Izjava o ugradnji uredjaja za pogon vozila na TNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dexterorc
    CBC Početnik
    • 10.08.2007
    • 8
    • Leskovac

Izjava o ugradnji uredjaja za pogon vozila na TNG

Bavimo se razvojem programa za autoservise.
    Jedan deo programa omogucava stampanje izjave o ugradnji uredjaja za pogon vozila na tecni naftni gas.
    Interesuje me Vase misljenje o formi i obliku izjave koju stampa program. Svako misljenje, a narocito predlozi su dobrodosli.

Postoje dve vrste izjava koje mozete pogledati na:
    www.servisnicentar.com/ProzorIzjavaTNG.htm - obrazac za pripremu
    www.servisnicentar.com/ProzorSIzjavaTNG.htm - odstampana izjava
    i
    www.servisnicentar.com/ProzorIzjavaTNGN.htm - obrazac za pripremu
    www.servisnicentar.com/ProzorSIzjavaTNGN.htm - odstampana izjava
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

malo ne razumem izjavu,mislim čemu služi.ja recimo prilažem garantnu knjižicu sa servisnim kuponima kao kada se kupi novo vozilo,sa spiskom ovlaštenih servisa u zemlji i svetu,a svi neophodni podaci o gasnom uređaju su u njoj,kao i pregledna servisna dokumentacija svih radova u garantnom i vangarantnom roku.

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

U Kragujevcu i Arandjelovcu je nemogu?e dobiti uput za atest u SUP-u bez ra?una ili izjave.A ponekad komisija AMSS za ateste zna da traži tu izjavu.
      Meni u Lazarevcu ne treba mada ovaj program je ok(imam ga i ja) jer može da radi fakture-profakture,2 vrste izjava,ima bazu podataka o ugradnji i neznam šta sve još... PREPORU?UJEM

Comment

• dexterorc
        CBC Početnik
        • 10.08.2007
        • 8
        • Leskovac

Originally posted by gorky
        malo ne razumem izjavu,mislim čemu služi.
        Ovom izjavom se opisuju oprema i uredjaji ugradjeni u automobil. Da bi ugradjeni uredjaj mogao da se atestira potreban je neki dokaz da je to uradio neko strucan, što vlasnik automobila dokazuje ovom izjavom koju dobija od servisera.

Comment

• djurdjija
          CBC Senator XXL
          • 07.02.2006
          • 365
          • Prokuplje

Evo izjave kako je ja dajem

IZJAVA
          O UGRADNJI UREDJAJA I OPREME ZA POGON
          VOZILA NA TE?NI NAFTNI GAS(TNG)

Ovim izjavljujem da sam dana_____________na vozilu marke________________________
          tipa__________________,sa brojem šasije__ sa brojem motora
          __________________________,i registarskim brojem_______________ugradio opremu za pogon
          vozila na TNG sledecih karakteristika:

О Rezervoar za TNG Cilindricni Torusni

Proizvodja?_____________________
          Broj ____________________________God proizvodnje______________________

O Armatura rezervoara sa ventilom sigurnosti

Proizvodja?_____________________________
          Broj /ugao ugradnje__________________________________

O Ispariva?

Proizvodja?________________________________
          Broj ______________________________

O Ventil za gas

O Ventil za benzin

O Vodovi za gas

Visokog pritiska precnik ф6,ф8______________, materijal___Cu_____________________

Niskog pritiska Precnik _ф10,ф19_____________,materijal__arm.guma_________ ____________

O Vodovi za sredstvo za grejanje: pre?nikф16___________,materijal__arm.guma_________ ____

O Mesto za utakanje(van vozila) Bo?no Nazad

Sva gore navedena i ostala oprema ugradjena je shodno Pravilniku o tehni?kim normativima
          za uredjaje i opremu za pogon motornih vozila na TNG(Službeni list SFRJ 7/84)

Izjavu dao

ime ____________________________

adresa

Comment

• dexterorc
            CBC Početnik
            • 10.08.2007
            • 8
            • Leskovac

Ovi podaci koje je naveo djurdjija su predvidjeni programom. Kakva su iskustva u ostalim krajevima Srbije i okoline sa izjavama za TNG. Zamolio bih Djurdjija da navede iz kog je mesta .

Comment

• Timothy Leary
              CBC Senator XXL
              • 23.04.2006
              • 439
              • Beograd

ne bi bilo lose da dodate homologacije svih delova koje navedete(isparivac, boca, multiventil, gasni ventil itd)...

Comment

• dexterorc
                CBC Početnik
                • 10.08.2007
                • 8
                • Leskovac

Druga verzije izjave koju mozete videti na stranici www.servisnicentar.com/ProzorIzjavaTNGN.htm ima mogucnost unosa homologacije za rezervoar, multiventil i isparivač.
                Da li je neko imao problema sa homologacijom za ventile ili nekim drugim podatkom iz izjave?

Comment

• djurdjija
                  CBC Senator XXL
                  • 07.02.2006
                  • 365
                  • Prokuplje

U komsiluku sam iz Prokuplja.

Comment

• Saša
                    CBC Senator
                    • 05.11.2006
                    • 277
                    • NS

Jeb*te, ovde kao da je svaki grad država za sebe...

Kakva sad izjava?

Tamo treba papir za ispariva? - ovde ne treba, ovde treba ra?un za ugradnju - tamo ne treba, negde treba izjava - negde ne treba, negde možeš napraviti atest i bez "papira"za bocu, drugde ne možeš...

J. lud zbunjenog, važno da se pare uzimaju...

Što bre ve? jednom ne uvedu neki vid ovlaš?enja za servise koji to ugra?uju, umesto da ovako zaje****ju ljude....

p.s. Sorry za re?nik, nema adekvatnijeg na?ina da se opišu ose?anja... Brišite sve.

Comment

• gorky
                      CBC Senator XXL
                      • 08.06.2007
                      • 860
                      • Vojvodina,Kikinda

pa o tome sam i pričao,svaki grad je država za sebe,svako izmišlja i interpretira zakone kako mu je volja.nisam ni znao da negde traže "izjavu",no bez obzira, čemu služi izjava ,kakvu "težinu" ima parče papira na kojem piše da je uređaj taj i taj ugradio auto servis "pera,laza,mika",možda su "pera,laza i mika" do juče čuvali ovce pa je ovih godina veća lova na gasu pa hajde da malo ugrađujemo gas dok ne poraste cena kile žive vage pa opet sa ovcama,mislim strašno

Comment

• dexterorc
                        CBC Početnik
                        • 10.08.2007
                        • 8
                        • Leskovac

Zamolio bih gorky-ija da malo bolje objasni servisnu knjizicu za uredjaj koju je pomenuo. Hvala

Comment

sta traži ili će tražiti AMSS

Cemu izjava služi:
                          Prvenstveno za one delove instalacije kod kojih nije moguće celovito, a kod nekih nikakvo očitavanje homologacije. Tako da ako dođe vozilo sa crevima na kojima zbog kratkoće ili nepostojanja oznaka nema homologacije, smanjuje se odgovornost time što će serviser svojom izjavom garantovati da su ugrađeni delovi homologovani, eventualno priložiti kopiju papira koji je došao uz kotur creva.

U planu je i popust za ateste ukoliko postoji izjava servisera.

Koje sve elemente izjava treba da sadrži će se objaviti na sajtu
                          www.amss-cmv.co.yu

Comment

• djurdjija
                            CBC Senator XXL
                            • 07.02.2006
                            • 365
                            • Prokuplje

Servisna knjizica o kojoj je rec predstavlja u stvari licnu kartu isparivaca u kojoj su podaci o njemu.
                            Lovato nema tu neko uputstvo za montazu ,sto imaju recimo BRC ,Voltran ali kod Voltrana je karakteristicno da nemas ostampan broj isparivaca vec ga ti upisujes naknadno.

Comment

• zoranbg
                              CBC Senator XXL
                              • 23.03.2005
                              • 4098
                              • Rooster's Hill , Beog
                              • Grande Punto 1.2

pa ovo je sramota nevidjena.. umesto vi koji radite oko atesta gledate da sto vise pojednostavite proceduru,vi dodajete jos papira.
                              pa ja cu da popunim taj papir i da napisem da sam ja ugradio gas .. i sta sad?
                              jel ste vi po sadasnjem zakonu ovlaš?eniji od mene?
                              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Working...
                              X