Dogradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • zzoran
    CBC Član
    • 25.11.2010
    • 37
    • Dimitrovgrad

Dogradnja plina

Posedujem kadett e 1.3 i monopoint sa ugradjenim Lovato plinskim uredjajem.
    Nisam zadovoljan radom. Hteo bih da vec postojeci plinski komplet dogradim sa sekvent. Da li je to moguce, da li je ekonski opravdano i sta bi ako moze trebalo dokupiti. Molim odgovore!
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Re: Dogradnja plina

Moguće je teoretski, u praksi nije.
    Ekonomki nije isplativo zbog prvog odgovora.
    U slučaju promene odgovara samo zadnji deo i ništa više, treba kupiti prednji kit nekog sekventa i neki ecu-kontroler koji će glumiti sekvent umesto monopointa ili neke ekstra brze gasne dizne koje mogu ispratiti rad na monopointu, pogledati odgovor pod dva.
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• zzoran
      CBC Član
      • 25.11.2010
      • 37
      • Dimitrovgrad

Postovani,
      Sta onda sve mora imati od komponenti monopoint da bi sve radilo kako treba (nema emulator)
      Nisam ja ugradjivao plin, kupio sam kadeta sa ugradjenim plinskim uredjajem, al sam primetio da nema emulator ... mozda jos nesto nema!
      pozz

Comment

• djurdjija
        CBC Senator XXL
        • 07.02.2006
        • 365
        • Prokuplje

Izvinjavam se Dori sto ulecem u njegov odgovor.Za monopoint ti ne treba emulator vec samo relej koji verovatno imas.A kakve probleme imas sa plinom?

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Nema potrebe za Poštovani Može emulator i ne mora, rele je u većini slučajeva dovoljan, bitno je da ima rele za resetovanje memorije i odgovori na Djurdjijino pitanje, šta ne valja

https.autogas.rs

Comment

• zzoran
            CBC Član
            • 25.11.2010
            • 37
            • Dimitrovgrad

Nema ujednacen rad na leru i na benzin i na plin. Menja broj obrtaja. Kad skinem klemu da resetujem ECU kao da promeni (na bolje) zvuk ali to traje dan dva. Na auspuhu je zvuk neujednačen kao da radi motorna testera na leru (kao da preskače jedan korak od 3-4.) Zivim u provinciji, nema pismenih majstora, sve se radi u garazi na uvce i nema mesta za komentar i podpitanja. Saljem Vam slike da vidite kako je to uradjeno i da li valja.Uredjaj nisam ja ugradjivao, tako je kupljen auto. Ima atest. Masinski fakultet Nis. Jos nesto sam se setio ako ima veze: Ecu je od kadeta 1,6i a moj je 1,3i - upordjivao sam brojeve sa nalepnice i mem.modula na netu.Unapred Vam hvala na brzim odgovorima i savetima.

Comment

• Dora
              Nadzornik!!!
              • 24.10.2004
              • 17451
              • Novi Sad
              • FIAT

Gas nije dobro natelovan čim imaš promene na bolje kad resetuješ računar. Gas takodje nije kriv za sve i njegovom popravkom se neće uraditi generalna na motoru, oprati step motor ili nabaviti odgovarajući benzinski komjuter.
              U principu imaš problema i na benzinu, lepo to prvo središ pa onda probamo dalje da rešavamo gas ako bude bilo potrebe.

https.autogas.rs

Comment

• zzoran
                CBC Član
                • 25.11.2010
                • 37
                • Dimitrovgrad

Step motor sam promenio - stavio sam nov (4.500 din) ali nista nije promenjeno. Skinuta je glava, promenjeni podicači, sicevi ventila, gumice ventila, nova kapa, r.ruka, spulna razvodnika, novi kablovi, svecice NGK, filter vazduha, nov kais i dihtunzi, ima kompresiju, u voznji vuce,...
                Da li je po slikama sve dobro odradjeno, i da li ima tej rele. pozz

Comment

• legenda
                  CBC Senator XXL
                  • 28.03.2009
                  • 1345
                  • Beograd

Prvo nadji ecu od 1.3...onda skini klemu,ostavi ga da se izresetuje...onda ga upali na benzin i ostavi da radi na leru 15-ak minuta bez potrosaca...onda ukljuci sve potrosace i ostavi ga jos 15min...onda ga vozi normalno 15-ak minuta,pa malo zesce 15-ak minuta,da pokupi odredjene parametre...ako bude stresanja i podrhtavanja skini kompletan monopoint i detaljno ga operi carb cleanerom,posebno obrati paznju na leptir(zna da zaglavljuje,iako je tps ispravan)...kad ti sve bude radilo kako valja na benzinu,plin je posle smesno nastelovati...mislim da imas relej,ono pored map senzora,ako neko nije izmestio rele benzinske pumpe...

Comment

• zzoran
                    CBC Član
                    • 25.11.2010
                    • 37
                    • Dimitrovgrad

Lako je reci ...nadji ecu od 1.3... Pregledao sam sve oglase i guglao ali svi nude modele od 1.6i i kazu da je to to a nije ...
                    Obelezi mi na slici koji je deo relej,
                    Dajte neki broj opel otpada
                    http://www.tav-autoverwertung.de/shop/1 ... -13NB-C13N
                    pozz

Comment

• legenda
                      CBC Senator XXL
                      • 28.03.2009
                      • 1345
                      • Beograd

Ne znam stvarno sta da ti kazem...imas varijantu da juris taj ecu od 1.3 ili da stavljas monopoint od 1.6 ali nisu vakumi isti...probaj da ti neko namesti samo na plin da radi kako valja,na benzin ga samo pali...mozes i da stavis karburator od 1.3 i da to sve raskacis ako vec ne moze drugacije...da bi stavio nesto savremenije kao sto je lambda control,i lambda sonda i benzin mora da bude picikato...problem je sto ecu ima parametre od 1.6(malo veci leptir,drugaciji vakumi,uopste drugaciji parametri motora,za min 75ks a ti imas 60)

Comment

• zzoran
                        CBC Član
                        • 25.11.2010
                        • 37
                        • Dimitrovgrad

Aj, daj neki broj u BG od opel auto otpada,
                        pozz

Comment

• legenda
                          CBC Senator XXL
                          • 28.03.2009
                          • 1345
                          • Beograd

Poslato na pp

Comment

• zzoran
                            CBC Član
                            • 25.11.2010
                            • 37
                            • Dimitrovgrad

Originally posted by legenda
                            Ne znam stvarno sta da ti kazem...imas varijantu da juris taj ecu od 1.3 ili da stavljas monopoint od 1.6 ali nisu vakumi isti...probaj da ti neko namesti samo na plin da radi kako valja,na benzin ga samo pali...mozes i da stavis karburator od 1.3 i da to sve raskacis ako vec ne moze drugacije...da bi stavio nesto savremenije kao sto je lambda control,i lambda sonda i benzin mora da bude picikato...problem je sto ecu ima parametre od 1.6(malo veci leptir,drugaciji vakumi,uopste drugaciji parametri motora,za min 75ks a ti imas 60)
                            Kako mogu da stavim karburator, kad je pumpa goriva u rezervaru - mislim da ne moze...
                            Nesto sam citao po forumu duzini creva koja izilaze iz isparivaca, - nisu li ova kod mogu uredjaja preduga, kao da idu u sirokom luku .. vidi sliku gore...

Comment

• Dora
                              Nadzornik!!!
                              • 24.10.2004
                              • 17451
                              • Novi Sad
                              • FIAT

Moguće da se gasu zavrti u glavi kad uleti u tu dugačku levu krivinu šalim se naravno, nisu predugaćka, radio bi normalno i sa duplo dužim crevima...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                              X