Lovato u Cherokee-ju 4.0

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nazime
    CBC Član
    • 13.12.2008
    • 17
    • Zagreb

Jel moguće na neki način provjeriti ispravnost prekidača u kabini?
    Što se tiče kontakata i spojeva, ne znam više gdje bi gledao(bar što se tiče plinske instalacije). Nema druge već sve spojeve zalotati. I stopice ću zalotati umjesto da su samo stisnute.
    Primjetio sam da mi alternator slabo puni na leru u zadnjih par dana, pogotovo kad su upaljena svjetla, brisači, radio. Inače je alternator prije 2-3 mjeseca kompletno obnovljen jer se razletio lager i sve razvalio unutra. Nanovo viklan, novi lageri, novi regulator voltaže,nove četkice.
    I ler gas mi je jako slab, negdje oko 500-700 okretaja.
    Već sam pročitao forum više puta, bar ono za što sam mislio da su slične mojim problemima i stalno nalazim nešto novo. Visko ventilator, i ja ga imam. I temperatura mi nije uvijek ista(bar što mogu vidjeti po kazaljci u autu i ne mislim na trenutke kad se pali ventilator i trenutno hladi već), i gubim negdje antifriz.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Forum je čudovište
      Ne znam kako bi proverio prekidač sem da imaš generator impulsa i da ga menjaš da vidiš kako se ponaša. Vrlo retko crkava, skoro nikad tako da neverujem da je do nejga.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nazime
        CBC Član
        • 13.12.2008
        • 17
        • Zagreb

Re: Lovato u Cherokee-ju 4.0

Još ništa nisam riješio. Nisam ni imao prilike ni vremena baviti se problemima. Imao sam problema i sa internetom.
        Ako sutra bude vremena pozabavim se strujom.
        Da, forum je čudovište.

Comment

• nazime
          CBC Član
          • 13.12.2008
          • 17
          • Zagreb

Na ovom crnom releju postoje 4 žice. Crvena, žuta, smeđa i plava. Crvena i žuta su + i uvijek imaju struje bez obzira na kontakt.
          Smeđa i plava idu na onaj plavi elventil. Smeđa ide gdje piše +, a plava gdje piše -.
          Po meni bi trebalo biti struje i u smeđoj, bar kad auto radi ali nema.
          Kako taj ventil dobija struju ako ne preko smeđe i plave žice? Te žice nastavljaju i na onaj elventil na isparivaču.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

https.autogas.rs

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Zaboravih da dodam, to je neko pomešao plus i minus boje na ventilu, ona koaj je masa (logično bi bil oda je siva i ne treba da ima plus. Plava je komandna žica sa ventilima. Ne vidim svrhu ovog relea sem da štiti mesto odakle je uzet plus zbog opterećenja, ako je plus slab pa ide sa akumulaotra a ovo samo okida rele.

Pogledaj po šemi pa vidi kako treba.

https.autogas.rs

Comment

• nazime
                CBC Član
                • 13.12.2008
                • 17
                • Zagreb

Još ništa. Jednostavno ne mogu uskladiti vrijeme sa majstorom(starim). On je elektroničar pa može bar izmjeriti napone i sl. Koliko ispravnost, snaga i starost akumulatora utiče na probleme sa plinom?
                Auto normalno pali i nemam nekih problema, samo me zanima. Sutra ujutro stavljam novi akumulator 68Ah, samo za probu pa ako bude dobro s njim odoh kupiti.
                Ona žica što bi trebala ići na toplinski senzor nije bila spojena nigdje pa sam je spojio na masu, ali me zanima jel moguće da ipak postoji neki toplinski senzor spojen na neku drugu žicu negdje, i gdje se inače stavlja taj senzor?

Comment

• nazime
                  CBC Član
                  • 13.12.2008
                  • 17
                  • Zagreb

Danas konačno uspjeli uhvatati vremena.Sve ispregledali i isprobali. Gdje treba imat struje ima. Nigdje ne pada napon.
                  Kad otkopčam prekidač 198 DI u kabini i kad na žicu od impulsa okretaja spojim masu auto se momentalno ugasi.
                  Više nemam ideja nego da tražim nekoga tko ima takav prekidač za kabinu i da probam zamijeniti pa ako je do prekidača kupim ga.
                  Ako ima još kakva ideja ...

I cca cijena prekidača 198-DI u €?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Ovde je oko 20+ evra ne znam koliko je tamo. Ako ste sve dobro izmerili moguće je da je oslabio prekidač.
                    Senzor za temperaturu gde god da je stavljen mora biti običan bimetalni znači klik klak (isključeno - uključeno) i mora biti spojen na sivu žicu. Nebitno gde, ako ga nema, žica mora biti spojena na masu opet nebitno gde.

https.autogas.rs

Comment

• nazime
                      CBC Član
                      • 13.12.2008
                      • 17
                      • Zagreb

Možda prekidač proradi kad se ugrije kabina. Sad ću ga skinuti, ugrijati fenom, prikopčati i upaliti auto. Javim se za 10 min.

Comment

• nazime
                        CBC Član
                        • 13.12.2008
                        • 17
                        • Zagreb

RAAAAAAAAADI.
                        Ugrijao fenom prekidač, spojio u auto i upalio. Čim sam dao gasa i prešao 2000 okretaja, prebacilo na plin i ostalo na plinu bez obzira upalio svjetla ili ne(inače mi je kad je prebacio na plin, pri paljenju svjetla opet vraćao na benzin i tako par minuta).
                        Zaključak: prekidač je loš i trebam novi. Samo me sad zanima zašto radi kad je ugrijan a neće hladan. Svi spojevi su mu na oko dobri i nigdje se ne vidi da je nešto izgorilo.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Ja sam nekad trčao mnogo bolje, sad mi nešto teže pada Zamor materijala, dešava se, fabrički loš, neki hladan lem ko zna...

https.autogas.rs

Comment

• nazime
                            CBC Član
                            • 13.12.2008
                            • 17
                            • Zagreb

Uostalom, bitno je da se zna uu čemu je problem. Bit će zamijenjen možda već u petak.

SRETNA NOVA GODINA!

Comment

Working...
                            X