problem sa paljenjem na gas

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• problem sa paljenjem na gas

Pozdrav svim forumasima ima jedan problem sa nisanom jutri vrlo tesko pali na gas dok na benzin upali ko mina,do skoro je pali na gas jutri bez problema cak i zimi po onim mrazevima sam morao da ga palim na gas (zaledilo se gorivo u sistemu ne znam kako ) i palio je bez problema sad odjednom nece moram da ga verglam dosta dok ne upali inace uredjaj je landi svecicama sam kontrolisao zazor i sve ih nastelovao na 0,9 jer su se malo istrosile ( bile su na 1) a toliko i fabricki predvidjeno po auto dati sat moze biti uzrok tako teskog paljenja napominjem da na vruce upali bez problema

to je bio prvi problem a drugi je variranje obrtaja motora na gasu varira od 800 do 1500 rpm dok je hladan kada zagreje drzi na 1000rpm, sauh je automatski i radi normalno otvara i zatvara ali na gasu ne uspeva dok malo ne zagreje da odrzi rad motora nego moram ja da drzim na papucici i odrzavam motor u radu da li je vreme da posetim neki karburator servis ili je to neki sitniji kvar koji bih mogao sam da otklonim

HVALA UNAPRED

POZDRAV
  • Stratos
    CBC Senator XXL
    • 10.09.2008
    • 2594
    • Novi Sad

Re: problem sa paljenjem na gas

Proveri opet automatski saug.Utvrdi vuče li igde falš vazduh.Proveri pouzdanost tih starih svećica.Prešteluj gasni uređaj prema uputstvu sa autogas foruma.

Comment

Stratos prvo da se zahvalim na odgovoru,meni se desava pri stelovanju (posto sam naucio laicki da stelujem sto ovde sto kod majstora kraduci mu zanat ) kao da se pomeri sam onaj sraf ili vec kako da ga nazovem zanci cim pocnu da mi obrtaji variraju ja moram da ga stelujem jer padaju ispod 400 rpm i to ga pomerim za oho skoro za pola kruga dok se ne smiri motor ne znam da li je to do isprivaca ili nesto drugo

Comment

• Stratos
        CBC Senator XXL
        • 10.09.2008
        • 2594
        • Novi Sad

Na koji se to šraf odnosi? Na isparivaču ili na crevu za gas koje ide prema motoru?
        Ako moraš da šteluješ stalno šraf na isparivaču,onda je vreme za njegov remont ili zamenu.
        Ako šteluješ onaj na crevu,proveri da li je možda navoj problem ili prejaka opruga. Retko se to samo odvije ili zavije od vibracija i sl.

Comment

sraf na isparivacu znaci moram da spremam kintu za nov isparivac ako je to u pitanju sraf za protok ne diram jer mi dobro vuce makina s obzirom na kvalitet gasa ovde a i potrosnja mi je u nekoj normali oko 10 na 100 km

Comment

• Stratos
            CBC Senator XXL
            • 10.09.2008
            • 2594
            • Novi Sad

Proveri još jednom saug,struju/varnicu i falš vazduh. Ako ništa ne nađeš,baci se na isparivač.

Comment

ok hvala javicu ako uspem nesto

Comment

Working...
              X