kad je hladan tesko pali na benzin posle plina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mrgasha
    CBC Početnik
    • 02.06.2011
    • 6
    • pirot

kad je hladan tesko pali na benzin posle plina

zdravo svima vozim daewoo tacumu 1.6 ,ima ugradjen brc plin u italiji2002,potrosnja je oko 7l/100km na otvorenom pri brzini od 100-110 km/h.da se ispravim brc just light ,ima sto sam mogao videti isparivac at-90e,tropolozajni prekidac sa indikatorom kolicine plina u boci,emulator lambda sonde,kompjuter za plin ne znam oznaku,odmah pored njega dve kutijice na kojima pise brc just light fm 2 canalli modulare,i toro bocu,napominjem da ovo nije sekvent plinski uredjaj.problem se javlja u tome sto kad auto upalim na benzin i prebaci na plin preko 2000 obrt.i kad dostigne odredjenu temperaturu (znaci ima dva uslova za prebacivanje na plin)vozim na plin i auto ne dostigne radnu temperaturu a ja moram stati i ugasiti auto ,sledece paljenje automobila na benzin(na plin je nemoguce upaliti vise puta pokusano raznim nacinima)jer se auto automatski vraca sam na benzin je malo teze:naime kad zaverglam motor prvi put kao da malo pripali i onda trokira i ugasi se,zatim drugi put zaverglam malo duze 5-6sekundei on upali,a nekad i iz treceg puta,kad je vruc motor to se isto dogadja ali redje znaci zaverglam i ako pocne da trokira pipnem papucicu za gasi upali.sve ovo se ne dogadja kad vozim na benzin non-stop, tako da je verovatno do plinskog uredjaja.u voznji sa plinom nista ne zeza sve radi savrseno kao i na benzinu .sa plinom sa preso preko 25000km i nisam nista servisirao a mozda bih trebao,ali majstori ovde kod nas kad vide brc beze ko djavo od krsta.
    e ako neko mozda zna u cemu je problem neka odgovori bio bih nu strasno zahvalan jer me ovo uzasno nervira
  • kdi
    CBC Senator
    • 16.11.2010
    • 238
    • leskovac

Re: kad je hladan tesko pali na benzin posle plina

po mom misljenju imas problem sa zaptivenoscu plina(kad ugasis auto i dalje ti negde curka plin) sto dovodi do pre****vanja motora i problema sa startovanjem istog...
    to se da resiti...
    pozdrav za pirot

Comment

• ragazzoni
      CBC Senator XXL
      • 24.02.2009
      • 774
      • Obrenovac i okolina
      • Opel Omega 2.0i-16v

Valjda ima i neki majstor koji ne beži. Uradi servis uređaja, za početak, verovatno i za kraj.
      ''Ovladajte TEHNIKOM, da ne bi ona ovladala VAMA!!''
      Poslednja reč tehnike uvek je UPOMOĆ!!!

Comment

• Plinadzija
        CBC Senator XXL
        • 29.07.2008
        • 1514
        • Paracin

Imas u Pirot dobre majstore, ja znam jednog Gorana, on je tatko... a onako buckast ne moze ni da bezi mnogo
        UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• mrgasha
          CBC Početnik
          • 02.06.2011
          • 6
          • pirot

da i ja sam posumnjao da curi plin negde.u svakom slucaju hvala. moracu da odem do nekog majstora.pitanje za plinadziju ,imas li neki kontakt od tog Gorana
          pozdrav za sve

Comment

• GTX
            CBC Senator XXL
            • 13.09.2008
            • 422
            • Subotica
            • Nexia 1.5 16v

Nije obavezno da curi,moze da bude slucaj kao kod mene viewtopic.php?f=301&t=49775 Da,Dora je bio u pravu

Comment

• mrgasha
              CBC Početnik
              • 02.06.2011
              • 6
              • pirot

ma kod mene je drugaciji sistem nije just light vec samo BRC JUST
              evo nekih slika:

e jos jedna stvar da ne bude zabune:
              1.utoku voznje kad rucno prebacujem sa plina na benzin sve radi ok.posle par minuta vracam na plin(rucno) sve je ok.i sve radi kako treba
              2.posle gasenja(na plin)nakon 15minuta pauze bez obzira da li je motor hladan ili ne auto pali na benzin bas kako treba
              3.svako jutro kad je hladan motor (-30*c do +30*c)motor pali na pola kljuca onako kako treba
              4.primetio sam da se ispod haube kad izadjem iz auta(posle gasenja motora)oseca na plin ne previse ali dovoljno da osetim preko zatvorene haube
              a pokusacu da ga palim na plin direkt kao sto si rekao pa cu da javim sta sam uradio

Comment

• mrgasha
                CBC Početnik
                • 02.06.2011
                • 6
                • pirot

proverio na crevu ispred step motora posle voznje (skinuto crevo i potopljeno u casi vode-najprostiji nacin)i plin ne curi,ali metalni deo koji ulazi u crevo izmedju usisne grane i filtera za vazduh je bio skroz labav vrteo se oko svoje ose samo tako i verovatno je otud mirisalo na plin,to sam resio zaptivnom masom ,upalio motor jeste zagrejan prebacio na plin odradio nekih 3-4minuta i ugasio,pa ponovo upalio i ovog puta je upalio bez greske,bez pipanja papucice za gas,videcu sta ce biti kad je motor hladan

Comment

• mrgasha
                  CBC Početnik
                  • 02.06.2011
                  • 6
                  • pirot

pitanje za clana GTX sta je to rezonator i gde se nalazi i kako izgleda da ne bijem glavu o zid posting.php?mode=smilies&f=301#

Comment

• GTX
                    CBC Senator XXL
                    • 13.09.2008
                    • 422
                    • Subotica
                    • Nexia 1.5 16v

U onoj mojoj temi,na drugoj slici se vidi plasticno "slepo crevo" koje je spojeno sa crevom u**** (gornji levi ugao slike).

Comment

Working...
                    X