Moze li prvo slika miksera sa skinutim poklopcem filtera?
Kako se šteluje potrošnja plina na dvogrlom?
Collapse
X
-
Naj pravilnije stelovanje plina je preko analizatora izduvnih gasova ( CO ). Sve mora biti besprekorno ( podeseno paljenje, obrtaji motora ), da bi i potrosnja plina ( posle podesavanja ) ocekivana. Ti motori su neunistivi u svakom pogledu.
U servis su mi dolazie Siere sa 270 000km i vise, milina ih je slusati kako rade, da rezimiram. Trebao bi da odes u servis, da se izvrsi pravilno podesavanje karburatora ( na benzinu ). Pa tek onda da se podesi plin, kad se sve podesi kako treba, bices prezadovoljan kako auto radi. Ali bez adekvatne opreme i volje, nista.
Comment
-
-
Originally posted by speedplus View PostNabavi se dugčak produžni kabal,za analizator i onda se šteluje u vožnjiinače ,naravno da postoji način ...
Comment
-
-
Nikola, lepo je da želiš pomoći ali smanji ribi glavu.. Iako puno nepišu ovde ima dobrih majstora za plin kao i za benzin..
DIfuzor kad počne da se topi onda je auto već do krova u peći za topljenje metala...
Piši ono što znaš ali nemoj uopšteno i pogrešno usput... Nerviraš one koji znaju.
Nisi dao ni jedan koristan savet do sada uprkos brojnim napisanim porukama, uglavnom uopšteni saveti i to većinom pogrešni.
Kad se tačno zna procedura umesto tog romana što si napisao da se zna, opišeš kako se radi a da se ne vozi kablom od 200 metara u krug..
Svi će biti zahvalni na korisnoj informaciji.
Comment
-
-
Neznam zasto tolikog djona, prema mladim clanovima po uclanjenju. A, verujem starijim po godinama i radnom stazu. Neznam gde sam to dao pogresne savete, mislim Dora da ti ta izjava nije na mestu.
Kako da objasnim nasen clanu goxy83, kako ja stelujem plim. Kad covek nema adekvatnu opremu, a i sta ce mu. Misljenja sam da bi za njega bilo bolje da ode u servis, koji imju opremu i volju da odrade posao kako treba.
Comment
-
-
Na ovom forumu se do sad učlanilo preko 35.000 a sada ima oko 16500... Ostali su vremenom izbrisani zbog neaktivnosti.
Da je svaki mladi član dočekan ovako, forum bi imao 50 puta više poruka.
Nemam pojma da li znaš ali napravio si sebi očas posla antireklamu a nije ti to bila namera. Ako treba da ti objasnim kako i zašto onda džaba pričam.
Svrha foruma je da nešto naučimo a ne da Goxy kupi prenosni analizator gasova koji usput rečeno od običnih servisa ima 5 u državi
Polje u koje se trpaš ti je nedovljno jasno da bi davao ispravne savete, skrenuta ti je pažnja nekoliko puta. Mnogo više popusta samo zato što si pokazao dobru nameru ali ako će tri majstora za tobom objašnjavati kako nisi u pravu rešiću to veoma lako.
Ne bih o godinama i radnom stažu...
Comment
-
-
Originally posted by b_samardzic View PostA sta ti znaci da u mestu nastelujes idealnu smesu? Na odredjenom broju obrtaja bez opterecenja idealno nastelovan gas moze da ide ocajno u voznji.
Jednom podešena i usklađena smeša na ler-u i 3000rpm(+-500rpm) u 90% slučajeva(kao što sam gore naveo) će biti dobra i u režimima opterećenja.Sad ako me pitaš,kako to mogu znati,kad mi je analizator ostao u garaži,a ja se vozam po magistrali, mogu ti samo reći,da je to već stvar stečenog iskustva iskustva,provera,učenja,...
Comment
-
Comment