plin ili ne???'

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • tiCo
    CBC Veteran
    • 10.06.2007
    • 138
    • Podgorica

danas idoh kod milija nikolica...najstarijeg i po mnogima najboljeg majstora za plin u cg..trazi mi 450 e za lovatovu aparaturu i ugradnju..
    a kad sam mu pomenuo detonacije explozije i cuda...
    samo je rekao
    a okle..nema toga...
    O_o

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Traži da potpiše da će vratiti pare i popraviti štetu ako detonira.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• tiCo
        CBC Veteran
        • 10.06.2007
        • 138
        • Podgorica

nema sa njim nekih dogovora...
        tezhak je

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ma zajeb..ni su ti majstori

https.autogas.rs

Comment

• shone190
            CBC Senator XXL
            • 10.12.2004
            • 1877
            • Beograd
            • Dodge Charger 8.1l

Originally posted by tiCo
            tezhak je
            I detonacija ce imati "teske" posledice

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Umesacu se ma kratko, moje iskustvo sa golf-audi k glavom je da to moze da radi besprekorno godinama i da ce plin da radi odlicno ako benzin radi odlicno, ali ako benzin radi dobro ja takav auto ne pipam.
              Ugradio sam nekolicinu so golfova sto audija cak i jedan golf sa dve bregaste GTA (nije Bepek Tesko Ide) i svi rade ok ali sam i vratio jedno duplo vise jer su "malo" seckali, cimkali trokirkali. Sad to moz da bude i do dizni i pumpe ili amortizera pritiska ali ne zelim da savladavam tehniku gledanja u bob da li je to.

Moja preporuka, rokni gas pa ako pocne da zeza trazi granu, turi karburator promeni prekidac i dodaj ventil za benz i shishaj miki! Ako rokne ionako moras da menjas kuciste filtera
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

A koji bi karburator moga da pase na ovaj motor? Od kog auta? Prijatelj mi ima audi 80 sa tom famoznom k glavom 1.8 motor, i stavio je karburator od lade i voza se na plin samo tako. Nema detonacija, pali direkt na plin, odlicna stvar.
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• tiCo
                  CBC Veteran
                  • 10.06.2007
                  • 138
                  • Podgorica

karbb ne dolazi u obAzir...

ako vec ne moze da radi kako treba necu ga stavljat..

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Pravilno za ono neću ga stavljati.

Jednostavno niko ne može da ti garantuje da će to raditi kako treba, ne samo zbog samog motora nego i zbog načina vožnje, može biti sve tip top i opet možeš napraviti detonaciju.

Nije postojao sekvent od pamtiveka, radilo se i sa primitivnijim plinskim uredjajima nego što je danas taj koji ja zovem glupi venturi, hiljade ljudi je vozilo takav gas godinama, neko bez problema neko sa problemom a voze ga i danas.

Imaš izbor da stisneš gaće, ugradiš i vidiš kako to izgleda, neće ti otići glava samo nešto evra ako ne valja, karb kažeš ne dolazi u obzir i ostane neugradnja, pa ti sad vidi sam šta ćeš

IvanT je na odmoru pa neće skoro odgovoriti ali kad se vraati ako ima reč, napisaće, pišem zato što možda očekuješ i od njega mišljenje.

https.autogas.rs

Comment

• nikola_VUK
                      CBC Senator XXL
                      • 20.09.2005
                      • 317
                      • Podgorica - Novi Sad
                      • Mercedes vaneo 1.7

Meni drug u PG ima B4 sa istim motorom 2.3 sa plinom, mislim da ga je plin kostao zivaca i zivaca, nevezano za to sto je imao detonaciju i promenio posle toga 5 majstora dok mu jedan nije rekao da mu je K-glava otisla i da mora da se menja. Posle tog jos par puta imao je ekskurzije sa losim crevima koja kad puste malo vazduha ode sve u PM, ler, gas ma ludilo, moje vidjenje svega toga je da ce taj sistem poceti kad tad da ti pravi problema sa benzinom jer nema majstora kod nas koji umeju da dijagnostikuju a kamoli da poprave K-glavu, tako da ce to ako stavis plin da bude nocna mora...

Sve najbolje.

Comment

• error
                        CBC Veteran
                        • 28.03.2008
                        • 175
                        • beograd

samo ti ugradi tu plin
                        ako ti auto na benzinu radi ok nema razloga da te plin ********

bitno je samo da se stavi dobar uredjaj i bitan je naravno i kvalitet ugradnje
                        ako su ta 2 uslova ispunjena, i pored toga dodje do detonacija znaj da problem nije plin vech neshto drugo.
                        e sad detonacije...
                        jebiga, niko ti od majsora neche garantovati da che to da te sluzi besprekorno. oni mogu da ti garantuju da je plin ugradjen kako treba, po propisima, nashtelovan kako trebai tu se pricha zavrshava. jer, kao shto reche plinadzija, dobar majstor che odmah videti (oslushnuti) ako neshto nije u redu. a prilikom ugradnje moze da primeti i da li je neko crevo mozda porozno i sl.
                        ono shto poqshavam da ti kazem je da ako redovno servisirash plin i ako redovno i pored tih servisa idesh i na shtelovanje plina a sve to pod uslovom da ti je motor i varnica ok, ti onda nemash chega da se plashish.
                        a i ako pukne, puk`o je... shta sad? eto riknula je k glava. pa nije ona toliko sveto pismo. ne znam kako dole kod vas ali ovde ima dosta dobrih majstora koji mogu da nashteluju k glavu pa i na kraju krajeva da je promene. nije to ne znam kolika cifra. nego je uopshte glupo dochi do te situacije.
                        taj scenarijo oko detonacija se ne deshava samo na k glavama. on se deshava na svim. tebi che recimo riknuti k glava a nekome che se raspasti crevo od u****, razleteti qchishte filtera, zveknuti protokomer.
                        znash li koliko ima ljudi koji i dan danas voze sa venturijem prezadovoljni? a znash li koliko bi ih bilo kada bi svakome po na osob isprichali prichu o moguchem scenariju koji moze da ih zadesi?

i te priche koje slushash da su se razni napatili kada su ubacili plin u auto su istinite ali retke. I k glave tu nisu uopshte izuzetak. napatili su se i oni koji nemaju k glave, napatili su se i oni koji imaju karburatore.

najbolja varijanta u tvom sluchaju je lcs. on je skoro 500e i spasiche te gomile shtelovanja, spustiche ti malo potroshnju u odnosu na klasichni plin ali te neche spasiti od detonacija.

ako se kojim sluchajem ipak odluchish da ne ugradish plin uvek postoji varijanta da te pare koje si namenio za plin puknesh na neke extra felne i da budesh srechan narednih mesec 2

i na kraju chesh o5 ugraditi plin
                        https://t.me/pump_upp

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ko je oteo Eroru nalog???

https.autogas.rs

Comment

• dranix
                            CBC Senator XXL
                            • 04.10.2004
                            • 3079
                            • Antwerpen/Belgium
                            • Saab 9-3

Da se razumemo. Nisam rekao da je K sistem nesto sto nije radilo nego da je toliko lose za danasnje tehnicke pojmove uoste da samo mogu da kazem NE PONOVILO SE.
                            Bas zato sam i rekao da se ugradjivao i u NAJBOLJE marke automobila.
                            Nego, sve u svoje vreme, a sada je 21. vek.

Comment

• tiCo
                              CBC Veteran
                              • 10.06.2007
                              • 138
                              • Podgorica

eo 2 3 dana lomim glavu oko toga..
                              necu ga stavljat...
                              a felme ce bidnu

Comment

• dranix
                                CBC Senator XXL
                                • 04.10.2004
                                • 3079
                                • Antwerpen/Belgium
                                • Saab 9-3

Ma nisi ni lood. Pojevtinice benzin, cujem.
                                A sad ozbiljno. Posto vidim da si iz Podgorice imas daleko vece sanse da detonira zbog voznje po "brdima i dolinama" nego da zivis u ravnici.
                                Auto na gas treba malo znati i voziti osim ako nije sekvencijalni.
                                Dok se to izvezba moze da detonira ko zna koliko puta.
                                Kod karburatora i monopoint-a je najmanja sansa od detonacija mada su uvek moguce a krivac je najcesce kutija filtera i sam vozac.

Comment

Working...
                                X