X-files

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • uglavnom.bezopasni
    - 42 -
    • 03.02.2005
    • 2235
    • Novi Sad

Ako imaš ukidanje memorije, mogao je recimo da crkne relej (i ako obično crkne u drugu stranu, pa onda uopšte ne možeš da upališ auto), ali eto možda je zalepio i sad uopšte ne isključuje memoriju...
    Fifteen years of research he'd filed from one planet alone and they'd cut it to two words. "Mostly Harmless."
    11.04. 0:12 #2
    Rule #51: Sometimes — You're Wrong!

Comment

• Dren
      CBC Senator XXL
      • 24.08.2005
      • 1068
      • Sarajevo

Boki, ono sto ti pokusavaju reci je da ti kompjuter ocito radi, kada nakon resetovanja skidanjem kleme radi OK 2 dana... Ne moze biti malo trudan, a malo ne... Da ne radi, ne bi radio ni ta 2 dana OK... A da neki "majstori" lupaju "Ko Maxim po Diviziji", i jos ostanu zivi pri tome, i "svijetla obraza".

Za ta 2 dana, on pri radu na plin radi, a senzori citaju neke podatke, koje salju kompjuteru. Kako on (kompjuter) misli da radi na benzin, prepoznaje te vrijednosti kao onakve kakve ne bi trebale biti, i pokusava ih korigovati promjenama komandi.

Kako te komande svakako ne uticu na plin, ti to ne primjetis, nego se to nakuplja u memoriji, pa kada ga opet upalis, a on kada je hladan na benzinu, pocinje da radi po tim korekcijama iz memorije, a sve je (vjerovatno) u redu, pa onda ne radi kako bi trebao na benzin...

Da pojednostavim, pokusaj zamisliti da u karburatoru za odredjenu kolicinu vazduha koji moze progutati (samim tim i samo odredjena kolicina benzina u toj kolicini vazduha moze biti odgovarajuce sagorena...) stavis diznu koja ce ubacivati duplo vise benzina nego sto ovaj moze kvalitetno pomijesati sa tim vazduhom koji je na raspolaganju. Rezultat nije vise konja, iako je potroseno vise benzina, jer nije moglo sve sagoriti, a auto ne ide, stuca, zastajkuje, jer je "zaliven" benzinom, i ne moze da ga sagori...

Ono sto su ti jos rekli gore, je da se u instalaciju moze staviti relej koji to resetovanje sa skidanjem klema radi automatski kada ugasis auto, pa kada ga opet upalis radi po fabricki unesenim podacima u kompjuteru, a bez potrebe za fizickim skidanjem kleme... Ako takav relej postoji, a ne radi ovo sto bi trebao da radi, kao sto @bezopasni rece, moze biti da je relej zastopao pa ne radi svoju funkciju, sto bi se trebalo rijesiti novim, koji radi posao...

Dobar elekrticar bi trebao da moze vidjeti imas li to uopste, ako nemas da ugradi, a ako imas, da li je neispravan, i da popravi/zamijeni...

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Ljudi bre. Mala je verovatnoca da je relej stradao.
        Neka ode kod Ivana u AC Rasic i neka mu to srede.
        Mozda moze bilo koji majstor u BGD da uradi isto ali za Ivana sigurno znamo da nema problema.
        Tolika frka oko releja koji sam ne kosta skoro nista.
        Doduse, treba ga i ugraditi.
        O tome kako se taj relej ugradjuje je pisano na forumu a ima te kombinacije u fabrickim uputstvima za neke gasne instalacije.
        Treba samo da se trazi a to bi mogao da ugradi skoro svako.
        Mislim na automehanicare, autoelektricare, i ostale elektro....

Comment

• boki1982
          Banovan
          • 16.03.2008
          • 273
          • Beograd
          • Fiat stilo JTD

kazete da kad se ugradjuje plin ugradjuje se i taj relej koji vrsi automatski reset ili se to ugradjuje tek kad se izazove neki problem,kod njega bi isao u svakom slucaju ali me zanima da li ja to uopste imam na kolima znaci da li on dolazi sa uredjajem za gas

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne dolazi sa uredjajem, ugradjuje se po potrebi na odredjena vozila.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
            X