Mali broj obrtaja - gasi se bez obzira na temperaturu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dzalf
    CBC Član
    • 28.07.2006
    • 85
    • Beograd/Zarkovo

Re: Mali broj obrtaja - gasi se bez obzira na temperaturu

Ma nije problem nizak ler gas kada ga startujem, problem je sto je taj nizak ler gas od 500-550 rpm sa tendencijom gasenja auta kada ga zaustavim i kada je auto zagrejan na 90C. Ovde govorim o trenutnom stanju na benzinu posto na gas uglavnom ne mogu ni da upalim, a ako kojom srecom i uspem da upalim cim iole dotaknem papucicu gasa auto se gasi.

Svestan sam svih saveta koji su mi dati, postujem ih sve u potpunosti tako da cu tako i uraditi tj. prvo podesiti rad na benzinu a kasnije cu videti da se nasteluje i gas.
    Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ukratko, 550 obrtaja je malo i za benzin koji je na izvoru u****vanja u karburatorima, taj auto ima tri metra cevi za gas koje tek treba da dodju do karburatora, zato je bitno da ima veći broj obrtaja da ima bolje u****vanej tog gasa u startu...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Dzalf
        CBC Član
        • 28.07.2006
        • 85
        • Beograd/Zarkovo

Znam al' ne mogu nikako da mu povecam ler gas da bude bar 700-750 rpm kako se ne bi gasio.
        Probao sam sa odvrtanjem oba ona srafa koje mi je Dalibor pokazao (za oba karburatora isto) ali se po pitanju ler gasa nista ne desava osim sto kada kremnem i dodam gas on bas ide u visoke obrtaje - vec na malo pritisnutom gasu, na 50 km/h u trecoj ide preko 3500rpm a cas predje 5000rpm sto mi bas nije resenje.

Inace sinoc oko 21,30 kada sam trebao da se vratim iz N.Banovaca, jedva sam ga upalio - gasi se sam, a kada pipnem pedalu gasa odmah se ugasi. Nakon jedno 10 min rada na tih 500rpm konacno sam krenuo uz tesko prihvatanje gasa ali je bar krenuo. Posle se malo oslobodio i isao kako tako mada to nije bilo to. Na svakom semaforu je radio sa max 550rpm i samo sam cekao da se ugasi, mada na svu srecu to nije uradio. Kada sam stigao u Zarkovo temperatura motora je bila oko 80C a ler gas i dalje na oko 550rpm. Na sauh ne reaguje kada ga povucem ni pre paljenja, niti kada ga povucem dok radi - jednostavno u oba slucaja ga gasi, ili u najboljem slucaju sa maksimalno povucenim sauhom ne ugasi ali i dalje radi na 500-550rpm!?

Dodao bih da znam da je ovo deo foruma koji se tice gasa i prvo pitanje je kao takvo i postavljeno, ali posto na gasu ne mogu ni da upalim ni da vozim izneo sam kako se ponasa na voznji na benzin posto su simptomi manje-vise isti kao i kada je ranije vozen na gas. Ovo takodje pisem ovde i tim pre posto sam u delu koji se tice rada motora na benzin postavio pitanje koje se tice iskljucivo rada na benzin i problema sa istim ali mi je taj post locked. Ovako se jos jednom izvinjavam sto ovde, u ovoj temi pisem o problemu koji se trenutno manifestuje u radu na benzin.
        Jednom Alfa, uvek Alfa!

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Poseti majstora.
          UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• bc201
            CBC Početnik
            • 16.04.2009
            • 1
            • bg

imam slican problem pa se nadam da ce mi neko pomoci ili mozda dzalf odgovoriti kako je resio problem.
            skoro sam ugradio plin, i prvo jutarnje paljenje je problem. palim na benzin i ostavim na benzinu prethodno vece.
            izmedju ostalog interesuje me da li je problem ako zaboravim da prebacim uvece na benzin upaliti ujutru na benzin ili mu dodje otprilike isto?
            pravi problem je sto kad upalim auto (nekad se desi par puta da pokusam pa nece ni da upali) obrtaji su jako mali- oko 200 i onda se ugasi. pa opet isto tako se ponavlja, nekad ga pustim malo da radi,probam da dodam gas i on se ugusi. sve to ponavljam dok ne pocne lepo da reaguje na dodavanje gasa i podigne obrtaje. kad to uradim dalje je sve ok, voznja normalno, obrtaji normalni.
            zvao sam ove koji su mi ugradili plin i kaze nije do njih, moram da idem u karburator servis. takodje da napomenem da su menjali filter vazduha kad sam ugradjivao plin (ne znam ima li to veze).
            to mi je cudno i ne bi da pucam pare jer mi se pre ugradje nije nikada desavalo da palim auto 2puta,a ne da se natezem 5,10min. palio je odlicno uz malo dodavanje gasa (ne znam ima li to veze). znaci ubedjen sam da su oni nesto poremetili i treba da odem do njih pa ne bi da me izmajmunisu i da odem u karb.servis pa da opet bude isto.

Comment

• *IvanT*
              CBC Senator XXL
              • 30.01.2005
              • 3234
              • Srbija, Beograd, Kara

Pravila foruma
              Pre otvaranja teme koristite opciju pretraga. Tema može biti otvorena samo sa jasnim naslovom na čega se odnosi. Poruka MORA da sadrži sve bitne stvari za odgovor. Marka automobila, godina, snaga motora, vrsta i model uredjaja koji je ugradjen. Sve ostalo se briše bez obrazloženja.
              U nasem selu se kaze: "Dobar dan...", pa se onda procitaju pravila i eventualno se nastavlja sa daljim "razgovorom".
              http://www.lovatogas.co.rs

Comment

Working...
              X