detonacija pri startovanja na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

detonacija pri startovanja na plin

Famozna f....n kia sephia 1.6.Plinski uređaj landirenzzo,lamda kontrol,pa malo prepravljan t.j izbačen onaj kompjuterčić zbog XY razloga ugrađen je obični prekidač koji treba da isto prebacuje na plin na 2000 obrt.ali zbog neispravnosti sistema za ubrizgavanje goriva(dizne)nije u upotrebi.Nedavno promenjena nova rasplinjača i sad kao na plinu radi solidno.Prilikom menjanja rasplinjača kaže mi majstor.Da nije motor možda nekad detonirao.Odgovaram da nije nikad.Bunila ga antidetonator klapna umazana cela silikonom,pošto je odtuda vukao falš vazduh i ugrađivači plina su rešili da tako sebi skrate muke.Auto je sa takvim antidetonatorom vožen 5 godina.NIJEDNA detonacija!I sada kaže ovaj meni ja ću ovo da ti sredim.Isredio je .Sve očistio i antidetonatoru je vračena funkcija.Posle nekolko dana BUM.Ode gumica na antidetonatoru.Posledice za motor -nikakve.One rupice sam, kao privremeno da bi auto bio u voznom stanju zalepio selotejp trakom.Juće se desio drugi veliki BUUUM.Raspao se deo blizu filtera za vazduh koji je u stvari i njegov sastavni deo.Ma raspao se u 30tak komada.Sve (skoro sve)uspeo da zalepim super lepkom i umotao celi plastični deo izolir trakom.Tako sam danas bio na poslu.Sutra idem da nabavim u nekom otpadu(ako uopšte pronađem)onaj plastičan deo,ili celo kućište filtera za vazduh.Neznam samo dali treba da promenim i kablove (nisam dosad menjao pošto i nisam imao problema),svećice ili detonacije nastaju zbog toga što auto palim isključivo na plin.Napominjem da auto nije hteo da upali iz prve ,pa sam ga startovao nekopliko puta.Najzad je nekako upalio ali dosta se mučio pa sam mislio da ga produvam pritiskom pedale gasa .Baš sam ga dobro produvao ,Ako je nekome post konfuzan neka izvini ponoviču podrobnosti ako treba.Hvala.Pitanje je dali ada antidetonator vratim u prvobitnom stanju i (ne može da se skine zbog manjka creva)Šta ako ode i drugi filter fazduha.Odavno sam rešio da sredim auto i na benzin ali verujte da rezervnih delova ima veoma slabo , a meni auto treba skoro svaki dan i bukvalno ne mogu bez prevoza.Kada bi išao na posao taksijem,radio bih bukvalno ceo dan da bi platio taksi .javnog prevoza nema posle 00 i 30 ,a ja radim do 1 posle ponoći.
    Jahači magle
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: detonacija pri startovanja na plin

sada kaže ovaj meni ja ću ovo da ti sredim.Isredio je .Sve očistio i antidetonatoru je vračena funkcija.Posle nekolko dana BUM.Ode gumica na antidetonatoru.Posledice za motor -nikakve.One rupice sam, kao privremeno da bi auto bio u voznom stanju zalepio selotejp trakom.
    Trabalo je samo da vratis gumicu i svaka dalja explozija bi je smakla , ti je vratis i tako dok ne promenis kablove, obogatis smesu ili sta je vec uzrok. Za.ebo te selotejp opasno. Tu mora da stoji nesto labavo
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Najzad je nekako upalio ali dosta se mučio pa sam mislio da ga produvam pritiskom pedale gasa .Baš sam ga dobro produvao ,Ako je nekome post konfuzan neka izvini ponoviču podrobnosti ako treba.
      Moj odgovor iz druge teme...
      Ja stvarno ne razumem zašto niko neće da shvati da venturi nije predvidjen da se pedališe gaspatos na leru, jednostavno sistem tehnički nije spreman za takve egzibicije. Detonacija u takvim prilikama izvaljuje i haubu a ne filter.
      Da dodam na ovaj slučaj, isto tako nije sposoban da pali na gas direktno kod injectiona, nekima će to raditi godinama a nekima kao tebi će zveketati svaki put kod paljenja, naročito kad želiš da ga održiš na "životu" pa mu pedaliraš gas da digneš obrtaje.

Deki je odgovorio ostalo, blokirane rupe trakom su antidetoncija bez funkcije, onda nešto drugo strada...

Lek je pregled struje, od pete do glave i sredjivanje da pali na benzin...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mixer
        CBC Senator
        • 13.04.2005
        • 202
        • Skopje

Ovo što sad radim sa autom je samo silom prilike.Samo još koji dan da ne idem pešice.ne mora odma takav ton.samo sam tražio savet kako da umanjim detonacije i dali postoji način da se one svedu na minimum prilikom startovanja motora na gas.Inače sam veoma savestan što se tiče auta,motora i gasnog sistema ali nekad dođu i takvi dani da moraš da se snalaziš.I da pošto sam probao da očistim stare dizne i nisam uspeo u tome,sada su na autu sasvim druge.Ipak ni traga od rada na benzin.Sutra ili prekosutra uzimam benzinsku pumpu,tako da se nadam da će proraditi na benzinu kako trebaDo tad mora ovako.Pozdrav.
        Jahači magle

Comment

• mixer
          CBC Senator
          • 13.04.2005
          • 202
          • Skopje

Originally posted by deki-ascona
          sada kaže ovaj meni ja ću ovo da ti sredim.Isredio je .Sve očistio i antidetonatoru je vračena funkcija.Posle nekolko dana BUM.Ode gumica na antidetonatoru.Posledice za motor -nikakve.One rupice sam, kao privremeno da bi auto bio u voznom stanju zalepio selotejp trakom.
          Trabalo je samo da vratis gumicu i svaka dalja explozija bi je smakla , ti je vratis i tako dok ne promenis kablove, obogatis smesu ili sta je vec uzrok. Za.ebo te selotejp opasno. Tu mora da stoji nesto labavo
          Gumica se pocepala. Sad imam neku uradi sam od gume bicikla,ali mislim da prefiše je zategnuta.Moram da potražim nešto veće.
          Jahači magle

Comment

• deki-ascona
            Bio nam je drug! RIP
            • 10.04.2007
            • 2118
            • NI , Trosharina

Ja sam stavio prsten od unutrasnje gume od tomos APN motora, pasuje odlicno. Inace , svaki majstor za plin ih ima, potrazi kod njih.

Ja bih tu prvo zamenio VN kablove kao najcesci uzrok detonacija.
            Originally posted by Valent Vudriga
            ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
            Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• mixer
              CBC Senator
              • 13.04.2005
              • 202
              • Skopje

ok tnx.Dora ima pravo.Ovaj motor ne može da se pali direktno na plin.I tačno je da sam izvesno vreme imao sreće oko detonacija.Ali sad se eto sve promenilo i stvarno više nema zezanja.Hvala.Inače kablove do sad nisam menjao pošto nisam primetio da negde preskače struja,a i iz straha da ne uzmem nešto nekvalitetno i gore nego ove stare kablove.Ali izgleda da je kucnuo čas.
              Jahači magle

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Ton nije bio nkakav i nije bila namera, čisto kao konstatacija da ostane zapisano, što se više čita valjda će se zapamtiti.
                Činjenica je da faktor vreme koje nikad nemamo dovoljno a ima (kao po onom kad na vreme kreneš u WC nećeš se...) i faktor novac često prave problem u životu. Pojenta priče je bila da usled nedostatka jednog od tih faktora pravimo još veću grešku paljenjem na plin a onda se ima i vremena i novca da se sanira šteta koja je time nastala i da se predupredi (popravi konačno) da se ne bi šteta ponovila. Nekima ni to nije dovoljno pa dolaze sa jedno 40 kila selotejpa oko creva i kutije filtera.

Siera koju smo vozili a terana je najstrašnije što taj motor može, nije nikad detonirala u vožnji čak i kad je radjeno ono što ne preporučujem. Detonirala je dva puta prilikom paljenja na plin, jednom zbog neispravnog protokomera nije htela na benzina a drugi put se ne sećam zašto je paljena na plin. Dva puta paljenje i dva puta detonacija na autu koji nikad nije detonirao ni pre ni posle.

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                  CBC Senator
                  • 13.04.2005
                  • 202
                  • Skopje

Ok.-pogrešno sam shvatio,nema veze!razradio sam sistem kod palenja,ali samo kad je motor hladan,gas do daske prilikom verglanja,ali kad upali odmah mora da se otpusti papučica gasa.Problem je samo kad ne upali od prve onda ne smeš više ,da verglaš nego moraš da sačekaš 10tak minuta.problem je što ja nisam čekao zato se i javila detonacija.U vožnji nikada nije detonirao u nikakvim situacijama,zato i čisto sumljam da mi kablovi ne valjaju.Ako treba i zameniću,ali ....da ne bacam pare bezveze... Gumica od unutrašnje od bicikla ,zameniću još danas sa nekom od skutera,a prekosutra ubacujem benz.pumpu pa da vidimo.Nego čuo sam da se kod benzinske pumpe ne gleda toliko dali su baš za taj auto ,nego koliko bari radi pritisak.Ima li istine u tome?Pošto za ovaj moj auto čak i da nađem odgovarajuću,mislim da bi bila papreno skupa.Pozzz
                  Jahači magle

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Bitan je protok na odredjenom pritisku, nije bitno sa kog je auta ako je isto ili vrlo slično.

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                      CBC Senator
                      • 13.04.2005
                      • 202
                      • Skopje

Danas,posle dugog vremena auto je proradio na benzin.Upalio sam ga na plin,ugasio,prebacio na benzin.Kresnuo je bez problema i kasnije održavaon kostantan gas na 3-4 hiljade obrtaja bez problema.Ali čim otpustim pedalu gasa,ugasi se za jedno 10tak sekundi uz podrhtavanje.Isto danas sam izvadio i benzinsku pumpu koja je bila celo vreme u benzin i odokativno izgledala ko nova.Ispitali smo je kako baca benzin ,normalno napolju,i znalci su zaključili da je skroz ok. :Isti zaključak su dali u vezi benzina kao i majstor pre mesec dana ,da mi je benzin u rezervoaru nekako mutan,prljav i vodenast Sutra ću najverojatnijr još da promenim filter za benzin ,koji uzgled nije nikada menjan,pa da vidim onda.Pozdrav svima.
                      Jahači magle

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Upali auto i kad prebaciš na plin nekako skini povratno crevo prema rezervoaru i pusti da izbaci benzin u neku posudu. Problem je što će u tom slučaju prskati benzin pa se to mora oprezno izvesti, nije baš pametan savet ako ne znaš šta radiš i nemoj to raditi ako nemaš uslova. To je dobar način da se izbaci većina tog nečega iz rezervoara a da se ne skida isti.

Zamenim samo filtera ćeš dobiti i njega prljavog za par dana...

https.autogas.rs

Comment

• mixer
                          CBC Senator
                          • 13.04.2005
                          • 202
                          • Skopje

A jeli mogu da predhodno prespoim povratno crevo,pošto i onako palim na plin,a da benzin koji kruži celo vreme,umesto nazad u rezervoar ode u kanister.Samo mi je žao što sam celo vreme držao benzin skoro na maximum,ima sigurno oko 30 litara :mad.Šalim se samo neka se sve sredi nije mi žao benzina neka ide bestraga za pranje delova .Pozdrav i hvala na savetu.
                          Jahači magle

Comment

• miskovolvo
                            CBC Veteran
                            • 22.02.2010
                            • 171
                            • Aleksinac

sto se tice detonacija,uglavnom zeza struja,a ja sam juce od tih detonacija mogao da dobijem secernu bolest,izvinite ako sam u off_u,ali moram da ukazem na neke stvari,radio sam jedan auto,menjao tri garniture svecica i kablova,sve poznati proizvodjaci,ista stvar,nece nikako,puca u malim obrtajima,a u velikim radi super,na kraju skinem sa mog auta,namontiram,radi kao Doxa,i sta sada?Neznam vise sta da kupujem i sta da montiram,zato neka nam je bog upomoc.

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Originally posted by mixer
                              A jeli mogu da predhodno prespoim povratno crevo,pošto i onako palim na plin,a da benzin koji kruži celo vreme,umesto nazad u rezervoar ode u kanister.
                              Može samo dežuraj da ne ostane pumpa bez benzina da radi, crći će...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X