Evo nekih mojih prvih utisaka posle ugradnje plina.Kola su Golf 2 Gti sa digifant ubrizgavanjem,znaci bez k-glave.Kao prvo dok sam seo u kola posle ugradnje primetio sam da motor mirnije radi i da nekako tecnije ide,bez ikakvih trzaja ili bilo cega drugog.Kod kola sa direktnim ubrizgavanjem usled prljavog goriva ili slabog odrzavanja dizne uglavnom nisu u nekom idealnom stanju pa na plin ide bolje nego na benzin.Bar je kod mene takva situacija.Stalno imam problema sa tim diznama,a primetio sam da velika vecina ljudi ima taj problem samo sto se neki naviknu pa ni ne primecuju da nesto nije u redu.Naslusao sam se svega i svacega o plinu pre nego sto sam ga ugradio.Znam da sam trebao da promenim svecice,razvodnu kapu ,ruku,kablove filter vazduha.....itd ali ja rekoh ajde sad da ugradim pa cu to da promenim kasnije kada vidim kako ide.Znaci nista ja nisam na kolima menjao.Svecice su ostale trokrake BUR6ET stare ko zna koliko(4 god najmanje).Evo rezultata.Testirao sam potrosnju plina i benzina u iskljucivo gradskoj voznji i na priblizno istoj relaciji.Potrosnja benzina je bila oko 10,5 litara a plina isto toliko a max 11 litara.Sa 64 litre sam presao okruglo 602 kilometra i kola se ugasila.Sledeci put sam merio i bilo je oko 11 litara u teskoj gradskoj guzvi gde kola vise stoje nego sto idu.Ja sam stvarno prezadovoljan sa potrosnjom i sa osecajem u voznji.Ja u normalnoj voznji nikakvu razliku ne mogu da primetim izmedju plina i benzina a u teskom izivljavanju se malo oseti ali zaista malo.Znaci nema nikakvih problema kao sto su da slabije vuce uzbrdo ili gubi snagu na nekom broju obrtaja itd.Ide znaci perfektno i retko kad da osetim razliku da li vozim na benzin ili plin.Sta bi tek bilo da promenim svecice i ovo ostalo ja ne znam.E sad evo i negativne strane.Posle ugradnje plina grejanje u kolima vise ne postoji !!! Do cega je problem ja ne znam verovatno je neka glupost ali ja se smrzoh ovih dana.Sledece,pokazivac spoljne temperature na bord kompu odjednom pocne da odbrojava unazad sve dok ne dodje na -40 stepeni i tako ostane.Ranije je radio perfektno.E da,jos nesto ,kompjuter pokazuje pogresno podatke o prosecnoj potrosnji.Pokazuje vise nego sto trosi.Ako trosi 11 pokazuje oko 14 itd ali to je normalno valjda.To bi bilo to .....
Sve u svemu ja samo zalim sto ga nisam ranije ugradio.Razlika u parama je velika.Samo to grejanje da resim ali to je sitnica...
Sve u svemu ja samo zalim sto ga nisam ranije ugradio.Razlika u parama je velika.Samo to grejanje da resim ali to je sitnica...

Comment