Opel kadett lambda control da ili ne

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Re: Opel kadett lambda control da ili ne

Originally posted by Dora
    Originally posted by Dora
    Zavoli ima jednu LCS koja se šteluje ručno, bez softvera i ide na postojeću instalaciju. Sam instalacija je relativno prosta, par žica.
    Isto to ima i AC koliko znam, ja pokušavam da vam pomognem ali niko ne sluša. Jednostavna montaža, šteluje se bez softvera i prilagodjena za naknadnu ugradnju sa malo znanja i potreba.
    E onda ajde jos malo pomozi, kad si navalio. Jel moze neka sema, kako se povezuje. Kako se uopste steluje rucno, kako znas da si dobro nastelovao? Jel mogu da palim kao i dosad direktno na plin iako je injection motor? Sa obicnom slavinom to silom prilika radim, pa me interesuje da li je to moguce i sa ovim sistemom? Ako je moguce, kako onda radi sistem kada se upali, a lambda sonda jos uvek ne radi jer se nije zagrejala i sl? Jel koristi samo signal lambda sonde? Ranije koliko znam, lambda kontrola je bila nesto drugacija. Tipa nastelujes smesu na 3000obrtaja, i setujes lupam -10% u nizim obrtajima a +10% u visim i to je to. Maltene da nije bila regulacija non stop preko lambde u celom dijapazonu obrtaja. Kakva je ovde situacija?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Šema se dobije sa uredjajem, povezivanje je prosto, nekoliko žica. Ima indikaciju led dioada bogate i siromašne smeše, i uputstvo se dobija sa uredjajem (podešavanje), normalno da zavisi od lambda sonde i normalno da nije predvidjeno da se pali direktno auto mada nije problem pošto smo montirali na nekoliko karburatora a ima negde i slike ovde, potraži BMW i lambda kontrol mada je to bio LovEco ali je isti princip..
      Za te što se setuju 10 posto gore dole nisam još čuo, možda si pobrkao sa opcijama za obogaćivanje i osiromašenje smeše.
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• rudic.m
        CBC Senator XXL
        • 30.07.2008
        • 407
        • Odžaci

Koje su mane tih lc sistema sto se steluju rucno u odnosu na ove sa softwerom?
        viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nema sijaset dodatnih opcija koje nudi softver za podešavanje što kod manje zahtevnih automobila nije uopšte bitno.

https.autogas.rs

Comment

• rudic.m
            CBC Senator XXL
            • 30.07.2008
            • 407
            • Odžaci

Da li mog kadeta 1.6 monopoint moze da zadovolj ta sa rucnim podesavanjem?Ili bi bila bolje ta sa kompjutercicem?Pretpostavljam da ova druga prati i parametre sa drugih senzora pa je finije i preciznije podesavanje smese u radu?
            viewtopic.php?f=15&t=31792

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Nijedna ne prati ništa sem lambda sonde i TPS-a. prednost softverskih je da možeš podesiti kad je naglo pritisnut gas da skoči na toliko koraka, kad je naglo otpušten da skoči na toliko koraka (step motor), možeš ograničiti maksimalni broj koraka na obrtajima ili minimalni na leru itd...

Kod ove druge to radi po zadatom algoritmu i zato se posebno šteluje ler i posebno opterećenje jer ona to radi automatski ali po zadatom programu i to je sasvim ok. LCS sa podešavanjem ima softver a mana joj je da se to mora dobro podesiti ili neće raditi kako treba. Ovo što sam opisao je mali deo problema i podešavanja i nemam nameru da se upuštam u objašnajvanje kako štelovati LCS

Zato je napravljena ova za kućnu varijantu i radi sasvim ok i radila bi na monopointu sasvim ok.

https.autogas.rs

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Originally posted by Srdjan
                Taj prosti Zavoli ili taj drugi, koliko para? Moze neka sema kako to radi, sta se spaja? Moze li da se nabudzi to ali da se pali na plin direktno. Nista benzin?
                "sve sto ste hteli da znate o sexu, a niste smeli da pitate"

Jel bi mogli npr. Srdjan i ja (posto koristimo samo plin ) da pokusamo sa ovakvim "hardverskim" LC na multipointima? Mislim, ako vec uspesno palimo na plin bez LC onda ne vidim zasto da ne...s tim sto bih ja prepustio majstoru postavljanje i stelovanje.
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

A što ne bi moglo....

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by deki-ascona
                    Originally posted by Srdjan
                    Taj prosti Zavoli ili taj drugi, koliko para? Moze neka sema kako to radi, sta se spaja? Moze li da se nabudzi to ali da se pali na plin direktno. Nista benzin?
                    "sve sto ste hteli da znate o sexu, a niste smeli da pitate"

Jel bi mogli npr. Srdjan i ja (posto koristimo samo plin ) da pokusamo sa ovakvim "hardverskim" LC na multipointima? Mislim, ako vec uspesno palimo na plin bez LC onda ne vidim zasto da ne...s tim sto bih ja prepustio majstoru postavljanje i stelovanje.
                    Ajd ti prvi... Pa da javis da li si zadovoljan. Bolje da baci jedan 50eur a ne obojica.
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• deki-ascona
                      Bio nam je drug! RIP
                      • 10.04.2007
                      • 2118
                      • NI , Trosharina

Prvo, hvala ti sto si pitao sve sto je i mene zanimalo. Drugo , pisemo obojica u pogresnoj temi i samo cekam kad ce da nas najure
                      Trece, posto imam dobra iskustva sa svojim majstorom, ja bih se ipak odlucio za neku softversku varijantu , bez obzira na dodatnih par desetina eur. S tim sto bih nosio i slavinu u gepeku za slucaj da ta skalamerija rikne.

I na kraju, mislim da obojica trazimo 'leba preko pogace, posto vec drndamo injection motore bez benzina
                      Originally posted by Valent Vudriga
                      ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                      Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• slavko_bgd
                        CBC Senator XXL
                        • 24.03.2009
                        • 771
                        • Batajnica
                        • Stilo 1.6 16V MW

Originally posted by legenda
                        Sto se novosti tice po pitanju lcs-a,drugar koji radi u Alfinom servisu nece da cuje za lcs,kaze da su ranije ugradjivali landirenzovu lcs i da se strasno lose pokazala...
                        Landirenzo LCS A1 V05, LCS2 i A1 VO5/E rade perfektno,izuzetno su pouzdani ali treba imati znanje i opremu za podešavanje (software ili tester). Nije za majstore tipa "uradi sam"...
                        Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

• VVLAJKO
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2008
                          • 484
                          • Nis
                          • Audi A4, Primera p12

A kako da ja to cudo turim na motor sa motorizovanom klapnom tj. bez sajle za gas i klasicnog TPS-a?
                          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Lepo, neće imati "buster" i neće imati pad na drugu "mapu" kod otpuštanja gasa ali će sve ostalo raditi.

https.autogas.rs

Comment

• VVLAJKO
                              CBC Senator XXL
                              • 23.07.2008
                              • 484
                              • Nis
                              • Audi A4, Primera p12

Blagodarim!

Da li je uopste neophodan signal sa TPS-a, ako jeste sa koje zice da ga uzmem(lancia lybra 2.0 20v 113kw)?

Srce je već odgovorio a ja mogu da ti malo pomognem da uzmeš bilo šta što ima bar svič ler-ostatak sajle. 0 do 5 volti neki signal itd... A i ne mora ništa...
                              Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• srce
                                CBC Član
                                • 08.04.2009
                                • 24
                                • Nis

VLAJKO za rad landa kontrole potrebno je da radi landa sonda ,TPS ne mora stim sto se odabere opcija da nema TPS senzor.

Comment

Working...
                                X