Trafo ulje se inače koristi za hlađenje transformatora , a u ovoj priči su ga uputrebili umjesto vode tj. antifriza. (nevidim neki smisao).
-za grijač neznam koliko je jak i od čega je??
-u hrvatskoj je legalno ugrađivati plin u vozila sa zračnim hlađenjem (baš je nedavno pisalo o tome u lpg-magazinu) , a grijanje isparivača su riješili omatanjem ispušne grane bakrenom cijevi i malom elek.pumpom-za cirkulaciju.Bocu su smjestili iza zadnjeg sica jer napred nesmije .
daj link za tu "malu elektricnu pumpu" to je srz teme...
pozdrav
i ja trazim DKW pumpu za dvotaktni Wartburg, jednini uslov da ugradim gas... pobegla mi jednom ispred nosa. jedan covek iz Cacka je prodao nekome dan ranije, za 70e. ako cujes da ima neko, javi.
Ne znam za motanje cevi oko auspuha na skuterima, ali znam da postoje sistemi i boce prilagodjene bas za njih, a i za sve ostale motore snage do 20-25KW (Ivan ce reci tacno, po stoti put), bez obizira na sistem za hladjenje jer se koristi gasna faza iz boce.
A na atestu pitajte kako prolaze toroidne boce . Isto zabranjene kod nas... (barem su bile do skoro)
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
skuteri se bez problema konvertuju na gas u italiji,ima i kod nas par komada,boca se stavlja u prostor za kacigu ispod sedišta.sa trafo uljem se nemojte igrati,jer sadrži piralen koji je izuzetno kancerogen
Vozim na plin Bubu vec 5 godina, ali sam se bas namucio da ga ugradim, posto niko nije hteo da ga ugradi ili nije znao.
od bakarnih cevi 10 mm sam napravio mali izmenjivac toplote koji stoji uz sam lonac auspuha, a kroz cevi ide obicna voda (antifriz). Uz pomoc el. pumpe za vodu koja je inace sa mercedesa 124 kao dodatna pumpa za grejac kabine, uspostavio sam cirkulaciju. Leti stvarno nemam nikakvih problema jedino sto zimi mora malo duze da se greje na benzin. Znaci problem je samo kada temperatura vazduha padne ispod nule. potrebna je i mala boca (rezervoar za vodu) koja se nalazi iznad isparivaca, nesto kao ekspanziona posuda. Boca od 55 litara staje iza zadnjeg sedista kao da je za tamo pravljena. Potrosnja plina mi nije nikada presla 12 litara, a inace je buba 1200 ccm. Kada budem imao vremena slikacu foto aparatom izmenjivac, pumpu i kako sve to moze da stane ispod poklopca motora.
jedan poznanik vozi bubu na gas i ima atest! Stavio je neku pumpu za vodu i hladnjak kod menjaca (mislim da ima i ventilator na hladnjaku). nisam verovao dok nisam u saobracajnoj video da pise da je na gas. Inace ima problema non stop ali vozi na gas...
Bas zbog takvih slucajeva necu raditi atest dok ne moram.
Comment