Dizel i plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Wiz
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 3104
    • Nish

A sta je onda ono na tehnickom?

Comment

• dranix
      CBC Senator XXL
      • 04.10.2004
      • 3079
      • Antwerpen/Belgium
      • Saab 9-3

Minimum, minimuma. Po putevima se krecu vozila koja su odavno za otpad po proizvodnji elemenata sagorevanja. Sta mislis sta bi se desilo kad bi ih odjednom zabranili?

Comment

• Uros Piperski
        CBC Senator XXL
        • 31.01.2005
        • 2978
        • Beograd

Meni nikada nisu proveravali izduvne gasove na kolima niti sam cuo da su ikome radili u skorije vreme (prethodnih 10 godina).

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Wiz
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 3104
          • Nish

Originally posted by Uros Piperski
          Meni nikada nisu proveravali izduvne gasove na kolima niti sam cuo da su ikome radili u skorije vreme (prethodnih 10 godina).
          Meni jesu,sad pre 6 meseci,gde ti ides na tehnicki

Mislim da je sad to zakonska obaveza

Comment

• zoranc
            CBC Senator XXL
            • 31.03.2005
            • 1313
            • Beograd
            • AR 147

Meni su radili pre dve godine bio sam im prva mušterija kada su otvarali
            tehnički pa su verovatno hteli da bude ps-u, i ništa im nije bilo jasno. Mislili su da im je aparat u kvaru. A tehnički je trajaoooo, doduše nisu mi ni naplatili.
            Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• dranix
              CBC Senator XXL
              • 04.10.2004
              • 3079
              • Antwerpen/Belgium
              • Saab 9-3

Blago vama. Necete jos dugo tako

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Originally posted by zoranc
                Meni su radili pre dve godine bio sam im prva mušterija kada su otvarali
                tehnički pa su verovatno hteli da bude ps-u, i ništa im nije bilo jasno. Mislili su da im je aparat u kvaru. A tehnički je trajaoooo, doduše nisu mi ni naplatili.
                Šta da meri kad nemaš izduvne gasove
                Sa druge strane, kad bi poštovali pravilo, ostali bi bez mušterija monumentalno. Ovako nadju jednog u toku dana koj iej uredu i samo tabaju listiće za ostale. Merenje izduvnih gasova je obaveza, ali i ovako traljavo kako se radi to bi značilo bar pola vozila nema prolaz na tehničkom.
                Ovde ima kolega iz Hrvatske pa znaju kroz šta su prošli sa onim rok taj i taj, pa malo prolongirano i sad eto eko testa.
                Skinuo sam sa AMS Hrvatske (drugačije se zove) PDF sa načinom rada eko testa na tehničkom.
                Tvrdim da 30 posto vozila ne bi bilo u stanju više da izadje sa tehničkog jer bi imalo makar jedan klip manje na broju
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zoranc
                  CBC Senator XXL
                  • 31.03.2005
                  • 1313
                  • Beograd
                  • AR 147

Originally posted by Dora
                  Šta da meri kad nemaš izduvne gasove
                  Sa druge strane, kad bi poštovali pravilo, ostali bi bez mušterija monumentalno. Ovako nadju jednog u toku dana koj iej uredu i samo tabaju listiće za ostale. Merenje izduvnih gasova je obaveza, ali i ovako traljavo kako se radi to bi značilo bar pola vozila nema prolaz na tehničkom.
                  Svojevremeno u Americi sam samo jednom pokuša da prodjem "državni"
                  tehnički e onda odeš kod privatnika, nema lažiranja sa lisitćima ali se zato zavuče pod haubu i počne redom da skida creva dok ne dodje emisija izduvnih gasavo u dozvoljene granice. Naravno ekstra platiš ali to je daleko manje od radnog sata mehaničara. Inače im je tehnički piš živi a i naučio sam zašto je važno imati ispravnu sirenu
                  Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu

Comment

• *IvanT*
                    CBC Senator XXL
                    • 30.01.2005
                    • 3234
                    • Srbija, Beograd, Kara

Evo da malo osvezimo temu disela i autogasa.

Visitors coming from all around the world could admire the new FAST CNG range, announced months ago, and above could appreciate the pre-view presentation of DUAL FAST LOVATO system.

This is an electronic controlled dual fuel conversion system for commercial middle size diesel vehicles from 2000 to 4000 cc, tipically vans, pick-up trucks and minibuses. Simple to install (no modifications are necessary to the engine), it guarantees a drastic reduction on pollution emission, specially the black smoke, and a substantial savings on running costs due to the low prices of CNG, used in a blend up to 80% CNG and 20% diesel.

Lovato DUAL FAST will be available by the end of this year. Visit Lovato web site www.lovatogas.com
                    Coming up next other news on this new product.

http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Wiz
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 3104
                      • Nish

Ja sam bio za to zainteresovan koja je cena trenutno?a kolika je potrosnja u odnosu na dizel i koliko snage se dobija cuo sam da je oko 20%

Comment

• djukic
                        CBC Senator XXL
                        • 27.03.2005
                        • 2526
                        • Beograd

Ajd da pitam i ja za malo teorije, naime interesuje me kako bi se ponasao taj sistem na starijim dizel motorima prvenstveno me zanima mercedesov motor OM 617 i OM 617a ("a" je turbo motor). Najvise me zanima da li povecanje snage utice na trajnost motora? Dzip koji jurim da kupim trosi oko 15l dizela u gradu pa bi me plin spasio a i povecanje snage od 20% bi bilo
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• *IvanT*
                          CBC Senator XXL
                          • 30.01.2005
                          • 3234
                          • Srbija, Beograd, Kara

Lovato DUAL FAST will be available by the end of this year.
                          Ajde da sacekamo da se pojavi pa ce mo da diskutujemo dalje.

Comment

• Wiz
                            CBC Senator XXL
                            • 30.09.2004
                            • 3104
                            • Nish

Pa sta sad nemaju nijedan takav sistem,za turbo dizele?

Comment

• *IvanT*
                              CBC Senator XXL
                              • 30.01.2005
                              • 3234
                              • Srbija, Beograd, Kara

Imaju jedan, ali ga chuvaju za kamion od vlasnika fabrike. Kazu moraju prvo njemu da ugrade, pa ce posle biti i za ostale kamione.

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Nije zezanje Dora mi je rekao da je trebao jedan ugradivati u auto i da postoji

Comment

Working...
                                X