Aku ulaze u karburatore onda nemas mikser nego dizne. A ako se creva spajaju na deo koji ima rupice sa unutrasnej strane i nalazi se izpred samog karburatora, onda imas mikser. Otvori kuciste filtera pa pogledaj. mikseri mogu biti ili izmedju filtera i karbova, ili u kucistu filtera, na karburatorima.
Ler gas i termika
Collapse
X
-
poslusaj me dobro. mislim da sam 95 posto u pravu) (100 je teska rec).
namesti ti prijatelju ovako auto:
da kad se upali izvesno vreme mu bude potreban sauk a kasnije ne,sta god to znacilo u podesavanju!,jer to je jedino pravilno ponasanje.
nista drugo nema logike(kao sto kazes),ali stvarno nema.
auto namesti da ti zagrejan mirno radi,pa ce kad bude ladan (trebalo bi tako da bude 90 posto) da trazi malo ili vise sauka(zavisi od auta do auta).Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
E, vako! Tek sad sam saznao da mozda imam klimu u kolima. Naime, kada sam ga sada prebacio na plin, culo se shushtanje. Malo naoshtrim uvo i provalim da mi je ... e sad, valjda dolazna plinska cev u raprshivac na spoju sa njim zaledjena, to jest da se ledi, a u toj okolini negde i ............ CURI PLIN!!!!!!!
Comment
-
-
pa jesi zatego malo (uzmes viljuskasti odgovarajuci pa stegnes ),malo zategni pa probaj ponovo (samo nepreteruj,da nepukne).
normalno kad to radis,auto je ugasen i skinut sa
kontaktaLakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Majku mu njegovu! Neche da se zategne! ma ko ga shisha, turicu ispod pivo!
Trebao bi da zamenish to parchence cevi, ili makar holender i "burence". Mnogo je jednostavno da bi rizikovao!
Comment
-
-
kad je auto hladan,povlaci se sauk da bi se napravila bogatija smesa.to jest da ima vise benazina a manje vazduha
kada bi saug "pravio" manje vazduha koji udje u motor onda bi i potrosnja benzina bila manja (kao da je smanjena kubikaza motora) a to naravno nije moguce na karburatorskom sistemu.
ne stima terminologija- saug/cok radi na bazi venturi efekta i utice na benzin a ne utice na KOLICINU vazduha koju motor u**** vec na brzinu kojom se u****va vazduh (brzina vazdusne struje je povecana u venturiju).
dakle, vazduh je UVEK iste kolicine nezavisno od temperature motora a menja se kolicina benzina koja daje bogatiju ili siromasniju mesavinu.
u konkretnom slucaju ako motor lose radi kada je hladan ili uvlaci fals vazduh na nekom dihtungu koji pusta gde ne treba ili ima manjak goriva bilo benzina bilo gasa usled razedesnosti /neispravnosti karburatora ili gasnog mixera+ isparivaca.
mislim da je najbolje ipak posetiti servis..volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
Ej! Pomishljam da novi topic pokrenem. Pazi ovako: Ko zna koliko dugo meni curi plin. Uopshte nisam provalio po potroshnji. Izgleda da curi jako malo, ali je to dovoljno da zaledi povrshinu velicine shake.
?... ?... ?... ?...?
Plinska klima.
Comment
-
Comment