koliko benzina sipati....?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Nemanja2
    CBC Početnik
    • 15.01.2008
    • 4
    • Beograd

koliko benzina sipati....?

Imam jedno pitanje za razmatranje pa bih voleo da cujem vasa misljenja...
    Kada sam ugradio plin u svoj auto, upitao sam majstora koliko goriva (benzina) moram da imam u rezervoaru, da bih "ocuvao" sistem za benzin. Njegov savet je da mi rezervoar za benzin uvek bude pun do cepa, iz razloga sto kad rezervoar nije pun iz benzina isparava nesto sto u kontaktu sa vazduhom u rezervoaru stvara neki gas (ili sta vec)koji "jede" rezervoar... Ajde dobro nek bude tako, ali onda mi drugar koji isto vozi na plin rece kako mu se benzin u rezervoaru "ubudjao" jer je dugo stajao u istom.... Dakle koliko benzina stvarno trebam da imam u rezevroaru.Procitao sam da je dovoljno onoliko da pumpa bude potopljena ali sta je sa isparenjima...? Hvala
  • Hermes
    CBC Senator XXL
    • 14.02.2006
    • 1306
    • https://t.me/pump_upp
    • bemve

Recimo 10-15 litara ako imas elektricnu pumpu, a ako je mehanicka, mozes i 2-3 litra
    https://t.me/pump_upp

Comment

• zverko
      CBC Senator XXL
      • 19.08.2005
      • 7085
      • BGD
      • Audi A4

kako da se pojede rezervoar kad je od plastike u 90% slucajeva???
      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• RANK
        CBC Senator XXL
        • 28.02.2007
        • 1635
        • Beograd
        • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja drzim stalno pun, bas zato da ne bi nepotrebno isparavao.
        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• bili
          CBC Senator
          • 13.11.2007
          • 208
          • NS

Ne znam koji sistem imas, ali za sekvencijalni LandiRenzo u originalnom uputstvu za upotrebu navodi da je potrebno uvek imati 1/4 rezervoara
          VW über alles.

Comment

• sErGiO
            Moderator
            • 30.01.2007
            • 2769
            • Neko selo pored Beogr
            • Alfa Romeo 156SW

Kao sto neko vec rece ako imas injection onda je pozeljno da imas malo vise benzina jer je potrebno povremeno da se vozi na benzin i ni zbog cega drugog. Palis uvek na benzin a kao sto je negde Dora vec rekao jednom mesecno provozas auto (40-50 km) na benzin da ne zacepe dizne

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Originally posted by bili
              Ne znam koji sistem imas, ali za sekvencijalni LandiRenzo u originalnom uputstvu za upotrebu navodi da je potrebno uvek imati 1/4 rezervoara
              Piše da treba imati minimum 1/4 rezervoara, što važi sa sve motore sa ubrizgavanjem i potapajućom električnom pumpom.

Kod mehaničkih pumpi je takođe bitno da imate određenu količinu benzina, kako se membrana u pumpi ne bi "rasušila", a vili bili iznenađeni curenjem benzina, nakon nevoženja od par godina (ima i takvih ) na benzin.
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• dranix
                CBC Senator XXL
                • 04.10.2004
                • 3079
                • Antwerpen/Belgium
                • Saab 9-3

I ne samo to. Treba stari benzin trositi jer bitno menja svoj sastav narocito leti kad jako mnogo isparava.
                Plasticni kanistri takodje nisu dobri za duze cuvanje benzina kao i oni koji "dishu".
                Benzin se MORA trositi inace nista od benzinskog sistema i to sto moderniji to veca steta tj. skuplji servis.
                Nazalost ne pomaze ni iskljucivanje pumpe za benzin jer se tada pravi jos vece zlo.

Comment

• Eon
                  Moderator
                  • 10.03.2005
                  • 4225
                  • Beograd-NBG-44
                  • Superb 2.0 4x4 DSG

Znaci cetvrtina rezervoara, ali sa dopunama. Koliko je bitna kolicina, toliko je bitna i potrosnja istog!
                  Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                  Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• nikolaf7
                    CBC Veteran
                    • 23.12.2007
                    • 181
                    • beograd

Re: koliko benzina sipati....?

Originally posted by Nemanja2
                    Njegov savet je da mi rezervoar za benzin uvek bude pun do cepa, iz razloga sto kad rezervoar nije pun iz benzina isparava nesto sto u kontaktu sa vazduhom u rezervoaru stvara neki gas (ili sta vec)koji "jede" rezervoar... Ajde dobro nek bude tako, ali onda mi drugar koji isto vozi na plin rece kako mu se benzin u rezervoaru "ubudjao" jer je dugo stajao u istom....
                    Isparava sam benzin, a rezervoare(metalne) jede voda iz loseg benzina koja se talozi pa rdjaju. Onda se pravi mulj od rdje pa mora na ispiranje
                    If God rides a Harley............
                    The Devil rides a Duke!

Comment

• dranix
                      CBC Senator XXL
                      • 04.10.2004
                      • 3079
                      • Antwerpen/Belgium
                      • Saab 9-3

Ih, pa svi mi znamo da je aluminijumski ili inox rezervoar najbolji ili jos bolji neki kompozitni od kevlara ili karbona recimo.
                      U svakom slucaju je plasticni tank bolji od celicnog a lose osobine plastike su nebitne jer se gorivo trosi i ne stigne nista lose da se desi u medjuvremenu. Jedino je kod gasa malo nezgodno sto se sporije trosi benzin a neko i ne trosi. E, to je vec katastrofa a bila bi jos veca da je tank metalni odn. kome je tank metalni. Nositi "na ledjima" pun tank benzina plus plinsku bocu, plus gas. Sta znam. Dosta je to tesko ipak.

Comment

• RANK
                        CBC Senator XXL
                        • 28.02.2007
                        • 1635
                        • Beograd
                        • FIAT MAREA WEEKEND 1

ja mesecno potrosim 15-20L benzina, tako da racunam da mu se sastav nece nesto narocito promeniti od stajanja. takodje mislim da 60kg postavljeno nisko i ispred zadnje osovine pozitivno utice na stabilnost.
                        "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• Eon
                          Moderator
                          • 10.03.2005
                          • 4225
                          • Beograd-NBG-44
                          • Superb 2.0 4x4 DSG

Pa koja desetina kg vise i nije neki problem, mada je pun rezervoar mozda ipak previse vuci bez nekog posebnog razloga!
                          Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
                          Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• bili
                            CBC Senator
                            • 13.11.2007
                            • 208
                            • NS

bili

*IvanT*
                            Piše da treba imati minimum 1/4 rezervoara, što važi sa sve motore sa ubrizgavanjem i potapajućom električnom pumpom.
                            To sam i mislio, samo sam se izgleda loše izrazio.

Obično kada mi skazaljka dođe na 1/4 sipam za 1000 din benzina.
                            VW über alles.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

I teg od deset kila umesto na ledjima zakacen za m u d a isto pozitivno utice na stabilnost.
                              Smanjenje tezine vozila je najbolji tuning. Ne znam zasto to svi kazu.
                              Nista lose u tome da je rezervoar pun benzina ali je to ipak samo bespotreban teret pored rezervnog tocka, dizalice i jos sto sitnih k u r a c a koje cesto nosimo zbog Marfija.

Comment

Working...
                              X