Dvogrli Weber sa automatskim (elektricnim) sauhom se busi? Molim te, daj sliku ili nam bar objasni gde je moguce busenje za svako grlo??
Pitanje yugo slabo ide. 1.3CW sve zastave sa ovim veberom
Collapse
X
-
-
Nisam video taj sistem za busenje odavno ako imas ideju kako - javi jer mislim da je to jedna od boljih solucija.
Kako mislis da je problematicno kuciste? Mislis tesko ga je ustelovati zbog malog otvora za vazduh? Sta dobijam zamenom kucista za filter?
Pozdrav
Comment
-
-
Problematicno je zbog malog otvora za vazduh. Problem sam privremeno resio tako sto sam poklopac okrenuo na polozaj "zima" i skinuo papirno crevo koje hvata vazduh sa izduvne grane. Auto je bolje reagovao na gas i smanjio potrosnju za oko 1 litar u kombinaciji sa mesacem kao sto ti sada imas. Moram te podsetiti da sta god promenis od komponenti, neophodno je ponovno podesavanje smese. Cak i kada promenis filter vazduha, mora se podesiti makar ler gas. U ovoj varijanti je problem nesto veca buka iz u****. Ja sam na novoj Floridi skinuo to sve i stavio onaj stariji tip, gore opisan. Maksimum sam dobio i zamenom mesaca tako da sada imam na Floridi taj bugarski, a na Z101 plasticni mesac u kombinaciji sa starijim kucistima.
Comment
-
-
Oba imaju po dva ulaza kao i taj domaci.
Comment
-
-
Brate svaka cast - prebacio sam na hladno i skinuo crevo, auto ide kao zmaj mnogo bolje - ne davi se vise. Svaka cast eto tako je kad se covek druzi sa pravim ljudima
Stvarno je malo bucniji ali nema veze.
Jos jedno pitanje ajde mi malo opisi taj nosac filtera od yuga 60 posto cu da ga pojurim po b. potoku i koliko on otprilike vredi da ga ne pretplatim kao i to gde se busi za ulaz creva za gas.
Ovih dana cu da skoknem po drugi mesac pa da vidimo.
Pozdrav i hvala
Comment
-
-
Originally posted by marekBrate svaka cast - prebacio sam na hladno i skinuo crevo, auto ide kao zmaj mnogo bolje - ne davi se vise. Svaka cast eto tako je kad se covek druzi sa pravim ljudima
Stvarno je malo bucniji ali nema veze.
Jos jedno pitanje ajde mi malo opisi taj nosac filtera od yuga 60 posto cu da ga pojurim po b. potoku i koliko on otprilike vredi da ga ne pretplatim kao i to gde se busi za ulaz creva za gas.
Ovih dana cu da skoknem po drugi mesac pa da vidimo.
Pozdrav i hvala
Ja sam svoj dobio na poklon ali mislim da bi 10EUR bio neki optimum. Busi se na istom mestu kao i originalni jer su u tom segmentu maltene identicni. Jedini problem je bio naci crevo "iberlaufa" koje se razlikuje kod ovog tipa kucista. Takodje na slikama ces videti da sam zadrzao lim na izduvnoj grani od originalnog kucista jer nemam ambiciju uopste voziti na topao vazduh u kombinaciji sa plinom, pa cu u tom smislu skinuti lim u potpunosti (cim stignem). Na "novom" kucistu ne povezujes vakuume koji upravljaju "prekidacem" koji regulise topao/hladan vazduh. Sve ostalo je isto.
Comment
-
-
Ajde da mi neko odgovori na jedno pitanje, da ne bih otvarao novu temu.
Da li svaki dvogrli karburator mora da ima mixer sa dve rupe (normalno i dva creva) i od cega to zavisi
Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
Comment
-
-
Originally posted by donJer moze da bude jedno crevo, a da mixer sam deli na 2 dela
Comment
-
Comment