Famozna f....n kia sephia 1.6.Plinski uređaj landirenzzo,lamda kontrol,pa malo prepravljan t.j izbačen onaj kompjuterčić zbog XY razloga ugrađen je obični prekidač koji treba da isto prebacuje na plin na 2000 obrt.ali zbog neispravnosti sistema za ubrizgavanje goriva(dizne)nije u upotrebi.Nedavno promenjena nova rasplinjača i sad kao na plinu radi solidno.Prilikom menjanja rasplinjača kaže mi majstor.Da nije motor možda nekad detonirao.Odgovaram da nije nikad.Bunila ga antidetonator klapna umazana cela silikonom,pošto je odtuda vukao falš vazduh i ugrađivači plina su rešili da tako sebi skrate muke.Auto je sa takvim antidetonatorom vožen 5 godina.NIJEDNA detonacija!I sada kaže ovaj meni ja ću ovo da ti sredim.Isredio je .Sve očistio i antidetonatoru je vračena funkcija.Posle nekolko dana BUM.Ode gumica na antidetonatoru.Posledice za motor -nikakve.One rupice sam, kao privremeno da bi auto bio u voznom stanju zalepio selotejp trakom.Juće se desio drugi veliki BUUUM.Raspao se deo blizu filtera za vazduh koji je u stvari i njegov sastavni deo.Ma raspao se u 30tak komada.Sve (skoro sve)uspeo da zalepim super lepkom i umotao celi plastični deo izolir trakom.Tako sam danas bio na poslu.Sutra idem da nabavim u nekom otpadu(ako uopšte pronađem)onaj plastičan deo,ili celo kućište filtera za vazduh.Neznam samo dali treba da promenim i kablove (nisam dosad menjao pošto i nisam imao problema),svećice ili detonacije nastaju zbog toga što auto palim isključivo na plin.Napominjem da auto nije hteo da upali iz prve ,pa sam ga startovao nekopliko puta.Najzad je nekako upalio ali dosta se mučio pa sam mislio da ga produvam pritiskom pedale gasa .Baš sam ga dobro produvao
,Ako je nekome post konfuzan neka izvini ponoviču podrobnosti ako treba.Hvala.Pitanje je dali ada antidetonator vratim u prvobitnom stanju i (ne može da se skine zbog manjka creva)Šta ako ode i drugi filter fazduha.Odavno sam rešio da sredim auto i na benzin ali verujte da rezervnih delova ima veoma slabo , a meni auto treba skoro svaki dan i bukvalno ne mogu bez prevoza.Kada bi išao na posao taksijem,radio bih bukvalno ceo dan da bi platio taksi .javnog prevoza nema posle 00 i 30 ,a ja radim do 1 posle ponoći.

Comment