detonacija pri startovanja na plin

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mixer
    CBC Senator
    • 13.04.2005
    • 202
    • Skopje

Re: detonacija pri startovanja na plin

Evo šta je danas rađeno.
    1.promenjen benzin u rezervoaru
    2.promenjen filter benzina
    3ponovo radi bezveze na benzin tj radi samo na većim obrtajima od 2000
    4.jedva je i upalio na benzin tako da smo pomislili da pumpa ne radi kad je montirana na autu
    5stanje je takvo da slobodno mogu da napišem podnaslov posta POVRATAK NA POČETAK i da ubacim jedan stariji post ovde a ako moderator misli da post više ovde ne pripada neka ga slobodno premesti.
    Jahači magle

Comment

• mixer
      CBC Senator
      • 13.04.2005
      • 202
      • Skopje

mixer Čet 18 Jun 2009 20:59

Mozda i ima negde na forumu slican problem,ali ne mogu da nadjem.Auto ima ugradjen plinski ured lamda kontrol od 2004 znaci 5 godina vec.Problem je sledeeci.Upalim ga normano na benzin(direktno na plin i ne moze),onda radi otprilike 1 minut pa se ugasi.retko pomaze pritiskanje na akcelator,uglavno se ugasi.Startujem ga ponovo,i onda radi bez problema u mestu.Kad pokusam da krenem jos uvek na benz.sav se auto propinje,trza i jedva ide.Malo primi tek kada otpustim skroz papucicu akselatora.Onda malo ubrzam ili stisnem papucu da bi obrtomer presao 2000 obrt/min kada prebaci na plin,i dalje radi bez problema.na plin ide solidno.ler na oko 900-1000,ubrzanja solidna(moglo bi i bolje)max.brzina sa dobrim zaletom oko 170.Unazad 2 godine ,stvarno nije radio idealno na benzin,ali se bar nije gasio.A sada evo mesec dana radi na ovaj rezim.Upalim-ugasi se.Ponovo upalim ide nekako(povuci potegni)a na plin kazem opet uglavnom ok.Gde da trazim problem.dali da cistim ultra zvukom injektore?benz pumpa?step motoric?struja?Pomagajte.I jos jedno zapazanje.dali mi se tako cini ili je stvarno tako,ali imam osecaj da sto duze,znaci neprekidno sat ,dva vozim auto nekako mi rucica menjaca sve teze ide .Mislim da dok je hladam rucica ide sa jednim prstom ,bukvalno a posle sat dva neprekidne voznje kao da zapinje pri prebacivanju.Proverio sam samo nivo ulja u menjacu i bilo je ok.Ipak sam dosuo do samog maximuma(kada sam vec otvorio cep.Nista drugo nisam opazio.Pozdravi iz MK,
      Samo da se nadovežem šta je odtada rađeno.1.Promenjeni injektori (dizne) 2.ispitana benzinska pumpa 3.Promenjen filter benzina 4.svećice 5.čišćen step motor(ali nismo uspeli da ga rasklopimo do kraja) i još samo da dodam da posle promene rasplinjača na plin sada radi odlično ,osim kod palenje gde sam imao već 3 detonacije,zadnja fatalna za plastični prigušivač zvuka (ili kako se već zove kod filtera za vazduh)Sada se samo pitam koji delovi motora i u**** se ne koriste kada auton radi na plin,i najverojatnije ne rade kako treba kada se vozi na benzin.Izvinite što vas ovoliko gnjavim.Ima i tačka 6.ja ostao totalno bez živaca.
      Jahači magle

Comment

• deki-ascona
        Bio nam je drug! RIP
        • 10.04.2007
        • 2118
        • NI , Trosharina

3ponovo radi bezveze na benzin tj radi samo na većim obrtajima od 2000
        Ajde da kazem nesto sto mozda pomogne (dok se neko pametniji ne javi ) : ovo mi se desilo na oko 70km od kuce, jedva sam sastavio da imam dovoljno benzina za povratak, posto nisam smeo da pustim ispod 2000 rpm. Uzrok je bilo prsnuto crevo izmedju protokomera i u****, dakle fals vazduh.
        Originally posted by Valent Vudriga
        ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
        Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Isto jedno "pametno" pitanje, da li je probano sa resetom benzinskog ECU-a.
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• mixer
            CBC Senator
            • 13.04.2005
            • 202
            • Skopje

Akumulator je bio vađen jednom -dvaput ne sečam se iz kojih razloga,mislim da se ništa nije promenilo.mogu sutra opet da probam,ali...čisto sumnjam.Možda je crko načisto.Sećam se ipak da loš rad na benzin nije došao odjednom nego se pogoršavao iz dana u dan.Tako da više priliči nekom zapušenju potrošnja nečega i sl.Pre neki dan sam na jednom otpadu video step motorić na jednoj mazdi 323f koji je isti kao i moj.Pirtanje je samo dali je u ispravnom stanju posle 5 godina stajanja na placu?Isto bih probao i da zamenim i onu klapnu (kod mene je u sklopu sa filterom za vazduh).Naravno delove bih platio samo u slučaju da ih uzimam.Inaće sad pre malon sam se vratio sa posla.Auto je upalio kao i obično direktno na plin iz prve,sa papučom gasa stisnutu do poda u momentu okretanja ključa.Opasno je samo kada ne upali iz prve.Do sada su mi se uvek tako dešavale detonacije.Pozdrav svima.
            Jahači magle

Comment

• deki-ascona
              Bio nam je drug! RIP
              • 10.04.2007
              • 2118
              • NI , Trosharina

Nisam ukapirao da li kia uopste moze da se upali na benzin...

...kod palenje gde sam imao već 3 detonacije,zadnja fatalna za plastični prigušivač zvuka (ili kako se već zove kod filtera za vazduh)Sada se samo pitam koji delovi motora i u**** se ne koriste kada auton radi na plin,i najverojatnije ne rade kako treba kada se vozi na benzin.
              Ovo sto je podebljano se ne koristi (nema uticaja) kod voznje na plin. Zovu ga protokomer.
              AKo je oznaka motora B6 (kia sephia/mentor 1.6) onda je reset skidanje (-) kleme i drzanje pedale kocnice 2 sec, pa onda vracanje kleme.

I ne gubi zivce, posto si vec zamenio svecice, dizne, iskontrolisao pumpu, pocistio rezervoar...na kraju taj auto ima da ide na benzin kao nov

Sretno !
              Originally posted by Valent Vudriga
              ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
              Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

Working...
              X