Taksa na ugradjeni gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Da ne budem previse off. Evo kako stoje stvari sa taksama za gas u Belgiji. Ima tri klase cena. 30 evra za motore (cak i to), niza oko 90 evra i visa oko 150 evra. Zamislite koliko se onda isplati onima sto voze na gas a imaju motore od 5 litara a placaju kao ja za 2 litra . Salim se. Za dizel se placa isto tolika taksa (veoma slicni iznos) a gorivo je daleko skuplje. Cista politika. Bese pre jedno tri godine pitanje za ministarku saobracaja koja je govorila da se zbog zagadjenja prelazi sa dizela na gas. Pitaju oni. Pa dobro. Instalacija kosta 2000 evra da li ce neko garantovati cenu gasa na taj nacin sto ce se dotirati iz budzeta za ocuvanje zivotne sredine. Nije bilo odgovora. Znaci da su neozbiljni po tom pitanju. Ipak, cena gasa je tri puta manja nego cena benzina, za sada.

Comment

• vivicav
      CBC Član
      • 12.04.2005
      • 72
      • Pancevo

I ja sam produzio registraciju ovih dana i imam ugradjen i atestiran uredjaj za pogon na gas. Postoji razlika u placanju kod registracije! Naime, naplacena mi je najniza ekoloska taksa, u iznosu od 32 dinara. Da vozim na benzin platio bih oko 100, a da je u pitanju dizel, taksa bi bila 150 dinara. Totalno je nebitno finansijski, ali je interesantno kao podatak.

E, sad cu ja malo da zeznem ekolosku svest na drzavnom nivou i da prebacim malo na benzin i vozim, a platio sam nizu taksu!!!
      Yeah
      http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

• sw.brick
        CBC Senator XXL
        • 09.10.2004
        • 8141
        • Beograd, barajevo-zemun
        • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

a gde to, kod nas ne postoji ekoloska taksa. ili je nesto novo uvedeno ?
        volvo
        945 SE turbo lpg
        344 GL lpg

Comment

• vivicav
          CBC Član
          • 12.04.2005
          • 72
          • Pancevo

U Pancevu. Mislio sam da to postoji svuda...
          Yeah
          http://img285.imageshack.us/img285/3192/plin0tv.gif

Comment

Izgleda da se tu radi o nekim op?tinskim taksama. Ja sam neku komunalnu taksu platio 50 din vi?e nego ?to bi platio kad bi i?ao samo na benzin. Registracija je ura?ena u novembru i tada je upisano i u saoba?ajnu da je ugra?ena gasna instalacija.

Comment

• to je to
              CBC Član
              • 04.04.2005
              • 62

Originally posted by Viper
              Ja sam pre dva dana registrovao auto imam ugradjen plin nisu me pitali nista i nema te takse.
              Kako si prosao tehnicki ako nemas atest na gas i kad registrujes vozilo sigurno te pitaju koje gorivo trosis
              nista meni ovde nije jasno

Comment

• acapn
                CBC Član
                • 20.04.2005
                • 86
                • Paracin

i ja sam skoro registrovao auto, isto me niko nista nije pitao za plin niti sam placao neku taksu, jos su mi na tehnickom otvarali haubu da uporede broj sasije i normalno videli isparivac.

Comment

• -Vedran-
                  CBC Senator XXL
                  • 03.10.2004
                  • 3255
                  • Beograd

Originally posted by to je to
                  Originally posted by Viper
                  Ja sam pre dva dana registrovao auto imam ugradjen plin nisu me pitali nista i nema te takse.
                  Kako si prosao tehnicki ako nemas atest na gas i kad registrujes vozilo sigurno te pitaju koje gorivo trosis
                  Heh pa kako?Das mu 500 din i on peva sta ti hoces!
                  Power of dreams !!!

Comment

Working...
                  X