Povecana potrosnja plina-Lovato (PASSAT B3 1.8 66KW 1988g )

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • LjOLjO
    CBC Član
    • 22.06.2010
    • 22
    • B.Luka

Povecana potrosnja plina-Lovato (PASSAT B3 1.8 66KW 1988g )

veliki pozdrav svima,
    e ovako u pitanju je Passat B3 1.8 benz-plin (lovato) sa 66KW iz 1988 god., i odnedavno sam vlasnik ovog vozila tako da ga slabo poznajem itd. uglavnom da neduzim dalje problem je sledeci; potrosnja plina je prevelika tj za prvih 300KM koje sam presao potrosio sam 40 litara plina sto je oko 13,14 litara na 100 Km sto je puno, prijatelj ima istog pasata i kaze da je potrosnja oko 8l u proseku (tako je rekao i predhodni vlasnik). Sta bi mogao da bude uzrok tako velike potrosnje i kako to pre resiti, stavarno mi je potrebna pomoc jer nisam bas neki poznavalac sto se tice plina. unapred svima zahvaljujem...
  • Vlada_nbgd
    CBC Senator XXL
    • 11.09.2005
    • 1066
    • Novi Beograd/Topcider
    • ford focus sport pack

Re: Povecana potrosnja plina-Lova (PASSAT B3 1.8 66KW 1988 gp. )

1. 300km je malo da bi se izmerila potrosnja.

2. tih 8l macki o rep.Ako bi ti trosio 8l u proseku plina znaci da bi benzina trosio malo vise od 6l sto je totalna glupost.

Za taj auto i gradsku voznju je potpuno normalno ocekivati 12-13l potrosnju dok na otvorenom mozes da ocekujes 8-10l.Naravno bitnu ulogu igra stanje auta kao i stanje plinskog uredjaja.Mislim da bi za pocetak trebao da uradis servis plina i predjes malo vise km pa tek onda mozes da meris potrosnju.
    FORD FOCUS 1.6 16V SPORT PACK 2008god. LPG

Comment

• LjOLjO
      CBC Član
      • 22.06.2010
      • 22
      • B.Luka

pa dali je prevelika potrosnja od 40L na 300 KM , stvarno nisam upucen i nemam iskustva zato i pitam u savakom slucaju hvala na odgovoru i svaki drugi odgovor i savet su dobrodosli.

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Pitaj prijatelja koliki mu jenježnik, sto posto je veći od pola metra, otprilike u tom procentu laže za 8 litara...
        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Stratos
          CBC Senator XXL
          • 10.09.2008
          • 2594
          • Novi Sad

Pa to sigurno potrošnja gasa zavisi od nježnika...A kod mene potrošnja...nesmem da kažem

Comment

• LjOLjO
            CBC Član
            • 22.06.2010
            • 22
            • B.Luka

Danas sam se opet cuo sa predhodnim vlasnik i on kaze da je passat u proseku trosio oko 10L a da se u gradu penje do 12 litara ,ako neko ima ovakav auto pa da mi kaze iskustvo iz prve ruke..

Comment

• Chubbs
              Everybody lies
              • 29.01.2006
              • 5807
              • Novi Sad
              • Audi A6 1.8T

a obojica imate identican nacin/stil voznje i krecete se istim deonicama?
              You know your in an E30 when when your gas gauge waves hello to you constantly.
              Welcome to the Internet, where everyone is a mechanic, and drives a 10 second car.
              Speed's just a question of money. How fast you wanna go?

Comment

• LjOLjO
                CBC Član
                • 22.06.2010
                • 22
                • B.Luka

Ha, ma ja ga bas mazim i uopste ga ne forsiram a sigurno ga je on vise forsirao i gazio a opet meni vise trosi, sad krecem i ja da ga gazim.

Comment

• Dora
                  Nadzornik!!!
                  • 24.10.2004
                  • 17451
                  • Novi Sad
                  • FIAT

Nije ti palo na pamet da malko kreira istinu. Neće ti sigurno reći da troši bokalom a prodaje ti auto.

https.autogas.rs

Comment

• LjOLjO
                    CBC Član
                    • 22.06.2010
                    • 22
                    • B.Luka

ma sve ja shvatam da kad se prodaje prica se sve i svasta ali juce sam par ljudi pitao i oni kazu oko 10 lit plina na 100 KM,
                    ipak hvala svima na odgovorima.

Comment

• Dzoni_mkv
                      CBC Senator XXL
                      • 29.04.2007
                      • 875
                      • Kraljevo, Pinsk-Belorusija

Moj tast vozi taj auto. 12-13 litara grad, oko 10 otvoreni put ali otvoreni znaci bez grada nacisto, cim krene u guzvu penje preko 10. Znam za jos jedan takav auto (neki poznanik) ista pesma. Dakle, to je to. Uradi servis posto ne znas kada je zadnji put radjen i teraj.
                      You tried your best and failed miserably. The lesson is: never try.

Comment

• LjOLjO
                        CBC Član
                        • 22.06.2010
                        • 22
                        • B.Luka

Re: Povecana potrosnja plina-Lovato (PASSAT B3 1.8 66KW 1988g )

ok ljudi hvala na odgovorima, a nevezano za moj slucaj sta sve moze biti uzrok povecane potrosnje plina nisam upucen posto sam dugi niz godina vozio dizele.

Comment

• Dora
                          Nadzornik!!!
                          • 24.10.2004
                          • 17451
                          • Novi Sad
                          • FIAT

Loše membrane, prljav filter gasa ili vazduha, nepodešeni ventili, loša struja i na kraju a ne na počeku loše podešen plin.

https.autogas.rs

Comment

• LjOLjO
                            CBC Član
                            • 22.06.2010
                            • 22
                            • B.Luka

a kad padne kazaljka na nulu koliko jos moze daa predje KM posto sam vidio da je kazaljka pala a jos ide na plin

Comment

• slavko_bgd
                              CBC Senator XXL
                              • 24.03.2009
                              • 771
                              • Batajnica
                              • Stilo 1.6 16V MW

Voziće sve dok se ne ugasi!
                              Šalim se, naravno.
                              Koliko koje vozilo može da pređe na plinu kada je kazaljka na rezervi je podatak koji je vezan za svako vozilo ponaosob uz još 1000 drugih manje-više nepredvidivih faktora.
                              To u praksi znači da vozač ili vlasnik vozila treba da zapamti položaj kazaljke kada je na rezervi, više puta izmeri kilometražu koju može da prevali sa količinom gasa na rezervi i opet da ne bude siguran koliki je to put.Znači, sipaš gas i ne opterećuješ se kazaljkom i rezervom...Benzin u rezervoaru se podrazumeva!
                              Kada se testira potrošnja gasa, po pravilu se testira metodom praznog rezervoara sa malom količinom gasa: prazna boca-sipanje gasa-merenje km-obračun potrošnje.

Pozdrav!
                              Bolje peške u švaleraciju nego Mercedesom na posao...

Comment

Working...
                              X