A sta je onda ono na tehnickom?
Dizel i plin
Collapse
X
-
Meni jesu,sad pre 6 meseci,gde ti ides na tehnickiOriginally posted by Uros PiperskiMeni nikada nisu proveravali izduvne gasove na kolima niti sam cuo da su ikome radili u skorije vreme (prethodnih 10 godina).
Mislim da je sad to zakonska obaveza
Comment
-
-
Meni su radili pre dve godine bio sam im prva mušterija kada su otvaraliOriginally posted by Uros PiperskiMeni nikada nisu proveravali izduvne gasove na kolima niti sam cuo da su ikome radili u skorije vreme (prethodnih 10 godina).
tehnički pa su verovatno hteli da bude ps-u, i ništa im nije bilo jasno. Mislili su da im je aparat u kvaru. A tehnički je trajaoooo, doduše nisu mi ni naplatili.Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Šta da meri kad nemaš izduvne gasoveOriginally posted by zorancMeni su radili pre dve godine bio sam im prva mušterija kada su otvaraliOriginally posted by Uros PiperskiMeni nikada nisu proveravali izduvne gasove na kolima niti sam cuo da su ikome radili u skorije vreme (prethodnih 10 godina).
tehnički pa su verovatno hteli da bude ps-u, i ništa im nije bilo jasno. Mislili su da im je aparat u kvaru. A tehnički je trajaoooo, doduše nisu mi ni naplatili.
Sa druge strane, kad bi poštovali pravilo, ostali bi bez mušterija monumentalno. Ovako nadju jednog u toku dana koj iej uredu i samo tabaju listiće za ostale. Merenje izduvnih gasova je obaveza, ali i ovako traljavo kako se radi to bi značilo bar pola vozila nema prolaz na tehničkom.
Ovde ima kolega iz Hrvatske pa znaju kroz šta su prošli sa onim rok taj i taj, pa malo prolongirano i sad eto eko testa.
Skinuo sam sa AMS Hrvatske (drugačije se zove) PDF sa načinom rada eko testa na tehničkom.
Tvrdim da 30 posto vozila ne bi bilo u stanju više da izadje sa tehničkog jer bi imalo makar jedan klip manje na broju
Comment
-
-
Svojevremeno u Americi sam samo jednom pokuša da prodjem "državni"Originally posted by DoraŠta da meri kad nemaš izduvne gasove
Sa druge strane, kad bi poštovali pravilo, ostali bi bez mušterija monumentalno. Ovako nadju jednog u toku dana koj iej uredu i samo tabaju listiće za ostale. Merenje izduvnih gasova je obaveza, ali i ovako traljavo kako se radi to bi značilo bar pola vozila nema prolaz na tehničkom.
tehnički e onda odeš kod privatnika, nema lažiranja sa lisitćima ali se zato zavuče pod haubu i počne redom da skida creva dok ne dodje emisija izduvnih gasavo u dozvoljene granice. Naravno ekstra platiš ali to je daleko manje od radnog sata mehaničara. Inače im je tehnički piš živi a i naučio sam zašto je važno imati ispravnu sirenu
Moj najlošiji dan na pecanju je bolji od najuspešnijeg dana na poslu
Comment
-
-
Evo da malo osvezimo temu disela i autogasa.
Visitors coming from all around the world could admire the new FAST CNG range, announced months ago, and above could appreciate the pre-view presentation of DUAL FAST LOVATO system.
This is an electronic controlled dual fuel conversion system for commercial middle size diesel vehicles from 2000 to 4000 cc, tipically vans, pick-up trucks and minibuses. Simple to install (no modifications are necessary to the engine), it guarantees a drastic reduction on pollution emission, specially the black smoke, and a substantial savings on running costs due to the low prices of CNG, used in a blend up to 80% CNG and 20% diesel.
Lovato DUAL FAST will be available by the end of this year. Visit Lovato web site www.lovatogas.com
Coming up next other news on this new product.
Comment
-
-
Ajd da pitam i ja za malo teorije, naime interesuje me kako bi se ponasao taj sistem na starijim dizel motorima prvenstveno me zanima mercedesov motor OM 617 i OM 617a ("a" je turbo motor). Najvise me zanima da li povecanje snage utice na trajnost motora?
Dzip koji jurim da kupim trosi oko 15l dizela u gradu pa bi me plin spasio a i povecanje snage od 20% bi bilo
Comment
-
-
Ajde da sacekamo da se pojavi pa ce mo da diskutujemo dalje.Lovato DUAL FAST will be available by the end of this year.
Comment
-
-
Imaju jedan, ali ga chuvaju za kamion od vlasnika fabrike. Kazu moraju prvo njemu da ugrade, pa ce posle biti i za ostale kamione.
Comment
-

Comment