Mali broj obrtaja - gasi se bez obzira na temperaturu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Mali broj obrtaja - gasi se bez obzira na temperaturu

auto Alfa Romeo 33 1.5 karburatorski, serija 3, 1991. godiste, uredjaj za gas je Lovato vakumski.

Dakle ovako.
    Do juce sam vozio auto na gasu, recimo bez problema osim sto je malo slabije palio cak i kada je vruc (nece dok nekoliko puta ne pritisnem dugme i ubacim gas) i desavalo se da kada dodajem gas na otprilike 3000-3500 rpm malo zagusi a onda kao da probije i jurne napred. Kada palim po prvi put malo povucem sauh dok ne zagreje jer bez sauha je padao ispod 500 rpm i odmah se gasio. Kada malo zagreje ustali se broj obrtaja na 650-750 rpm sto je maximum koji moze da bude. Jeste malo manje ali ipak je isao OK.
    Juce zamenim sve filtere, pa izmedju ostalog i filter za vazduh. Posledica je da sa novim filterom nikako, ali nikako ne moze da odrzi cak ni minimalni broj obrtaja vec pada na ispod 500 cim sklonim nogu sa gasa i gasi se (nebitno je da li se radi o temperaturi motora od 40 ili 90C). Na sauh ne reaguje i ista je stvar da li je povucen do kraja ili nije uopste, na vazduh takodje ne reaguje jer kada zapusim oba usisnika za vazduh nista se ne desava, yj radi sa zatvorenim apsolutno isto kao i sa otvorenim.

Sto se tice voznje na benzin nesto slicno se desava i sa njim, stim sto kada se upali dok je hladan hoce da se ugasi ali kada se digne radna temperatura sa novim filterom se gasi dok sa starim (bas prljavim) drzi nekih 600-700 rpm. Osim malog broja obrtaja na benzinu nemam nekih problema, tj. vuce kao zmaj, stavise kada dodam gas po meni broj obrtaja mu i prilicno brzo raste i cesce je nego sto je bio u visim obrtajima.

Sta moze da bude problem sto je broj obrtaja tako nizak (narocito me interesuje plin posto vise vozim/vozio sam na njemu mada ni odgovor za benzin nije naodmet), sto uopste ne reaguje na vazduh (dovod) i sta uciniti da broj obrtaja bude OK da se ne gasi ali i da auto dobro vuce a ne da se gusi?
    Jednom Alfa, uvek Alfa!
  • Dalibor Vukić
    CBC Senator
    • 08.09.2009
    • 279
    • Beograd

Re: Mali broj obrtaja - gasi se bez obzira na temperaturu

A je za prazan hod.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Promenio si filter vazduha koj ijemnogo redji od starog, pa propušta više vazduha ili je prethodno naštelovan plin naspram prljavog filtera. U svakom slučaju trebalo bi da se našteluje plin a možeš malo dići obrtaje šrafom sa slike koju je poslao Dalibor.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• *IvanT*
        CBC Senator XXL
        • 30.01.2005
        • 3234
        • Srbija, Beograd, Kara

Nesto se desilo i pored zamene filtera...ni na benzin vise ne radi na leru i gasi se.

Da nisi slucajno skinuo neko vakum crevce?
        http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• Dzalf
          CBC Član
          • 28.07.2006
          • 85
          • Beograd/Zarkovo

Originally posted by Dora
          Promenio si filter vazduha koj ijemnogo redji od starog, pa propušta više vazduha ili je prethodno naštelovan plin naspram prljavog filtera. U svakom slučaju trebalo bi da se našteluje plin a možeš malo dići obrtaje šrafom sa slike koju je poslao Dalibor.
          Jeste, plin je nastelovan dok je tu jos bio stari filter, ali ono sto mene malo buni jeste to da kada zatvorim oba ona usisnika za vazduh (jedan ispod drugog) nista se ne desava a cini mi se da je ranije kada samo jedan pocnem da zatvaram rukom pocinjao da se zagusuje i gasi. Zasto sada ne reaguje? Ili mozda ono ranije nije bilo normalno. Probao sam sa onim srafom ali se nista bitnije ne desava - na leru je isto ali zato kada dam gas tokom voznje broj obrtaja brze ode u visoku zonu, kao da ne reaguje na ler vec samo tokom voznje.

Originally posted by *IvanT
          Nesto se desilo i pored zamene filtera...ni na benzin vise ne radi na leru i gasi se.
          Da nisi slucajno skinuo neko vakum crevce?
          Mislim da nisam nista skinuo mada ne mogu da tvrdim da nesto slucajno nije otkaceno ili da kad je auto bio kod Deshe na ciscenju/stelovanju karburatora nesto nije slucajno otkaceno posto mi je od tada broj obrtaja na leru i na benzinu i na plinu manji nego sto je bio. Btw. tada mi je i paljenje podeseno na vrednost za benzin, pa bi verovatno i njega malo trebalo malo pomeriti za plin mada to nema veze sa ovim problemom osim mozda onog tezeg paljenja na plin bez obzira na temperaturu koje sam pomenuo u prvom postu.
          Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Mora da se ugasi kad zatvoriš rukom dovod vazduha, nešto tu fali, pregledaj sve ponovo ili je Deša izbacio nešto iz kućišta filtera. Pitaj ga.

https.autogas.rs

Comment

• zoranbg
              CBC Senator XXL
              • 23.03.2005
              • 4098
              • Rooster's Hill , Beog
              • Grande Punto 1.2

MORA da se ugasi kad mu zatorish dovod vazduha rukom , a i to shto nereaguje na povlachenje sauha govori da negde vuche zhestoko falsh vazduh..jednostavno imash previshe vazduha.
              skini kutjiste filtera za vazduh..i ako se auto ugasi kada rukom zatvorish dovod vazduha na karburatoru ( a to tje da se desi 99%)znachi da ti negde vuche falsh vazduh pored filtera za vazduh..
              a poshto nereaguje ni kad povlachish sauk..ja bih rekao da on ipak vuche veliki falsh negde na karburatoru..usisnoj grani ..

probaj..lokalizuj,..gde vuche toliki vazduh.

EDIT: preteche me Dora za malo
              Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• Dzalf
                CBC Član
                • 28.07.2006
                • 85
                • Beograd/Zarkovo

@ Dora & zoranbg

OK, znaci to sto se ne gasi kada mu se zatvori rukom dovod vazduha govori da negde vuce falsh vazduh i tako sam i mislio ali da li se to isto manifestuje kada su u pitanju i plin i benzin tj. da li bi trebao da se ugasi kada se zatvori usis bez obzira na vrstu goriva koje u tom momentu koristi?

Takodje gde je najveca verovatnoca da bi mogao da vuce falsh vazduh, posto je poklopac kucista filtera pricvrscen kako treba i tu, bar po mom misljenju nigde ne moze da vuce taj vazduh?

Na sauh je ranije reagovao i kada se pali na benzin i kada se pali na gas, sada vise ne - stavise sada kada povucem sauh on se jos lakse i brze gasi. Filter za vazduh je inace odgovarajuci (istih dimenzija, broj...).
                Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nije isto, na benzinu se neće ugasiti ako mu zatvoriš dovod vazuha, uvek ima odnekud dovoljno da bi radio na leru.

https.autogas.rs

Comment

• Dzalf
                    CBC Član
                    • 28.07.2006
                    • 85
                    • Beograd/Zarkovo

@ Dora

Izvini sto mozda pitam bez veze, ali kako taj vazduh koji dolazi odnekud i utice kada radi na benzinu ne utice i na rad na plinu? Jel dovod vazduha ne ide takodje kroz usis i za benzin i za plin i odakle je taj vazduh moze da dolazi kada radi na benzinu?

Cisto da dodam sto sam jutros primetio - kada konacno uspostavi neki broj obrtaja (nesto preko 500rpm) da se ne ugasi, kada dam gas da krenem on se obavezno ugasi i tako par puta. Kada konacno krenem slabo prima gas, nikako da povuce, muci se na minimalnoj uzbrdici i tako neko vreme (par minuta) i onda ga prodju bubice i ide kako treba a kada ga ugasim i posle par sati stajanja ista prica iznova.
                    Ne znam da li je ovo bitno, posto sam ovo jutros primetio na benzinu ali se tako ponasao i ranije, na plinu (ne svaki put ali se dogadjalo da se muci cak i da krene).
                    Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Plinadzija
                      CBC Senator XXL
                      • 29.07.2008
                      • 1514
                      • Paracin

Originally posted by Dzalf
                      tada mi je i paljenje podeseno na vrednost za benzin, pa bi verovatno i njega malo trebalo malo pomeriti za plin mada to nema veze sa ovim problemom osim mozda onog tezeg paljenja na plin bez obzira na temperaturu koje sam pomenuo u prvom postu.
                      [/quote]

Proveri to paljenje ne zelim da ulazim u problematiku konkretnog majstora ali meni se desavalo da ljudi dodju posle stelovanja paljenja sa kasnim pa prekasnim paljenjem... I proveri svecice, to mi lici kao da su svecice lose pa ne rade kad su hladne a kad se zagreju prorade...
                      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• Dzalf
                        CBC Član
                        • 28.07.2006
                        • 85
                        • Beograd/Zarkovo

Paljenje cu definitivno morati da podesim prema plinu, svecice su relativno nove, Golden Lodge bas predvidjene za ovaj model Alfe ali provericu i njih jedino ostaje pitanje kako (na cemu) da podesim da broj obrtaja vec pri paljenju bude oko 500-550 rpm, sto je minimum na kom se ne gasi.
                        Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• ale944
                          CBC Senator XXL
                          • 20.03.2006
                          • 1457
                          • Beograd

Izvini sto mozda pitam bez veze, ali kako taj vazduh koji dolazi odnekud i utice kada radi na benzinu ne utice i na rad na plinu?
                          zato sto kad napravis vakuum u delu u**** pre leptira, znaci tamo gde je inace skoro atmosferski pritisak,i gde se nalazi mesac/dizna, taj vakuum pocinje da vuce mnogo plina i auto se udavi.
                          sistem dosiranja benzina funkcionise malo drugacije, pa zato se na benzinu ne gasi u istom slucaju
                          http://www.novaspeed.rs CHIPTUNING & FAP/DPF Off

Comment

• Dzalf
                            CBC Član
                            • 28.07.2006
                            • 85
                            • Beograd/Zarkovo

OK, hvala na odgovoru.
                            Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• ragazzoni
                              CBC Senator XXL
                              • 24.02.2009
                              • 774
                              • Obrenovac i okolina
                              • Opel Omega 2.0i-16v

Ne bih mnogo da pametujem, ali auto moraš dovesti u stanje savršenog rada na benzinu. Posle toga je sve lako, pa i gas podesiti. Još ako je slučajno ista dužina creva od razvodnika gasa do mešača, ništa lakše. U protivnom teške muke. Taj motor je zahtevniji za podešavanje zbog dva dvostruka karburatora. I nemojte patiti od preterano niskog ler gasa, zima je kratke vožnje, podhlađen-neurežimljen motor, ...... Saveti prethodnih kolega su tačni.Srećno.
                              ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
                              Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

Working...
                              X