Izjava o ugradnji uredjaja za pogon vozila na TNG

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorky
    CBC Senator XXL
    • 08.06.2007
    • 860
    • Vojvodina,Kikinda

servisna knjižica nema veze sa uputstvom za montažu niti sa isparivačem.ona je namenjena vlasniku vozila u njoj su podaci o vozilu, uređaju,garancija,spisak ovlaštenih servisera u zamlji i inostranstvu i servisni kuponi.namena joj je da se,sem pismene garancije,ima pregledna servisna dokumentacija gasnog uređaja na vozilu.inače,by the way,za atest mi ne treba ni knjižica,ni izjava,moj rad je moja izjava i to atestna komisija zna.ti ljudi kad otvore haubu poznaju rad zglavnih servisera.nekim serviserima ja ne bih tražio izjavu nego hipotekarno jemstvo i 2 žiranta.

Comment

• BOOST
      Founder - Admin od Začetka
      • 29.09.2004
      • 8726
      • Gislaved//Sweden
      • SAAB 9000 AERO R; SA

Dakle ova izjava je za izbacivanje lozaca na trzistu.

Ugradnja gasa kosta 30?
      OK
      Nemas problemas, ali zato izjava kosta 250-400? u zavisnosti od vrste sistema za koji se izdaje.
      Korektno?

Pa nek ugradjuju i sami al bez izjave nece proci, to ko ono, most i cuprija

zoranbg

Mos ti i struju u kucu da instaliras, ali ces da platis nekom ovlascenom elektricaru za papir za tehnicki prijem.
      Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
      move your mind

Comment

• gorky
        CBC Senator XXL
        • 08.06.2007
        • 860
        • Vojvodina,Kikinda

nije ni to korektno opet će se naći oni koji će prodavati izjave.ima malo i majstorske etike,a još više majstorskog inata,ne volim kada se neko kiti tuđim perjem,ne dam izjavu pa taman da mi plati 1000 eura.moj rad je moj rad i iza njega stojim 300%,volim svoj posao i srce mi je veliko ko rusija kada na semaforu ispred sebe vidim auto sa mojom nalepnicom,a ja odmah znam kada kako i šta sam ugradio,tačno imam sliku u glavi,to mi daje snage da sutra opet zadovoljan odem u servis i radim.ako se sve svede na kupujem-prodajem onda neće više biti čari i neću ja biti zadovoljan,a neću ni da radim posao koji mi ne pričinjava zadovoljstvo.to se ne može kupiti.

Comment

• BOOST
          Founder - Admin od Začetka
          • 29.09.2004
          • 8726
          • Gislaved//Sweden
          • SAAB 9000 AERO R; SA

gorky

Samo kazem kakko je to neko zamislio, ne i da tako treba.
          Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
          move your mind

Comment

• zoranbg
            CBC Senator XXL
            • 23.03.2005
            • 4098
            • Rooster's Hill , Beog
            • Grande Punto 1.2

to sa tim papirom je licemerje ..

nerazumem KO moze da da tu izjavu svako ko radi u automehanicarskoj radnji,autolimarskoj ,vulkanizer .. gazda ili njegovi radnici ..ne kapiram to kao prvo.?
            a kao drugo to je izgovor da ako se nesto desi takvom vozilu da ovi sa atesta prebace odgovornost na ugradjivaca,a lepo su uzeli isto para koliko i on za rad pa sad hoce i odgovornost da mu uvale.. cccccc

ja znam da ljudi teraju rucno pravljene prikolice na atest .. pa im pregledaju i ako su OK izdaju atest..nepitaju ko ih je napravio.
            ili recimo ako pravis od nekog vozila kabriolet i etc....

toliko je postalno smesno ovo sa auto-gas atestiranjem
            nije stvarno vise za nerviranje..samo je za smeh

@Boost

da,ali nepostoji ovlashceni ugradjivac auto-gas opreme ZBOG TOGA se i vrsi atest.
            netreba i jedno i drugo.. ili ovlashceni ugradjivaci ili atest.
            Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

Mozda odgovor na pitanje: sta treba da sadrži izjava

http://www.amss-cmv.co.yu/pdf/bitno_za_ ... u_gasa.pdf

Tu je na strani 3 definisano šta treba da sadrži izjava onoga ko je ugradio.
              Slažem se da bi bilo najbolje licencirati servise, ali trenutna situacija je takva da ne postoje propisi po kojima bi se to uradilo.

U vezi opravdanosti atesta: Niko se ne žali što mora da radi tehnički pregled i lekarsko uverenje, obzirom da postoji navika, a kod pregleda plina, može se svašta nešto videti a ponekad i doživeti.

Comment

• speedplus
                RIP Bio nam je drug!
                • 15.01.2007
                • 2419
                • LAZAREVAC

@bokigenije
                Ako 01.01.2009 stupa na snagu R01,dali to zna?i da trenutno sve komponente sa R00 mogu pro?i atest ako su montirane po propisu ????????

Comment

@speedplus

Trenutno sve komponente sa R00 sem multiventila koji nemaju sigurnosni ventil.

Comment

• speedplus
                    RIP Bio nam je drug!
                    • 15.01.2007
                    • 2419
                    • LAZAREVAC

@bokigenije
                    Dali postoji neki zvanicni pisani pravilnik o tome,jer imam problema sa EMER multiventilima,ovi iz Vince nece da atestiraju zato sto je kutija multiventila R00,dok u AMSS i na Masinskom prolazi bez ikakvih problema.

Comment

Working...
                    X