curi ne sve strane, (on je sam menjao filter) i opet se ništa nije upalilo, a njemu treba vremena da primeti...

Možda je sve to zato što su BMW-i u pitanju
                        Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."

Comment

• speedplus
                          RIP Bio nam je drug!
                          • 15.01.2007
                          • 2419
                          • LAZAREVAC

Ti bi trebao da igraš LOTO

Comment

• bozza1979
                            CBC Veteran
                            • 08.01.2007
                            • 112
                            • Beograd

benzin je prskao više puta po celom motoru pa se ništa nije upalilo.
                            Drugu se pre 10-ak dana tako zapalio Wartburg 1.3, a on prosao sa res pecenim prstima...

Comment

• uglavnom.bezopasni
                              - 42 -
                              • 03.02.2005
                              • 2235
                              • Novi Sad

Kad bolje razmislim, u ovom "novom" autu nemam PP aparat, hitna nabavka, nosite li ga vi?

Comment

Working...
                              X