Juguar je izgleda imao isti problem koji i ja imam. O tome je pisano na ovom forumu pod naslovom "Problematika sa jugom", ali mi se cini da je problem u necem drugom, pa mi treba pomoc. Dakle, auto ne drzi ler dok je hladan. Perfekt radi na radnoj temperaturi. Mislim da je u pitanju vazduh, a evo i kako: na rasprsivacu, ili kako se god to zove, imam jedan ventil, koji se steluje velikim shrafom na kome je i opruga. Da bi mi ler radio lepo dok je motor ispod 40stepeni, taj shraf moram da okrenem u levo, skoro do kraja. Tada je sve OK. Medjutim, kako se auto greje, pada mu ler gas i na kraju se ugasi. Reshenje je okretanje shrafa ventila u desno. Tada mu se povecava br obrtaja, i opet je sve u redu. Kada auto dostigne temp. pri kojoj se pali ventilaeor (oko 80stepeni), da bi ler lepo radio, shraf moram skoro sasvim u desno da namotam. Postoji i drugi nacin. Namestim ga da lepo radi oko 40 stepeni, pa kada auto pocne da se zagreva, te ler da pada, ja mu malko povuchem saug, i on zivne. Na kraju debelog pancirnog creva koji vodi od tog uredjaja do kucista filtera za vazduh, nalazi se jod jedan ventil, ali mi izgleda da nema bas neku funkciju. Okrenes ga levo, desno, ista stvar. Nishta se ne menja. Na benzinu sve radi cakum pakum! HELP!!
Zaboravih da kazem u pitanju je Alfa 75, 1.6, 4 karb.

Comment