problem sa plinom

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • izida
    CBC Član
    • 02.07.2008
    • 21
    • beograd

problem sa plinom

pozdrav
    vozim opel astru 1.6 8 ventila 1999 godiste... auto je kupljen sa sa plinom,lovato uredjaj,automatska centrala za prebacivanje na gas...
    posto sam se prvi put susreo sa kolima na gas pre godinu dana kad sam kupio kola,u pocetku nisam obracao paznju na taj tada mali problemcic.
    naime,vozim auto u petoj brzini i kad usporavam,vracam u cetvrtu i auto se na sekundu ugasi i vrati se na benzin,cim dodam gas i predjem nekih 3000 obrtaja opet se vrati na plin...
    to je trajalo tako par meseci dok ga nisam oterao kod "majstora",i to ne jednog nego kod tri...
    oni su svi nesto tu kao cackali i sve je bilo kao popravljeno,medjutim posle pedesetak predjenih km opet se sve desavalo.
    posle je problem jos veci,vise nije problem samo kad vracam iz pete u cetvrtu,vec i u trecu,drugu...a danas nece uopste da da ga prebaci na plin!
    ti majstori su mi cistili neki uredjaj koji se nalazi ispod haube,menjali svecice i menjali centralu,ali nista...
    jos sam primetio da mi je ler gas varirao i padao do nekih 500obrtaja i da mi je uvek palio neku lampicu na kontrolnoj tabli...
    auto je par puta vodjen na detaljnu dijagnostiku i sve je bilo uredu,znaci da je problem samo do plina...
    jel ima neko neku ideju posto mi je vise muka da placam benzin
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Idi kod dobrog majstora. Citaj forum.
    Dobro nam dosao.

Comment

• izida
      CBC Član
      • 02.07.2008
      • 21
      • beograd

evo me prelistavam teme....
      jedno pitanje,jel postoji neki uredjaj za dijagnostiku plina

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

U principu postoji ali ne postoji dijagnstiak za plin u smislu kao dijagnostika za benzin.

Nisi naveo koji je prekidač u kabini, proizvodjač i model. Kargas, Pronto ili Lovato?
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Nemora da znači da je uređaj neispravan. Proveri crevo za dotok vazduha, kao i IAC ventil.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• izida
            CBC Član
            • 02.07.2008
            • 21
            • beograd

Nisi naveo koji je prekidač u kabini, proizvodjač i model. Kargas, Pronto ili Lovato?
            centrala je lovato
            sto se tice creva za vazduh i tog ventila,nemam ti ja pojma gde je to i sta je to.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Ako ne znaš šta je cev za vazduh ne vredi da se objašnjavamo, idi do nekog servisa. Nije uzet signal za prebacivanje sa dobrog mesta pa kad ti padnu obrtaji centrala misli da se motor ugasio i prebaci na benzin. Očigledno nije dobro naštelovano i rešen problem prednjeg u**** jer ti se to dogadja prilikom promene brzine.

https.autogas.rs

Comment

• krle73
                CBC Član
                • 13.06.2008
                • 18
                • borca

Re: problem sa plinom

Originally posted by izida
                pozdrav
                vozim opel astru 1.6 8 ventila 1999 godiste... auto je kupljen sa sa plinom,lovato uredjaj,automatska centrala za prebacivanje na gas...
                posto sam se prvi put susreo sa kolima na gas pre godinu dana kad sam kupio kola,u pocetku nisam obracao paznju na taj tada mali problemcic.
                naime,vozim auto u petoj brzini i kad usporavam,vracam u cetvrtu i auto se na sekundu ugasi i vrati se na benzin,cim dodam gas i predjem nekih 3000 obrtaja opet se vrati na plin...
                to je trajalo tako par meseci dok ga nisam oterao kod "majstora",i to ne jednog nego kod tri...
                oni su svi nesto tu kao cackali i sve je bilo kao popravljeno,medjutim posle pedesetak predjenih km opet se sve desavalo.
                posle je problem jos veci,vise nije problem samo kad vracam iz pete u cetvrtu,vec i u trecu,drugu...a danas nece uopste da da ga prebaci na plin!
                ti majstori su mi cistili neki uredjaj koji se nalazi ispod haube,menjali svecice i menjali centralu,ali nista...
                jos sam primetio da mi je ler gas varirao i padao do nekih 500obrtaja i da mi je uvek palio neku lampicu na kontrolnoj tabli...
                auto je par puta vodjen na detaljnu dijagnostiku i sve je bilo uredu,znaci da je problem samo do plina...
                jel ima neko neku ideju posto mi je vise muka da placam benzin
                Druze i ja sam imao istih problema sa astrom f 1.4 dok mi covek sa masinskog fakulteta nije rekao da jedino astra i nubira nemogu da imaju univerzalni uredjaj koji je u kabini za automatsko prebacivanje vec samo odredjene modele.Raspitaj se malo na masinskom fakultetu pa ce ti oni objasniti.

Comment

• *IvanT*
                  CBC Senator XXL
                  • 30.01.2005
                  • 3234
                  • Srbija, Beograd, Kara

Ja sam mašinac, ali kad pročitam nešto tipa " covek sa masinskog fakulteta nije rekao da jedino astra i nubira nemogu da imaju univerzalni uredjaj koji je u kabini za automatsko prebacivanje vec samo odredjene modele" , bude me sramota. Strašno...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

I treba da te bude sramota, jel smo se dogovorili da odemo da nam objasne pa nikad... Ima da umremo u neznanju...

https.autogas.rs

Comment

• krle73
                      CBC Član
                      • 13.06.2008
                      • 18
                      • borca

Originally posted by *IvanT*
                      Ja sam mašinac, ali kad pročitam nešto tipa " covek sa masinskog fakulteta nije rekao da jedino astra i nubira nemogu da imaju univerzalni uredjaj koji je u kabini za automatsko prebacivanje vec samo odredjene modele" , bude me sramota. Strašno...
                      Pa sto se odmah ljutis nemozemo bas svi da zavrsimo fakultete da mozemo "strucno"da polemisemo o problemu.Nije meni covek tako rekao nego sam ja to tako uprosceno napisao pa ako ti nesto znaci ako ne kud koji mili moji.

Comment

• *IvanT*
                        CBC Senator XXL
                        • 30.01.2005
                        • 3234
                        • Srbija, Beograd, Kara

Što si se našao prozvanim? Mene izluđuju komentari "stručnih" osoba već godinama, a niko od njih nije povezao ni kuhinjsku bocu sa šporetom, a kamoli ugradio gas u auto.

Comment

• Bane
                          CBC Senator XXL
                          • 30.05.2006
                          • 344
                          • Konjarnik Bg

Originally posted by *IvanT*
                          kuhinjsku bocu sa šporetom,
                          to sam danas napravio
                          dali bih vec mogao da otvorim servis za autogas

Comment

• gorky
                            CBC Senator XXL
                            • 08.06.2007
                            • 860
                            • Vojvodina,Kikinda

ja profesoru "z"sa mašinskog fakulteta zadnjlih 10 god održavam auto,i on ima interesantnu teoriju:gogi sine svi što se prave pametni ne mogu da povale ništa od toliko riba na fakultetu,pa moraju majstorima da se mešaju u posao.dragi profesore sigurno si u pravu

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141
                              • Beograd, barajevo-zemun
                              • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Raspitaj se malo na masinskom fakultetu pa ce ti oni objasniti
                              nemoj coveka upucivati na pogresno mesto kod pogresnog i nestrucnog, jer ono sto si naveo u svom postu je da se covek sa 2 grama mozga postidi, ili valja od smeha
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

Working...
                              X