Kako da kompletiram mixer?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • amir
    CBC Član
    • 07.11.2008
    • 88
    • Sarajevo

Re: Kako da kompletiram mixer?

Originally posted by Dora
    Taj mikser što si slikao je otprilike to samo je neko u nekoj "transakciji" izgubio prsten koji ide u mikser. prsten je malo kraći pa ima procep dole za uvlačenje gasa, nema rupice po obodu...
    Dora,
    Molim te napiši mi još jel taj prsten ima kakvog konusa ili je glat (prema unutra) pa da ga dam napraviti, i svega ti, pogledaj ove perverzije što sam našao tražeći svoj mixer;

ili još bolja

valjda sad može i sa jednom račvom da "šteluje" svaki cilindar posebno ?

Hvala i pozz

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Takav mikser što imaš bez tog prstena ima da se kupi ne vidim razloga da ga praviš. Sigurno ima neka radnja kod vas ili neki majstor ga ima, nije skup. Ove druge što si našao su za stare dvogrle karburatore za koje ne postoji ili je nemoguće staviti mikser odgore.

Konus uvek postoji da bi napravio venturi efekat. manji prečnik je uvek prema ulasku vazduha a prorez je dole.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
        CBC Senator XXL
        • 01.05.2009
        • 1274
        • pozega,srbija
        • AUDI,VW

u sredu sam ugradio u bravu 1.4 12v 97.g plin,uredjaj lovato elektron,mixer za monopoint 34mm,ali sam po obicaju za taj model karb. stavio dihtung izmedju mixera i dizne,ali onaj deblji fabricki koji ide na g2 mono i slicne.upravo ono sto je dora pisao u prethodnom postu,mora da se odmakne mixer od dizne,inace nema rada na plin kako treba,a na benz tesko pali.skoro svaki fiatov monopoint 97,8g trazi ovaj dihtung.bilo je slucajeva i na g3 i p4 mono!videcemo kako ce da trosi,za nekoliko dana od ugradnje,nije se zalio,pa ako bude promene javljam.

Comment

• BARTONE
          CBC Senator XXL
          • 25.09.2006
          • 398
          • Bor

Originally posted by amir
          Obzirom da Nada umire posljednja .. . Molio bih ako je neko od upučenih radio sa ovim monopointom da mi da podatke: da li unutra uopšte ima prstena i ako ima kakav mu je izgled ili dimenzije - bilo šta!Hvala i poozzz
          evo mog iskustva i prvih pocetaka na plinu
          majstori ugradili mikser 36mm,naravno nisu znali za dizanje dizne na monopointu

motor mi je bas bio prigusen,preko 3000o ni na plinu,ni na benzinu
          e onda sam uz pomoc foruma poceo da ucim
          nabavio bas ovaj mikser kao tvoj i bilo je rezultata

prsten izgleda ovako

spoljne dimenzije prstena

evo kako to izgleda sa gornjim delom monopointa

bez gornjeg dela

odozdo,ne vidi se bas najbolje al dizna je upustena nekih 4-5mm
          ugradio ga bez "dizanja" dizne,auto lepo isao,dizao obrtaje i nije bilo gusenja preko 3000o
          jedino sam imao da je nazovem "rupu",jer auto je lepo radio na leru i ler se bas lepo stelovao srafom na isparivacu(BRC)
          problem je bio u tome sto pri vrlo malom dodavanju gasa auto se "neckao" sekundu-dve pa prihvatao
          tada jos nisam znao za podesavanje osetljivosti membrane i dao se u poteru za novim mikserom jer me je nerviralo to "neckanje" i morao sam biti bas nezan na pedali da bi izbegao"rupu"
          nabavio miker poljski od EuroGasa(Novi Sad),plasticno kuciste,umetak aluminijum fi 36mm i podigao diznu za 10mm
          ponovo ista "rupa" ali to sam eliminisao sada povecanjem osetljivosti membrane i sada zavrtanjem-odvrtanjem ler srafa
          vrlo malo uticem na rad lera,cak imam i bogatiju smesu na leru,ali mrzelo me je da skinem odstojnik i da upustim diznu
          bar za 2mm ili da ponovo vratim mikser od 44mm,ili mozda cak i onaj prvi sto su ugradili ali sa odstojnikom
          posto sad sa tim mikserom(poljskim-nemam ternutno slike) od 36mm jesenas imao na autoputu na konstantnih 100 na sat potrosnju od 7.5-8l mrzi me da bilo sta ponovo ekperimentisem
          jedino me po gradu bije potrosnja od 12,neki put i do 15 L al relacije su 8-10km
          kad svedem racun za tih ekstremnih 15l plina mogu 7.4l benzina da kupim ali dal cu i sa 9l da ga napojim na 100km kratkih relacija sumnjam
          kad otopli mozda se dam na ekperimentisanje
          na slikama imas dimenzije pa javi rezultate

Comment

• amir
            CBC Član
            • 07.11.2008
            • 88
            • Sarajevo

Originally posted by BARTONE
            ... od 44mm,ili mozda cak i onaj prvi sto su ugradili ali sa odstojnikom
            posto sad sa tim mikserom(poljskim-nemam ternutno slike) od 36mm jesenas imao na autoputu na konstantnih 100 na sat potrosnju od 7.5-8l mrzi me da bilo sta ponovo ekperimentisem
            jedino me po gradu bije potrosnja od 12,neki put i do 15 L al relacije su 8-10km
            kad svedem racun za tih ekstremnih 15l plina mogu 7.4l benzina da kupim ali dal cu i sa 9l da ga napojim na 100km kratkih
            relacija sumnjam
            kad otopli mozda se dam na ekperimentisanje
            na slikama imas dimenzije pa javi rezultate
            BARTONE thx do nebesa
            Možda nisi primjetio ali tek iz TVOJIH slika vidim da na mom "nekadašnjem" mixeru fali utor od 50mm; ja cjelo vrijeme nekontam šta će držat prsten 1mm od dna mixera a fol je zapravo da čitav prsten visi na onom utoru od 50mm!! Sutra odmah pravim ovaj prsten i dodajem utor. Čim to kompletiram javljam rezultate.
            Još jednom puno hvala i poozzzz

Comment

• amir
              CBC Član
              • 07.11.2008
              • 88
              • Sarajevo

Bartone ! sada uredno trošim 14 litara u gradu!
              Moram da se zahvalim Dori i Ivanu i svima koji su mi dali sugestije za rjesavanje problema!
              Po prvi put od kako imam LPG vozim a da pdala gasa nema lufta, na semaforima ne strepim hoče li se ugasiti, sada čak mogu i da "uletim" bez straha da ću u serd uletanja početi štucati, i sve to sa tričavih 14 litara u gradu!! Kaćem tričavih jer bi ranije taj ugođaj platio 20 i više litara. Još jednom svaka časti majstori
              E sad još nekoliko detalja koji bimogli pomoći ostalim učesnicima;
              kada je mikser postavljen i naštelovana smjesa slavina na račvi je gotovo pritegnuta do kraja. Pritegnuta je toliko da sam ja u prvi tren pomislio da je neispravna ili da je bar vrh polomljen!
              Nakon podešavanja smjese isplivao je problem sa svječicama jer iako su nove (možda nekih 2000 km) motor trese na plinu dok je na benzinu miran ko voda u čaši. Ranije je bilo toliko plina da se uopšte nije osjetilo preskakanje.
              Sada više nemogu pokrenuti hladan motor bez da koristim ono crveno dugme saga ili da pokrenem motor benzinom pa onda nekih minut dva prebacim na plin.
              Ako ovo čita neko u Sarajevu; izbjegavajte ljudi "zvučna" imena jer nas deru ko budale! NPR. date auto sa NKG ili kako se već zovu svječicama a nazad dobijete smrdljivu repliku BOSCH-a - .. "pogriješio "mali" nedavno primljen a svječice i onako nisu skupe, sad će mo mi to..
              Takođe, one njihove knjige i katalozi su za čisti kur.c, lafo tamo nešto gledaju i onda ti ga zavale onim što imaju!
              Doslovno se držite samo onoga đto vam ovdje kažu !!
              Eto ja toliko po ovoj problematici. Sad idem vidjeti ovaj svoj isparivač, garant i njemu nešto fali odosno i na njemu se može smanjiti bar snaga (šraf slavine na račvi je doslovno prignječio oprugu ispod!) i tako dok dođem do ventila za sipanje plina potrošnja će pasti na 12 litara
              Još jednom hvala svima!

Comment

Working...
              X