Lambda sonda, Fait Punto, povezivanje?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nospeoce
    CBC Član
    • 09.12.2008
    • 29
    • Beograd

Lambda sonda, Fait Punto, povezivanje?

1. Lambda control je u pitanju(Lovato),a problem sledeci: kada sam kupio auto(polovan) lambda sonda nije bila ispravna,pa sam je zamenio.Po zameni nisam povezao plin na sondu,a pitanje je: DA LI CE PONOVNO POVEZIVANJE SONDE I PLINA,presecanjem crne zice i spajanje sa kompom plina, jer samo to nije uradjeno,DOVESTI DO PONOVNOG PRIJAVLJIVANJA NEISPRAVNE SONDE NA SAH TABLI(punto 2)? Ako ce ta sonda ponovo biti neispravna,uzalud sam je i menjao,zar ne!?
    Hvala unapred
    POWER TO THE PEOPLE
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Lambda sonda, Fait Punto, povezivanje?

Iz prakse, majstori često menjaju lambda sondu iako je ispravna. To što pali lampicu na tabli, ne znači da je neispravna. Pošto imaš LovEco moraš spojiti sondu jer je uredjaj bezvredan bez nje i ne može da radi.
    Da l iće se paliti lampica zavisi isključivo od majstora koji podešava LovEco i od same ugradnje gasa u auto. I ak ose upali neće značiti da je lambda sonda crkla nego da nije dobra smeša goriva.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• nospeoce
      CBC Član
      • 09.12.2008
      • 29
      • Beograd

Dora, hvala na odgovoru ali,sonda jeste bila u kvaru,sada radi na benzinu i nema prijave kvara,a jos vaznije je da je potrosnja goriva pala za 25%,sto znaci da radi. Samo sam hteo da znam da li ako je sonda u redu, a prikacis je na ECU,presecanjem crne zice,automatski znaci i prijavu kvara na tabli. Ako je tada potrebno samo stelovanje smese,Extra,to je ok,jer to ionako treba uraditi po spajanju.
      POWER TO THE PEOPLE

Comment

• nospeoce
        CBC Član
        • 09.12.2008
        • 29
        • Beograd

Sada još jedno pitanje! Generalno jako sam zadovoljan uredjajem,lepo radi na leru, u voznji... Ali, nesto mi smeta: kada se motor zagreje,jako sporo smanjuje broj obrtaja, a tako uvek saltujem na 2500 obrtaja.Dok je motor hladniji to se ne desava. Vase misljenje. Hvala
        POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

LovEco pro (noviji) ima mogućnost podešavanaj dva režima, za ker i za rad pod opterećenjem, ako je takav, može se podesiti da čim pustiš gas (pedalu) padne u taj drugi režim pa mu se time reguliše na drugi način plin pa je ler odmah manji. Ako je stari sistem opet se može podesiti ali sa manjim uspehom ako je step motor spor. U svakom slučaju posle zamene lambda sonde bi trebao otići kod nekog ko ti to može podesiti. Promenom sonde su se promenili i uslovi radaa ujedno će videti i kako radi step motor.

https.autogas.rs

Comment

• nospeoce
            CBC Član
            • 09.12.2008
            • 29
            • Beograd

To je vakumski venturi sistem Lovato,LOVEKO 4,lambda control,sto znaci da je verovatno ova verzija sa step motorom.
            POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Oba imaju step motor samo je softver različit, kakav ti je prekidač u kabini?

https.autogas.rs

Comment

• nospeoce
                CBC Član
                • 09.12.2008
                • 29
                • Beograd

Prekidac je onaj na dodir,a pali na benzin,pa na 2500 rpm sam menja na TNG,inace fora ja sto dok je HLADNIJI normalno smanjuje broj obrtaja,kao da je na benzinu,bez razlike. Ali cim digne temperaturu na 90 stepeni,jednostavno sporo spusta obrtaje.
                POWER TO THE PEOPLE

Comment

• nospeoce
                  CBC Član
                  • 09.12.2008
                  • 29
                  • Beograd

Evo slika

POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

To je novija varijanta koja može bolje da se podesi ali moraš znati i imati sa čime. Moraćeš do nekog servisa.

https.autogas.rs

Comment

• nospeoce
                      CBC Član
                      • 09.12.2008
                      • 29
                      • Beograd

Hvala Dora.
                      POWER TO THE PEOPLE

Comment

• idif
                        CBC Početnik
                        • 26.01.2009
                        • 7
                        • Nis

Prvo da se predstavim . Ja se zovem Igor iz Nisa , vozim vec 5 godina Astru F 1,4 16v oznaka X14XE. Puno pozdrava za sve ljubitelje automobila. Moram da vam cestitam na vrlo korisnim informacijama koje ste u prethodnih nekoliko godina omogucili da budu dostupne sirim masama Imam jedno pitanje vezano za temu.Plinski uredjaj sam ugradio u moj auto pre nekih 7 meseci . Radi se o loveco pro ( isti prekidac kao gore na slici ).Moram da kazem da sam zadovoljan kako auto vuce na plin,ler gasom ... Od kad je ugradjen lampica CHECK ENGINE se pali po zagrevanju auta , a narocito ukoliko ga drzaim na istom broju obrtaja , i naravno jedina mogucnost da je ugasim potom je da prebacim na benzin ili ugasim auto pa ponovo upalim.U voznji ne primecujem nikakvu razliku , vuce dobro a trosi u gradu oko 11l. plina. Pitao sam majstora koji mi je ugradjivao , a njegov odgovor je da mora tako navodno treba mi specijalni emulator dizni Reko mi je da on moze samo da mi ugasi lampicu fizicki .Mene interesuje da li je moguce sa postojecim sistemom da se uredjaj loveco pro tako nasteluje da se lampica ne pali i da li to sto se pali znaci da smesa nije dobra na nekim obrtajima...Procitao sam na forumu neke razgovore na tu temu vezano za punta , ali mi treba direktan odgovor na pitanje da ako se pali lampica znaci li to da uredjaj nije dobro nastelovan za moj auto konkretno ili ne mora to da znaci? Hvala unapred na odgovorima

Comment

Working...
                        X