Miriše plin kod isparivača

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Mare_Bg
    CBC Senator
    • 14.12.2007
    • 202
    • Beograd

Miriše plin kod isparivača

Malopre kada sam izašao iz auta, osetio sam miris plina. Otvorio sam haubu i utvrdio da je izvor isparivač. Još pre mesec dana sam primetio da se tu oseća plin, ali samo malo. Sada se čak i spolja može namirisati...
    Da li je to opasno? Znam da je najbolje rešenje da ga oteram u servis (što ću i uraditi), ali nemam vremena u narednih nedelju dana, pa me interesuje da li ovo može škoditi nečemu?
  • dranix
    CBC Senator XXL
    • 04.10.2004
    • 3079
    • Antwerpen/Belgium
    • Saab 9-3

Zavisi gde pusta. Ako nemas elektricni ventil na boci pusta stalno dokle god ima gasa u boci ako je na tom delu cevi. To je jako opasno.
    Ako pusta samo oko isparivaca negde ima tu malo gasa koji ostane posle gasenja motora pa to i iscuri i posle nema vise. Ne parkiraj auto u zatvoren prostor u takvom stanju. Ako nista drugo uzmi neku sapunicu pa proveri tacno gde pusta. Obicno se to ne desava iz cistog mira ali eto vidis. Curenje gasa moze da izazove i napukla membrana ali valjda nisi takve "srece".
    Popravljaj to pod hitno ipak.

Comment

• nijebitno
      CBC Senator XXL
      • 14.03.2006
      • 629
      • Modrica

Meni je skoro tako mirisalo, ispostavilo se da je pocijepana membrana. U tom slucaju plin izlazi na nekim rupicama na isparivacu. Probaj da lokalizujes curenje, ako je neka sitnica mozes i da popravis.
      Ako ne mozes, jednostavno zavrni plin na boci i vozi na benzin dok ne odes do servisa.

Lokalizaciju curenja NEMOJ RADITI UPALJACEM, upotrijebi njuh i sapunicu ! ! !
      Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• dranix
        CBC Senator XXL
        • 04.10.2004
        • 3079
        • Antwerpen/Belgium
        • Saab 9-3

Odlican predlog.

Comment

• Mare_Bg
          CBC Senator
          • 14.12.2007
          • 202
          • Beograd

Kao prvo hvala na odgovorima!
          Danas nisam vozio auto i otišao sam malopre da proverim da li se i dalje oseća. Lepo sam onjuškao oko isparivača i gotovo neprimetno se osećao miris plina.
          Pa da li je moguće da je već membrana otišla? Još ni 3000Km nisam prešao kako sam ugradio plin (BRC).
          U svakom slučaju, dok ne nađem vremena da odem kod majstora, auto će mirovati...

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Ne verujem da je otišla membrana, malo je to kilometara. Može da se oseti ak ose smrzao isparivač ili se češće olabavi holender od bakarne cevi ako isparivač nije dobro pričvršćen.
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rrapaic
              CBC Senator
              • 13.02.2008
              • 225
              • Beograd
              • Fiat Stilo 1.9 JTD

Da li si proverio sva creva, da se neko nije razlabavilo? Proveri racve, ako ih imas.
              Meni se zimus desilo da mi je crevo niskog pritiska na isparivacu bilo bas labavo (mogao sam da ga okrecem oko unutrasnjeg nastavka ); mala majstorija srafcigerom i sve dodje na svoje.

Rajko
              Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• vlada156
                CBC Početnik
                • 15.04.2008
                • 8
                • Pancevo

Slican problem

Ako bih mogao da dodam i ja pitanje na istu temu, nisam hteo da otvaram novu bez preke potrebe.
                Naime u zadnjih par dana pocelo je da mi se desava da nakon voznje automobila po izlasku osetim miris plina, nisam nista posebno obracao paznju jednostavno se oseti. E sad na to se jos desilo da mi je sa zadnjim sipanjem auto presao oko 270 km umesto oko 320-330 koliko mi je uobicajeno sa 2000 din odnosno sa oko 37l gasa...
                Imam lovato venturi (karburatorski) sistem na tempri 1.6.
                Jel moguce da je sve rezultat loseg gasa i malo jaceg vetra koji je produvao ispod haube... ili je zrelo za servis?
                Mislim jel moze da se oseti gas u normalnim uslovima kroz filter vazduha?
                Pozdrav Vlada.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Ne treba nikad da se oseti, može da curka pomalo na isparivaču (holenderu) treba doteći ili da ima malo više gasa pa ga ne potroši svog, treba naštelovati.
                  Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Mare_Bg
                    CBC Senator
                    • 14.12.2007
                    • 202
                    • Beograd

Evo mene opet. Pregledao sam sva ona crevca okolo i nigde nisam primetio da curi, međutim i dalje se posle vožnje baš oseća plin...
                    Najgore je što stvarno nemam vremena da odem do majstora,ali moraću što pre, pa javljam šta sam uradio.

Comment

• rrapaic
                      CBC Senator
                      • 13.02.2008
                      • 225
                      • Beograd
                      • Fiat Stilo 1.9 JTD

Da li na isparivacu imas onaj sraf/cep pri dnu za otpustanje ulja iz njega?
                      Ako da, proveri da se nije on razlabavio.

Rajko
                      Fiat Stilo 1.9 JTD

Comment

• deki-ascona
                        Bio nam je drug! RIP
                        • 10.04.2007
                        • 2118
                        • NI , Trosharina

Originally posted by nijebitno
                        Meni je skoro tako mirisalo, ispostavilo se da je pocijepana membrana. U tom slucaju plin izlazi na nekim rupicama na isparivacu. Probaj da lokalizujes curenje, ako je neka sitnica mozes i da popravis.
                        Jel pocepana membrana pokazuje i neke znakove u samoj voznji, potrosnji? Pitam jer mi izgleda nemoguce da se auto normalno ponasa sa pocepanom membranom.
                        Originally posted by Valent Vudriga
                        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Plinadzija
                          CBC Senator XXL
                          • 29.07.2008
                          • 1514
                          • Paracin

Da naravno, nema sanse da ti auto ide normalno sa pocepanom membranom...
                          Dosta puta se desi da ljudi osete miris izduvnih gasova iz iberlaufa ako motor malo vise duvka pa je crevo izpaceno napolje ili je jednostavno ispalo iz svog lezista. Mris je slican ali nije isti... moze da se oseti posle voznje ali i u voznji kad se pusti grejanje pa onda boli glava od CO i tako mnogo lepo
                          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• error
                            CBC Veteran
                            • 28.03.2008
                            • 175
                            • beograd

auto moze da vuche najnormalnije. potroshnja che se povechati ali ne mora da bude nishta drastichno. simptomi pocepane membrane se najpre mogu uochiti u nepravilnom radu na leru.

ono shto je najbitnije je koliko je mebrana pukla

moze se proveriti i tako shto se skine crevo sa rachve za plin, i dune se u pravcu isparivacha. ako je dobra, duvanjem se samo mogu dobiti hemoroidi a ako je losha zachuche se zvuk ko iz horrorrrr filmova
                            https://t.me/pump_upp

Comment

• deki-ascona
                              Bio nam je drug! RIP
                              • 10.04.2007
                              • 2118
                              • NI , Trosharina

Super ideja ovo sa duvanjem !

hvala
                              Originally posted by Valent Vudriga
                              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
                              X