plin-prvi utisci

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • driverGT
    CBC Veteran
    • 29.09.2004
    • 154
    • Zemun

plin-prvi utisci

Evo nekih mojih prvih utisaka posle ugradnje plina.Kola su Golf 2 Gti sa digifant ubrizgavanjem,znaci bez k-glave.Kao prvo dok sam seo u kola posle ugradnje primetio sam da motor mirnije radi i da nekako tecnije ide,bez ikakvih trzaja ili bilo cega drugog.Kod kola sa direktnim ubrizgavanjem usled prljavog goriva ili slabog odrzavanja dizne uglavnom nisu u nekom idealnom stanju pa na plin ide bolje nego na benzin.Bar je kod mene takva situacija.Stalno imam problema sa tim diznama,a primetio sam da velika vecina ljudi ima taj problem samo sto se neki naviknu pa ni ne primecuju da nesto nije u redu.Naslusao sam se svega i svacega o plinu pre nego sto sam ga ugradio.Znam da sam trebao da promenim svecice,razvodnu kapu ,ruku,kablove filter vazduha.....itd ali ja rekoh ajde sad da ugradim pa cu to da promenim kasnije kada vidim kako ide.Znaci nista ja nisam na kolima menjao.Svecice su ostale trokrake BUR6ET stare ko zna koliko(4 god najmanje).Evo rezultata.Testirao sam potrosnju plina i benzina u iskljucivo gradskoj voznji i na priblizno istoj relaciji.Potrosnja benzina je bila oko 10,5 litara a plina isto toliko a max 11 litara.Sa 64 litre sam presao okruglo 602 kilometra i kola se ugasila.Sledeci put sam merio i bilo je oko 11 litara u teskoj gradskoj guzvi gde kola vise stoje nego sto idu.Ja sam stvarno prezadovoljan sa potrosnjom i sa osecajem u voznji.Ja u normalnoj voznji nikakvu razliku ne mogu da primetim izmedju plina i benzina a u teskom izivljavanju se malo oseti ali zaista malo.Znaci nema nikakvih problema kao sto su da slabije vuce uzbrdo ili gubi snagu na nekom broju obrtaja itd.Ide znaci perfektno i retko kad da osetim razliku da li vozim na benzin ili plin.Sta bi tek bilo da promenim svecice i ovo ostalo ja ne znam.E sad evo i negativne strane.Posle ugradnje plina grejanje u kolima vise ne postoji !!! Do cega je problem ja ne znam verovatno je neka glupost ali ja se smrzoh ovih dana.Sledece,pokazivac spoljne temperature na bord kompu odjednom pocne da odbrojava unazad sve dok ne dodje na -40 stepeni i tako ostane.Ranije je radio perfektno.E da,jos nesto ,kompjuter pokazuje pogresno podatke o prosecnoj potrosnji.Pokazuje vise nego sto trosi.Ako trosi 11 pokazuje oko 14 itd ali to je normalno valjda.To bi bilo to .....
    Sve u svemu ja samo zalim sto ga nisam ranije ugradio.Razlika u parama je velika.Samo to grejanje da resim ali to je sitnica...
  • skymobile
    CBC Član
    • 13.08.2005
    • 97
    • Sibir u Srbiji
    • C5 2.0HDi i Ibiza 1.9TDi

Sve sto je radilo a sada ne radi ponovo u servis koji ti je ugradio plin pa nek ispravljaju greske....
    When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...

Comment

• driverGT
      CBC Veteran
      • 29.09.2004
      • 154
      • Zemun

Ma hocu samo nemam vremena da odem.

Comment

• fantastik
        CBC Senator XXL
        • 28.07.2005
        • 417
        • Novi Sad

da neotvaram novu temu evo jedno pitanje da li je bolje namestiti gas da automatski prebacuje sa plina na benzin na osnovu br.obrtaja ili je bolje da se to radi rucno, posto kazu da hoce malo da pobrljavi auto kada sam to radi odnosno da se cesto rasteluje

Comment

• *IvanT*
          CBC Senator XXL
          • 30.01.2005
          • 3234
          • Srbija, Beograd, Kara

Automatsko prebacivanje sa benzina na gas moze da se koristi samo na motorima koji imaju direktno ubrizgavanje benzina, dok se kod karburatorskih motora koristi manuelno prebacivanje.

Prekidach se nikad sam nece rashtelovati.
          http://www.lovatogas.co.rs

Comment

• -Vedran-
            CBC Senator XXL
            • 03.10.2004
            • 3255
            • Beograd

Ako je original nece...ako je kao moj,onda hoce i to nakon godinu dana
            Power of dreams !!!

Comment

• dekideki
              CBC Senator XXL
              • 26.07.2005
              • 1914
              • Beograd

nazalost, jos uvek samo sanjam nesto kao GTi, ali da ponovim svoj utisak s mojim kecom jos od letos, sa zlatibora.

smrzoh se, bre. svako ko je imao keca zna da je njegova furuna kad se zalozi zna da bude uzivancija i na -15. vise ne, nazalost. ja se smrzavam vec na +5.

da napomenem, promenio sam svasta u medjuvremenu. oprao sistem sa onim za ispiranje (izaslo svasta nesto muljavo), promenio CELU vodenu pumpu (proverio zazor - ispod milimetar je), sipao nov antifriz... sta jos treba da uradim? nece da greje kako treba, ali vise nikad.

osnovna stvar, ja ovako laicki, je - sto mi se nakacio isparivac paralelno na creva za radijator i tecnost ide, kao i sve u zivotu, linijom manjeg otpora.

jel ovo neko resio, ali ozbiljno? i kako?

Poz
              .

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

i ja imam isti problem na korsi...slabo grrejanje.
                Bas sam ga ukljucivao ovih dana...i mlako bre...to ce zimus da bude slabo.
                I meni je vezano paralelno...moracu da probam da ga prebacim redno da bude(ako me nebude mrzelo )
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• GaD
                  CBC Član
                  • 15.08.2005
                  • 74
                  • Podgorica

Pojma nemam, kako mi je auto grijalo prije ugradnje plina. Ali zadnjih dana sam palio i mogu vam reci da posle minut voznje izlazi veoma topao vazduh da ne recem vreo Ima da ga narihtam zimus.(Inace je u pitanju Toledo) Na zastavu posle ugradnje plina sve je radilo po starom sto se tice grijanja.

Comment

• fantastik
                    CBC Senator XXL
                    • 28.07.2005
                    • 417
                    • Novi Sad

Originally posted by Honda
                    Ako je original nece...ako je kao moj,onda hoce i to nakon godinu dana
                    i sta smo zakljucili imam multipoint ubrizgavanje, da li da trazim automatsko ili da rucno prebacujem sa plina na benzin

Comment

• -Vedran-
                      CBC Senator XXL
                      • 03.10.2004
                      • 3255
                      • Beograd

Automatsko...
                      Power of dreams !!!

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Originally posted by dekideki
                        osnovna stvar, ja ovako laicki, je - sto mi se nakacio isparivac paralelno na creva za radijator i tecnost ide, kao i sve u zivotu, linijom manjeg otpora.

jel ovo neko resio, ali ozbiljno? i kako?

Poz
                        Tako je na svim stojadinima koje sam uradio pa opet greju. Kod tog auta mana je slaviona za grejanje, usko grlo i često zaustavlja protok vode. Druga mana je loša regulacja otvaranja, zatvaranja, mora "ručno" da se doda direktno na slavini.
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• dfast
                          CBC Senator XXL
                          • 26.05.2005
                          • 1302
                          • Hoofddorp NL /Bgd

Upravo kako Dora rece, ja sam na kecu koji je bio bez plina imao muke sa tom slavinom dok je nisam zamenio jer se gumica koja naleze na sic ventila raspala pa je slavina uvek bila skoro zatvorena. Naravno, moraju se sajle podesiti da otvaraju do granicnika slavine i onda nema problema.

Comment

• driverGT
                            CBC Veteran
                            • 29.09.2004
                            • 154
                            • Zemun

Znaci tako je na kecu ali sta li moze biti na golfu problem sa grejanjem.Ja vrlo pouzdano znam da je pre ugradnje grejao kao blesav a posle ugradnje ne greje uopste.To sam primetio odmah nego sam kao i sve ostavio "za kasnije".I sada kada mi treba grejanje ne mogu ni prozore da odmaglim Inace ugradio sam plin kod Rasica.Ima li neko ideju sta je u pitanju.Mozda mogu sam da resim pa da ne moram da smaram nikoga.

Comment

• dranix
                              CBC Senator XXL
                              • 04.10.2004
                              • 3079
                              • Antwerpen/Belgium
                              • Saab 9-3

Jesi li siguran da je slavina za grejanje uopste otvorena?

Comment

Working...
                              X