Nemam pojma šta mu je

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Nemam pojma šta mu je

Onda ti je malkic pretegao ventile pa ti vatra malo završava u auspuhu. Najčešća greška da se ugodi mušteriji da se malo pretegnu da se ne bi čuli, isto kao što se zupčasti uvek pretegne pa zvrji španer.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vandeo
      CBC Član
      • 30.03.2006
      • 79
      • Petrovac

Eeeee ovako.
      U principu, alergija je i dalje prisutna, a bogme, uradio sam razno-razno.
      Probao sam i sa zamenom razvodnika paljenja, štelovanja istog i menjanja ugla paljenja, probao da zamenim senzor na glavi koji pali lampicu, opet isto, i na kraju, preštelovao ventile.... opet isto. Sve urađeno kod potpuno novog majstora van grada.
      E sad, kaže čovek da je mala varijanta, da možda neki put takvu pojavu izaziva auspuh koji ne propušta dovoljno, ali, pošto imam samo jedan lonac, to može da se proveri bušenjem rupe negde na auspuhu, sa strane, pa se prati šta se dešava (njegove reči).

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Može biti.Elem,zapušen auspuh podiže temperaturu motora i smanjuje snagu.

Comment

• BARTONE
          CBC Senator XXL
          • 25.09.2006
          • 398
          • Bor

@vandeo
          malo je cudno da se lampica upali a da kazaljka bude jos na sredini
          sto ne bi slikao tablu sa kazaljkom
          drugo slikaj i davac na glavi,jel on sa dva kontakta ili sa jednim
          ne znam hoce li pomoci ali evo podataka za tvoj motor
          -pocetak otvaranja termostata na 88-89C
          -potpuno otvoren termostat 101C
          -termoprekidac ventilatora hladnjaka ukljucuje na 97C/iskljucuje na 92-93C
          -crvena lampica pregrevanja pali na 118C
          u tim momentima kada ti se lampica upali nemoj odmah da ugasis motor,pusti ga na leru i odvrni grejanje u kabini na najjacei podigni haubu da se motor jos bolje rashladi

Comment

• vandeo
            CBC Član
            • 30.03.2006
            • 79
            • Petrovac

Evo i table.
            Kazaljka za temp. je sada u položaju gde se pali ventilator (bio sam u gradskoj gužvi i otišla je na više od normalnog). Obično stoji na beloj crtici na sredini. Davač je sa jednim kontaktom, a malo ga je teže skinuti, nalazi se ispod razvodnika paljenja.
            Crvene lampice se nalaze na kraju hoda kazaljke za temperaturu i lampica stop na sredini table. Obe se upale kada se desi što se desi. Kazaljka temperature zaista stoji na narmalnoj temperaturi, i voda u hladnjaku ne ključa kad se to desi, dovoljno je samo da usporim (ukoliko sam na ravnom) i lampica se ugasi. Drugi je slučaj kada idem uzbrdo, tada je auto stalno pod opterećenjem i pomaže jedino zaustavljanje i gašenje.

Comment

• BARTONE
              CBC Senator XXL
              • 25.09.2006
              • 398
              • Bor

druze nema slike???

Comment

• vandeo
                CBC Član
                • 30.03.2006
                • 79
                • Petrovac

Pokušavam, ali prijavljuje da jpg ne može da se ubaci!

Uspelo.Evo slike.

Comment

• Stratos
                  CBC Senator XXL
                  • 10.09.2008
                  • 2594
                  • Novi Sad

Nešto kontam da li je sistem za hlađenje ispravan u smislu da ne glavi termostat,da je pumpa u redu i kaiš koji pokreće pumpu,da je hladnjak čist spolja i bez kamenca unutra...

Comment

• BARTONE
                    CBC Senator XXL
                    • 25.09.2006
                    • 398
                    • Bor

ajde da definitivno utvrdimo tu kazaljku...
                    ako u tom polozaju kao na slici pali ventilator hladnjaka i ne ide vise ka crvenom cak i kad forsiras 100 na sat rekao bih da je sve ok.
                    ali hajde da uradis jedan test...ovako...
                    -skinuces davac signala za kazaljku sa glave motora
                    -na mesto davaca u glavi motora usrfafices odgovarajuci sraf da ti antifriz ne bi iscureo
                    -isto ces uraditi i sa davacem na glavi koji pali lampicu
                    -sada ces na oba davaca vratiti njihove konektore i spojiti njihova tela obicnom zicom na masu vozila
                    -potopi ih u sud sa vodom i pocni da grejes(najbolje ono cudo za kuvanje kafe na plin)
                    -bilo bi odlicno kad bi imao i neki temometar da pratis temeraturu
                    -upalices auto samo iz razloga da bi obezbedio uslov od 13.5-14V jer ta kazaljka za temp. inace pokaze manje na 12V
                    -ostaje da zagrevas vodu i da pratis kazaljku
                    -trebalo bi da pokaze kada voda prokljuca isto ili malo vise nego sto je na slici
                    -crvena lampica kada voda prokljuca ne bi trebalo da se upali
                    i ostaje sto je Stratos rekao
                    znaci prekontrolisi i ceo sistem za hladjenje u smislu cistoce
                    pozz

Comment

• vandeo
                      CBC Član
                      • 30.03.2006
                      • 79
                      • Petrovac

Hvala na angažovanju Bartone.

Za par stvari odmah mogu da eliminišem, jer sam ih prve uradio sumnjajući na iste.
                      Termostat sam stavio nov, kaiš proveren (na zategnutost). Pomislio sam da je sistem zapušen pa sam pre neki mesec menjao antifriz, a pre zamene sam koristio neko sredstvo za ispiranje sistema hlađenja (navodno američko ukoliko to išta uopšte znači -ali to mi dali u prodavnici)), koje peni poprilično.
                      Ovo za testiranje davača ću probati. Davač za kazaljku inače stoji u vodi, na mestu gde je i termostat, u jednom odlivku prikačenom za glavu motora, sa jednim konektorom, a ovaj koji pali lampicu stop je u glavi i kada ga odšrafim, unutra je samo izdubljeno ležište za isti u metalu tako da tu nema šta da iscuri, i isto je sa jednim konektorom.

Comment

• Keketarac
                        CBC Senator XXL
                        • 01.09.2007
                        • 588
                        • Novi Sad
                        • Seat Ibiza 1.2 TSI

Da li je sistem dobro izluftiran? Da li nivo tecnosti u posudi varira pri toplom/hladnom motoru?

Comment

• vandeo
                          CBC Član
                          • 30.03.2006
                          • 79
                          • Petrovac

Bem ti alergiju!
                          Ništa od onog pokusa. Zagrevanje u vodi. Davač koji je u vodi normalno podigne temp kazaljku malo više od normale kad proključa voda, a davač iz glave uopšte ne reaguje u ključaloj vodi, tj. ne pali lampicu.
                          Sistem je ozračen, ukoliko na to misliš. Davač za temp vode je u visini glave - istog nivoa, i kada počnem da ga odvijam i tu krene antifriz. A što se tiče menjanja nivoa vode, mislim da menja nivo vode. Nije baš ni lako to videti, jer je posuda deo hladnjaka, a skroz je prljava. Međutim, kada je baš zagrejan motor, vidi se da voda povremeno dolazi u gornji nivo, pootovo kada dodajem gas.

Moram da napomenem i još jednu stvar, koja možda nije od nikakvog značaja, ali mi se po glavi vrzmaju svakojake teorije. Senzor (davač) koji pali lampicu se nalazi odmah ispod razvodnika paljenja, a na spoju razvodnika paljenja i glave mi konstantno curi uljei taj davač je potpuno nakapan uljem. Sada kada sam ga odvijao, morao sam dobrano da ga obrišem , kao i konektor koji se kopča na njega.

Comment

• BARTONE
                            CBC Senator XXL
                            • 25.09.2006
                            • 398
                            • Bor

Originally posted by vandeo
                            Davač koji je u vodi normalno podigne temp kazaljku malo više od normale kad proključa voda
                            dobro je,znaci kazaljka pokazuje stvarnu temperaturu
                            a davač iz glave uopšte ne reaguje u ključaloj vodi, tj. ne pali lampicu.
                            i to je ispravno
                            jer davac za lampicu pali tek na 116-118C(tj. trebalo bi.Ako si ga skidao jesi li zagledao pise li sta na njemu,neka oznaka temperature u C?)
                            Senzor (davač) koji pali lampicu se nalazi odmah ispod razvodnika paljenja, a na spoju razvodnika paljenja i glave mi konstantno curi uljei taj davač je potpuno nakapan uljem.
                            Mozda je to ulje uzrok tvojih briga
                            Kada forsiras motor temeratura ulja dogura i preko 110C i ako direktno kaplje na davac eto uzbune
                            Probaj da eliminises to curenje ulja i da davac ostane suv pa isforsiraj motor i javi rezultate

Comment

• vandeo
                              CBC Član
                              • 30.03.2006
                              • 79
                              • Petrovac

Davač ima oznaku 110

Comment

• BARTONE
                                CBC Senator XXL
                                • 25.09.2006
                                • 398
                                • Bor

ako nema nista sem te oznake onda bi trebalo da pali lampicu na tih 110c
                                rekoh da eliminises curenje ulja na davac pa probaj forsiranje
                                tu ide kljuc 17,navoj je M14x 1.25
                                a evo i jedan online katalog davaca za skoro sva vozila
                                100% MADE IN ITALY, OE equivalent spare parts since 1946 Since 1946, here at Facet we design, manufacture and distribute high-quality car spare parts.

Comment

Working...
                                X