Dogradnja plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • legenda
    CBC Senator XXL
    • 28.03.2009
    • 1345
    • Beograd

Re: Dogradnja plina

Prijatelju od onolikih otpada zar nema ni na jednom ecu za 1.3 ...ako ces da unazadjujes sistem,mislim da stavljas karburator,moras kod mehanicara...i ta pumpa potapajuca,sve se to vadi...vracas ga na sauh...moras da kupis i drugi difuzor i prekidac,elektronski isparivac verovatno moze da se iskoristi ali to vidi sa Dorom...u slucaju da se odlucis na ovako radikalnu meru,benzin ti ne treba,skini rezervoar slobodno...

Comment

• zzoran
      CBC Član
      • 25.11.2010
      • 37
      • Dimitrovgrad

Hvala Dora sto si mi poklonio paznju ...
      Od skora sam na forumu, al sam dosta postova procitao (svakodnevno) i na neka pitanaja nemam kompletan odgovor, pa ako moze odgovorite, a mogu se i ostali koji hoce i znaju ukljuciti..
      1.Na slici (vidi gore sliku u sredini) vidi se plinska instalacija ... da li ima emulator ili samo rele ili nema nista...(nedaj boze) ?
      2.Da li moze da radi bez relea ili emulatora i kako.....?
      3.REle verovatno isključuje benzinsku pumpu a uključuje plin ...da li isključuje i ecu ili koje samo funkcije ECU-a ostaju.
      4. Da li rad na gasu utice na ecu tj. da li prepravlja unapred definisane parametre za rad na benzin...?
      5. Da li eventualna ugradnja emulatora pozitivno utiče na ECU ukoliko je odgovor na četvrto pitanje pozitivan kod rada na benzin ...?
      6.Kakva je uzrocno posledicna veza ECU - LCS -dobre i lose strane i kod rada na benzin i kod rada na gas
      7. ...odgovori na ova pitanja rodiće nova pitanja... al ne zamerite ... pozz

Comment

• zzoran
        CBC Član
        • 25.11.2010
        • 37
        • Dimitrovgrad

Originally posted by legenda
        Prijatelju od onolikih otpada zar nema ni na jednom ecu za 1.3 ...ako ces da unazadjujes sistem,mislim da stavljas karburator,moras kod mehanicara...i ta pumpa potapajuca,sve se to vadi...vracas ga na sauh...moras da kupis i drugi difuzor i prekidac,elektronski isparivac verovatno moze da se iskoristi ali to vidi sa Dorom...u slucaju da se odlucis na ovako radikalnu meru,benzin ti ne treba,skini rezervoar slobodno...
        Nije mi bila ideja da to radim, samo sam razmisljao o tome kao o tvom predlogu,.. nisam mehanicar pa me je zanimalo kako je to moguce... a u sustini i ta varijanta ne otpada kao krajnja mera ako je to sigurnije i jeftinije resenje (nazalost i zastarelo )... vidi moja pitanja Dori i bice mi drago da se ukljucis ...

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Ja ću na ova a neko drugi nek nastavi )

1. Na slici se ne vidi ništa ali ima rele negde sigurno.
          2. Nikako...
          3. Ako je pravilno montiran, rele isključuje diznu. Auto bez ECU-a ne radi pa makar ga vozio i na piljevinu.
          4. Da, i da ako je loše namešten (gas)
          5.. Ne, ne utiče nimalo.
          6. Dobra i tako ustvari treba. Za objašnjenje pročitaj malo forum, hint neće da pali na benzin imam plin.
          7. Izvoli

TO Legenda:

Neisplativo...
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• legenda
            CBC Senator XXL
            • 28.03.2009
            • 1345
            • Beograd

1.Imas samo rele,pored map senzora
            2.Rele je pozeljan,mada mislim da moze da radi i bez njega kako ne znam
            3.Benzinska pumpa ostaje da radi i vrti gorivo po rezervoaru,ecu se ne iskljucuje,iskljucuje se dizna benzinska
            4.rad na gasu utice na ecu,pali ti se zuta check engine lampica(lambda sonda konstatuje da je smesa siromasna ili bogata i pokusava da je iskoriguje)posto je to nemoguce prijavljuje gresku
            5.Emulator ti ne treba,iz iskustva ti kazem
            6.Zavisi koji lcs kupis,ovi savremeniji moraju da se podesavaju kompjuterski,trebalo bi da bude malo manja potrosnja i direktniji odziv na gas

Comment

• Plinadzija
              CBC Senator XXL
              • 29.07.2008
              • 1514
              • Paracin

Originally posted by zzoran
              Hvala Dora sto si mi poklonio paznju ...
              Od skora sam na forumu, al sam dosta postova procitao (svakodnevno) i na neka pitanaja nemam kompletan odgovor, pa ako moze odgovorite, a mogu se i ostali koji hoce i znaju ukljuciti..
              1.Na slici (vidi gore sliku u sredini) vidi se plinska instalacija ... da li ima emulator ili samo rele ili nema nista...(nedaj boze) ?
              2.Da li moze da radi bez relea ili emulatora i kako.....?
              3.REle verovatno isključuje benzinsku pumpu a uključuje plin ...da li isključuje i ecu ili koje samo funkcije ECU-a ostaju.
              4. Da li rad na gasu utice na ecu tj. da li prepravlja unapred definisane parametre za rad na benzin...?
              5. Da li eventualna ugradnja emulatora pozitivno utiče na ECU ukoliko je odgovor na četvrto pitanje pozitivan kod rada na benzin ...?
              6.Kakva je uzrocno posledicna veza ECU - LCS -dobre i lose strane i kod rada na benzin i kod rada na gas
              7. ...odgovori na ova pitanja rodiće nova pitanja... al ne zamerite ... pozz
              Nisam Dora ali mogu da ti odgovorim.

1. Ima rele jer samo tako i moze da radi.
              2. Isto kao pod 1.
              3. Rele, ako je vezan kako treba, iskljucuje SAMO BENZINSKI BRIZGAC tj centralnu diznu kako je neki zovu. Plin ukljucuje centrala plinskog uredjaja. Pumpa radi sve vreme.
              4. Da ali se sve vrati u normalu kad se provozas na benzin
              5. Kao pod 1.
              6. Nema posledice kod rada na benzin, kod rada na gas kvalitetnija smesa u svim rezimima voznje, manja potrosnja, bolje performanse....
              7. Samo izvoli, ali mislim da je za te motore vec sve dovoljno dobro smisljeno i da to na plina radi bolje nego na benzin.

Ako resis da ugradjujes karburator i to moze ali objasnjenje ako hoces da uradis posto me sad mrzi da pisem kako to treba da se uradi sa minimalnim prepravkama.

Cheers!
              UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• zzoran
                CBC Član
                • 25.11.2010
                • 37
                • Dimitrovgrad

Hvala!

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

HAHAHA, bravo, tri ista odgovora u isto vreme E to je forum!

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Besposlen pop i jariće krsti

https.autogas.rs

Comment

• zzoran
                      CBC Član
                      • 25.11.2010
                      • 37
                      • Dimitrovgrad

Hvaaaala svima i POP-u
                      Malo podpitanje:
                      Kad je kontakt na benzinu čuje se jedva slabo zujanje pumpe u rezervoaru... Prebacivanjem na plin zujanje prestaje, verovatno se isključuje pumpa, ili sta...?

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Možda je neko stvarno isključio pumpu umesto dizne a inače pumpa prestaje sa radom nekoliko sekundi po davanju kontakta a auto nije upaljen, tako da može da znači ali ne mora da bidne.... Sad idem da ubijem kojeg NPC-a ili EIC-a da mi bude lakše

https.autogas.rs

Comment

• zzoran
                          CBC Član
                          • 25.11.2010
                          • 37
                          • Dimitrovgrad

Ako samo pumpu isključuje ima li nekih losih posledica po radu na plin i po ceo sitem uopste?

Comment

• ad26ki
                            CBC Član
                            • 22.12.2010
                            • 66
                            • Subotica

Ako nemate nista protiv i ja bi se ukljucio sa jednim pitanjem.Kod mene na Opel Kadetu 1.6i ima dva releja.Jedan prekida rad dizne ,kako ste i napisali.Koliko sam mogao shvatiti iz procitanog sa foruma onaj drugi sluzi za reset podataka od lambda sonde da se ne bi palila engine csek lampica.Da li sam dobro shvatio ili gresim? Ako gresim molim objasnite!

Comment

• Plinadzija
                              CBC Senator XXL
                              • 29.07.2008
                              • 1514
                              • Paracin

Ima, moze da zariba pumpa, bez benzina se sasusi i strada membrana u regulatoru pritiska benzina a nije ni predvidio svaba kad je pravio taj auto da ce neko pametan da mu iskljuci pumpu i tako da se vozi...

Comment

• zzoran
                                CBC Član
                                • 25.11.2010
                                • 37
                                • Dimitrovgrad

Da se razumemo... u rezervoaru uvek ima benzina bar 10-15 lit. - redovno dosipam... Da li mislite da će da zariba pumpa sto ne radi ili ako nema benzina u rezervoaru, inače uglalvnom palim na benzin i zavisno od temperature prebacim posle desetak sekundi do 1 minut dva na plin...

Comment

Working...
                                X