meni auto naj manje trosi kada sipam na EUROGAS stanici gde navodno toce Molov gas. Razlika je i do tri litre u odnosu na jugopetrol. Preko godinu dana sam pratio i vise ne idem nigde .Ne znam nikog tamo i sasvim sam nepristasa.
Probaj ,preko puta BN bosa na starom Batajnickom kod Nove Galenike.
Isto mi trosi ko i na drugim pumpama kad sipam. oko (15l).
Ipak je OMV po meni najbolji izbor (14l u gradu).
Verujem da na potrosnju vise zavisi koliko je pumpa postena nego kvalitet gasa.
Uostalom, sta me bre briga koliko mi trosi auto u gradu? Ako danas upalim auto i provozam se po gradu, najverovatnije necu preci preko 20Km. I bas me briga da li sam pritom potrosio 2.6 ili 3 litra, kad za razliku ni Pivo ne mogu da popijem E, ali ako danas upalim auto i krenem na put, to moze biti 30, ali i 300 i vise kilometara, pa razlika od 1-2 litra na 100Km i te kako moze da opali po dzepu :x
Potrosnja u gradu vise zavisi od toga da li se vozi u 3 ujutru ili 3 po podne, garantovano ce u 3 po podne auto trositi vise BENZINA nego sto bi u 3 ujutru trosio plina; takodje, bitne su i relacije, a ti likovi sto tvrde da im Lada trosi 8 litara benzina po gradu najverovatnije zive u Zemunu a rade u Vrcinu, ili obrnuto.
Ili varjante tipa: "Ma to je sve bila gradska voznja, ceo mesec nisam mrdnuo iz grada, SAMO SAM JEDAN DAN SKOKNUO DO CACKA", ma daaaa breeee, cista gradska voznja )
Ko bas 'oce da izmeri potrosnju, nek kad krene na put natoci do vrha na izlazu iz grada i opet do vrha prilikom povratka u grad i nek u medjuvremenu preveze bar 200Km (sto vise to bolje) na otvorenom putu (ne auto-put nego ostali otvoreni putevi) i nek se u medjuvremenu ne manijaci (tzv. "voznja na jedan gas").
Uostalom, sta me bre briga koliko mi trosi auto u gradu? Ako danas upalim auto i provozam se po gradu, najverovatnije necu preci preko 20Km. I bas me briga da li sam pritom potrosio 2.6 ili 3 litra, kad za razliku ni Pivo ne mogu da popijem E, ali ako danas upalim auto i krenem na put, to moze biti 30, ali i 300 i vise kilometara, pa razlika od 1-2 litra na 100Km i te kako moze da opali po dzepu
zavisi po kom gradu se vozas. ja nekad predjem i 300km dnevno unutar BGDa pa nije bas svejedno tih 2 litra na 100km.
a za 20km, hm pa tek da upalis auto da izadje sa parkinga i vec je blizu 20km po gradu
malo sale ali cudo jedno kako se lako nabija gradska kilometraza, pa prosek je oko 50-60km dnevno voznje po uzem delu grada redovno postizem.
[quote="Ladislav"]Potrosnja se meri u VANGRADSKOJ VOZNJI.
Ja u proseku predjem 100km po Beogradu, cista gradska voznja, ko taxi da vozim, i samo me ta potrosnja i interesuje.
Za vangradsku voznju se ne sekiram, Calibra malo trosi na otvorenom cak i benzina oko 8l.
Ja u proseku predjem 100km po Beogradu, cista gradska voznja, ko taxi da vozim, i samo me ta potrosnja i interesuje.
Za vangradsku voznju se ne sekiram, Calibra malo trosi na otvorenom cak i benzina oko 8l.
U principu je 90 posto takve vožnje kod većine ljudi. Ja uopšte nikad ne spominjem vangradsku vožnju. Kad kažem 10 litara to se podrazumeva po gradu. Problem je jedino koji grad, nije isto BG i NS ili Niš ali je to princip.
Ja vozim auto po smederevu i predjem dnevno oko 50 km po gradu plus 60 km do grocke i nazad(tamo radim).
Po smederevu retko gde mozes da ubacis u trecu brzinu pa vi vidite koja je tad potrosnja.
Imam brata iz BG koji kaze da mu opel 1.3 trost 8l benzina to je kao gracka voznja. Zato smo montirali flasu pa crevo u nju i merili potrosnju po Smederevu i sa 2 litra presli smo 13.5km (potrosnja14.8 lit) 2 puta testirano.
Zadnjih dana sipam na VENERI u Brace Jerkovicu I zadovoljan sam potrosnjom i kako mi radi auto
Jel to ona pumpa kod Soko Starka?
Ako jeste, onda su se popravili, pre par meseci nisu bili za pohvalu.
Originally posted by brick
...
takodje je po mom iskustvu korektna i pumpa Kryo gas preko puta Mercedesa.
bas na njoj sam prisustvovao kalibraciji automata za tocenje.
Sipao sam dva puta u toku nedelje, jer prvi put sam pomislio da sam nesto pogresio u racunanju ili da sam bas zustro vozio kada je rezultat potrosnje 17l.
A i cena od 30din mi nije jasna, zasto su najskuplji u gradu, a zavuceni ko da prodaju krisom?
Pre dve nedelje 26.03, je bilo 27.5 din kod Gileta (Gile-gas, ispod pancevackog mosta).
Ja ne znam da li jos neko sipa tamo (mora se preci jedno 50-ak metara neasvaltiranog puta), ali sam u tripu da kad god sam sipao negde drugde - da sam se zajebao. Kod njih je nekako uvek isti kvalitet. Uvek ista potrosnja, nikad "ne ide preko plovka", auto se uvek isto ponasa posle sipanja, standardno vuce... Bas me zanima iskustvo jos nekog ko kod njih sipa.
Isto pre par meseci kod soko-starka mi se cini da bila veca potrosnja nego obicno, dok oni na medaku standardno kradu. A pre jedno godinu dana posle sipanja na pumpi u "visnjickoj", potrosnja mi se popela sa 12 na 20l u gradu.
Ja sipam skoro uvek na Veneri kod Krajslera pošto mi je najbliža, potrošnja mi je uvek 12l, ranije sam isprobavao i druge pumpe, ali nije bilo velikog odstupanja. Današnja cena je 28.00 din/l.
Za one koji ne zive na Banovom Brdu i drugim naseljima na tom potezu, pre 15-tak dana je otvorena nova pumpa za autogas kod Secerane (Jugopetrola), pored Ade Ciganlije, cena 27din (u pre 3 dana je bila 28!). Bio sam na putu par dana i potrosnja mi je bila ispod 8l, sto mislim da je sasvom OK, znaci na otvorenom putu (Golf 2, 1.8, karb). A vidim da je i OMV spustio cene na 28, ovi novi moraju da budu jeftiniji zbog konkurencije.....:-). Inace, uopste nema guzve na toj pumpi!
Comment