Opel kadett lambda control da ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Opel kadett lambda control da ili ne

Postovani,na kadetu suzi c14nz iz 91god.,stavio sam poklopac vazduha na monopoint od opel astre f...znaci nema nikakvih pretkomora,u**** za topao i hladan vazduh vec samo jedan ulaz za uvlacenje vazduha fi 60mm...na taj usis sam prvobitno stavio k&n pecurku direktno...na benzinu ne da ide auto nego ubija...a i zvuk je bolesno dobar...medjutim na tng-u,auto tesko prelazi 3500rpm,odnosno do 3500 ide odlicno,posle toga kao da probija neki vazdusni cep i ne moze da izbaci vise od 4500rpm...onda sam odvio plin za 2 kruga,ide do 4000rpm odlicno i moze da izbaci 5500...verovatno zbog toplog vazduha gusi motor,pa sam kupio crevo i namestio pecurku ispod fara...sad auto ide odlicno,privio sam plin jer je trosio nenormalno,ali je i isao...nije mi fora da mi trosi 13l konstantno,vec bih voleo da moze da trosi koliko se stisne papucica gasa...interesuje me da li bih taj problem mogao da resim sa lambda computer controlom(smatram da onaj step motorcic kad se stisne gas on se otvara i ubacuje vecu kolicinu plina)za razliku od venturija koji je fiksan...sta Vi mislite da li mi je dobra ideja i hocu li sa lambda controlom da dobijem nesto(stavio bih loveco4)...takodje sad mi se na krilu lose cuje pecurka...
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: Opel kadett lambda control da ili ne

Hm, život se sastoji i od kompromisa. U istoj situaciji svako bi napravio drugačiji...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Venturi i Kn folter s baš i nevole jako. lambda kontrola je uvek bolja od slavine, da li ćeš dobiti bašto što bi želeo a da zadržiš KN filter ne znam ali je bolje od slavine.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• legenda
        CBC Senator XXL
        • 28.03.2009
        • 1345
        • Beograd

Zasto ne bih dobio ono sto zelim sa lambdom...zar nije isto kad se ventil na lambdi otvori do kraja,kao da sam odvrnuo slavinu...kad pustim gas ventil se zatvara i ne prosipa se plin...znam da je lambda prevazidjena i da nije sekvent,ali opet je neka elektronska regulacija...K&N mi se svidja,vise vazduha,bolji protok,lakse dise motor...ako sam skrenuo sa puta,molim pojasnjenje

Comment

• GTX
          CBC Senator XXL
          • 13.09.2008
          • 422
          • Subotica
          • Nexia 1.5 16v

Sa KN-om se ostvaruje veci protok vazduha,a gas zahteva redukovan usis (kod venturija).

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

GtX zato i pitam za lambdu...sta ti predlazes...postoji li nesto bolje...imam osecaj kad se odvrne plin do kraja,a skine pecurka(uopste bez filtera)samo sa poklopcem,da je na nizim obrtajima bolji od benzina

Comment

• GTX
              CBC Senator XXL
              • 13.09.2008
              • 422
              • Subotica
              • Nexia 1.5 16v

Ne znam sta da ti kazem.I ja planiram ugradnju lambda kontrole,ne moze da bude gore gore od slavine .Mozda bi skroz otvorenim usisom tj KN-om i dobio to sto bi hteo,ali mislim da bi ti se i potrosnja prilicno povecala jer bi imao mnogo vise vazduha pa bi i lambda kontrola dozirala mnogo vise gasa kako bi smesa uvek bila dovoljno bogata.Dora je majstor pa nije siguran u pozitivan ishod kod takve kombinacije,a covek zna svoj posao.
              Inace,i moj auto bolje poteze na gas...Kolika je cena ugradnje LC-a?Meni traze 80€.

Comment

• legenda
                CBC Senator XXL
                • 28.03.2009
                • 1345
                • Beograd

Morate stalno da me razocarate...ovim putem bih zeleo da se zahvalim Ragazzoniju,jer me covek uveo u svet lambda controle...onda su mi braca croati zacepili usis toplog vazduha i odgovorili od lambde kao bespotrebne...e sad sam puko pare za K&N i krenuo u sopstvene zamisli...jbg,puci ce mi film,ima da ugradim turbinu od ljute masine golfa 2td,pa makar motor pukao posle 500km

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Meni uvoznik lovata Radovan iz Cacka trazi 72e za loveco 4...mogu da nadjem i zavoli za 60e ali nekako mi drazi lovato...sam ugradis,imaju seme

Comment

• GTX
                    CBC Senator XXL
                    • 13.09.2008
                    • 422
                    • Subotica
                    • Nexia 1.5 16v

Znaci to je ta cena,onih 80 je sa ugradnjom.

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

To ti je povoljno,ako je lovato u pitanju...mislim da je kod Rasica do skoro bilo 130e

Comment

• GTX
                        CBC Senator XXL
                        • 13.09.2008
                        • 422
                        • Subotica
                        • Nexia 1.5 16v

Nisam pitao kad sam bio,ali provericu.Hvala za info.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Loveco zahteva softver i interfejs i dosta znanja oko podešavanja kao i kompletnu promenu instalacije, sve žice. Pandan Zavolijev ili bilo čiji drugi isto tako i možda još gore.
                          Zavoli ima jednu LCS koja se šteluje ručno, bez softvera i ide na postojeću instalaciju. Sam instalacija je relativno prosta, par žica.

Za GTX-a
                          Sama LCS je svakako neuporedivo bolja od slavine. KN filter je problem zbog prevelikog protoka vazduha, govorim o plinu e sad... Ima jedna auto za koji sma rekao da neće nikako raditi ali ajde da probamo (prijatelj) malo nabudžen motor Neki jadan filterčić direktno nasadjen na karburator. Motor od zastave 55 konja ali malo više. Slavina je zatvorena da ne može više, auto ide kao nevreme i sasvim normalno troši, pikap. Kad me neko pita ja bih rekao to neće raditi ali radi... To je jedan primer ali je mnogo više onih koji ne mogu postići dobar rezultata, na kraju se svede na restrikciju cevi iza KN filtera ali onda se gubi njegova svrha, mada ima posebna tema i korisnosti tog filtera i ja sam prvi da on ne radi ništa pametno sem što daje zvuk koji je u većini slučajeva dobar

https.autogas.rs

Comment

• legenda
                            CBC Senator XXL
                            • 28.03.2009
                            • 1345
                            • Beograd

Doki imam semu i uputstvo za loveco...koliko vidim moze i autokalibracija...mislim da nije strasno,kasnije platiti fino stelovanje kod nekog sa softverom...ako nista drugo K&N bolje preciscava vazduh od obicnog filtera...ja bih da to probam,pa sad kako bude...hvala puno i pozz

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Ja uvek podržava svojih ruku delo, tako da ako ćeš eksperimentisati samo napred Sve se može ak ose ima vremena i strpljenja. Majstori koji rade na sat ili minut nemaju tu privilegiju.

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X