Taksa na ugradjeni gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • NShappy
    CBC Senator
    • 09.03.2005
    • 261
    • Novi Sad
    • Ford Focus 1.8TDCi

Taksa na ugradjeni gas

Evo mene novog clana. Juce sam se registrovao. Postovao prvo pitanje, jutros forum ne radi a kada je proradio, nema me vise kao clana. A ni mog pitanja.

Zato me evo ponovo sa ponovljenim pitanjem.

O novim zakonima o ugradnji gasa u kola se vec dosta prica i na ovom forumu i po ulici ali nisam uspeo da sebi razjasnim sledece.

Prica se u Novom Sadu (taxisti) da ce se ubuduce i prilikom svake redovne godisnje registracije vozila placati posebna taksa na vozila koja imaju ugradjen gas. Nesto slicno nekadasnjem (davno zaboravljenom) nametu na radio u kolima. Neka leva logika za ovo postoji jer se veliki deo poreza uzima od prodaje benzina pa sa povecanjem prodaje autogasa naplata ovog poreza smanjuje. Porez od benzina se, bar tako zvanicno kazu, velikim delom trosi za puteve (mora biti) a posto i vozila na gas habaju puteve nekako bi i to "treblo" oporezovati. Koliko je ekoloski faktor bitan nasim vlastodrscima nam je poznato. Da se oporezuje posebno auto gas ne vredi jer ce tada verovatno poceti kupovanje gasa za domacinstvo u bocama i presipanje u vozila sto se nekada masovno radilo a gas za domacinstva se nece dodatno porezovati. Javio bi se problem slican nekadasnjem odnosu cena dizela i loz ulja koja je bila posledica razlicite poreske stope zbog razlicite namene ova dva u sustini ista goriva.

Ne bih da pocne rasprava o porezima, ekologiji, drzavi vec bih voleo da me neko uveri da ove glasine nisu istinite. U redu je da se uradi pravi atest, plati neka taksa kod upisivanja gas uredjaja u dozvolu ali da svake godine placamo taksu samo zato sto imamo gas bi bilo........

A inace pricaju ljudi da ce ovaj namet biti "1000-30000din".

Voleo bih da neko ima sigurnu informaciju da ovo NIJE tacno.
    Volim sve što su voleli mladi kada sam i ja bio mlad...
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Znas kako je. Ja u Belgiji placam 150 evra godisnje ekstra taksu za LPG. Cene su u tri kategorije : 90, 150, 210 evra. Ne znam za SCG ali se nadajte taksama. Pa svi bi u Evropu. Jel tako? Toliko za sada dok cekamo vise informacija kako stoje stvari u SCG u vezi dodatne takse na gas.

Comment

Znas kako, ja se interesujem vec mesecima za tu taksu i siguran odgovor ne moze niko da ti da. Vlada je nestabilna i ideje o uvodjenju te takse postoje, ali niko na vlasti se ne usudjuje da u ovim trenucima uvodi nepopularne mere.
      Pitanje je ipak politicko i ja sam ga postavljao na ovom forumu, diskusija koliko hoces, ali pravog odgovora ipak nema, jer ga niko ne zna u ovoj zemljii...Mozemo samo da nagadjamo.

Comment

• cdr
        CBC Član
        • 13.12.2004
        • 22
        • Vracar

Re: Taksa na ugradjeni gas

Originally posted by NShappy
        Prica se u Novom Sadu (taxisti) da ce se ubuduce i prilikom svake redovne godisnje registracije vozila placati posebna taksa na vozila koja imaju ugradjen gas.
        Pa priča se da je i Partizan bolji od Zvezde (i obrnuto), da je Golf bolji od Kadeta (i obrnuto) a tako se i priča i za tu taksu. A što se iste tiče, ako se ista i uvede (a lako je moguće da hoće jerbo treba nekako puniti budžet) ionako verovatno neće kačiti taksiste, tj. oni će biti izuzeti jer su strogo solidarni pa će da štrajkuju... ono u stilu: neka ostalima naplate duplu taksu a mi sirotinja nemamo s čim da radimo i platimo
        Golf 2 GTI -> viewtopic.php?f=15&t=733

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Voleo bih da neko ima sigurnu informaciju da ovo NIJE tacno.
          Kao prvo dobrodoshao!

Nazalost niko nema tachnu informaciju o ovom sluchaju. Predlog da se uvede posebna taksa na vozila sa pogonom na TNG je potekao iz ministarstva finansija u oktobru 2004. godine. Taksa je trebala da bude u iznosu od 17000-18000 din. i trebala je da pochne da se naplacuje od 01.01.2005. Kao shto vidish ni dan danas nije uvedena, ali stoji veliki znak pitanja da li ce biti uvedena. Trenutno je takav predlog stopiran, ali da li ce to biti trajno ostaje da se vidi.

Pozdrav Ivan!
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Ma povuku oni mene 17000-18000 puta za tu taxu!!!

Izvinjavam se sto sam vulgaran...ali svaki put se iznerviram kad cujem pricu oko te taxe...
            Power of dreams !!!

Comment

• srle1
              CBC Senator XXL
              • 08.02.2005
              • 320
              • Beograd

Taksa jednom pri atestu ili godišnja taksa?
              Ko leti vredi, ko ne leti ne vredi!

Comment

• *IvanT*
                CBC Senator XXL
                • 30.01.2005
                • 3234
                • Srbija, Beograd, Kara

--------------------------------------------------------------------------------

Taksa jednom pri atestu ili godišnja taksa?
                Da je jednom pri atestu mozda bi nekako i podneli, ali je to nazalost planirana godishnja taxa!

Comment

• Heinz
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 1027
                  • Beograd, Voždovac
                  • Avensis 2.0 D4D

E onda ću malo sutra da uradim atest

U ovoj državi sve može na foru i kroz prste.

Ne moramo se držati zakona kao pijan plota (? by Josip Broz)
                  Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Pa ako budu uveli toliku taxu, ja je prvi necu platiti!

Comment

• Ivvan
                      Moderator
                      • 29.09.2004
                      • 1574
                      • Nis
                      • SAAB 9000

Neznam o cemu razmisljaju(sem o parama) ovamo kola koja se uvoze moraju da ispunjavaju euro3 normu ,a ovamo uvode taksu na plin umesto olaksica pa ko ce da im placa poreze ako se jednog dana svi pogusimo
                      Turbos make torque,and torque makes fun

Comment

• srle1
                        CBC Senator XXL
                        • 08.02.2005
                        • 320
                        • Beograd

Ma kakav Euro 3 njih interesuje samo EUR u što većoj količini. Pa ljudi to ako bude godišnja taksa ... nazad na naftu

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Originally posted by Ivvan
                          Neznam o cemu razmisljaju(sem o parama) ovamo kola koja se uvoze moraju da ispunjavaju euro3 normu ,a ovamo uvode taksu na plin umesto olaksica pa ko ce da im placa poreze ako se jednog dana svi pogusimo
                          Nije toliko problem u taksi koliko u načinu razmišljanja. Ovo je još uvek zaostatak uravnilovke, udari harač i bole me uvo.

Da budemo pošteni na gas se ne uzimaju toliki nameti kao na benzin. Ako uzmemo u obzir da u ovoj državi još nema mesta za ekološku svet onda treba bar voditi računa o ekonomskoj. Bilo bi mnogo poštenije da e ako već nešto misle da oporezuju dodaju na cenu litre. Tak obi svi platili drumarinu prema stvarnom trošenju drumova. Ovako opali jednako penzionera koji ide 5000 godišnje i trgovačkog putnika il itaksistu.

Ako ovo udruženje ili bilo koje drugo koje ima ikakve asocijacije prema gasu ne pozove ljude na masovni štrajk i protest onda ne treba da se bavi gasom i to ozbiljno. Pogotovu ako šaka taksista izbori bilo kakve beneficije.
                          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
                            CBC Senator XXL
                            • 30.01.2005
                            • 3234
                            • Srbija, Beograd, Kara

Pa ljudi to ako bude godišnja taksa ... nazad na naftu
                            Trenutno je takav predlog stopiran, ali da li ce to biti trajno, ostaje da se vidi.
                            Kao shto rekoh za sada je stopirano, pa netreba sada puno razmishljati o tome.
                            Informaciju dobijamo medju prvima pa s` obzirom na to samo opushtno.

Comment

• srle1
                              CBC Senator XXL
                              • 08.02.2005
                              • 320
                              • Beograd

:x

Comment

Working...
                              X