Ja uopste ne znam sta vi smatrate za slavinu za grejanje.Kako da je otvorim.Ne mislis valjda na podesavanje klapni pomocu prekidaca iz kabine.Ja stvarno ne znam sve sam probao.Duva hladan vazduh i kada se stavi na hladno i na toplo.Ali vidim da kada menjam hladno toplo funkcionise klapna unutra.Znaci nije se nista otkacillo.
plin-prvi utisci
Collapse
X
-
Originally posted by driverGTJa uopste ne znam sta vi smatrate za slavinu za grejanje.Kako da je otvorim.Ne mislis valjda na podesavanje klapni pomocu prekidaca iz kabine.Ja stvarno ne znam sve sam probao.Duva hladan vazduh i kada se stavi na hladno i na toplo.Ali vidim da kada menjam hladno toplo funkcionise klapna unutra.Znaci nije se nista otkacillo.
Comment
-
-
Pazi ovako. Ugrejes motor i ukljucis grejanje na max. U motornom prostoru trazis creva koja idu prema grejacu i oba moraju da budu vrela ako ima protoka kroz grejac. Ako nema, onda bar ono izlazno crevo mora da je hladno. Drugim recima u polozaju sa grejanjem kabine SVA creva u motornom prostoru mora da su vrela kad je motor na radnoj temperaturi. Pazi, ne samo mlaka vec bas vrela. Na tvojoj slici u sredini gore "heater core" vidis da ima dve cevi da ulaze u to telo, e to je slavina koja se otvara kad pustis grejanje u kabini i voda krene da kruzi kroz to telo (grejac).
Comment
-
-
Originally posted by dranixZorane,
Kazes da prebacis redno sa grejacem isparivac. Znaci li to da ces imati i leti grejanje u kabini?
To jest. da povežem crevo koje ide na grejanje Karba, na ulaz isparivača,pa onda iz isparivača u karb....a svu ostalu instalaciju creva nebi ni remetio onda...kapiraš?
tako mi je bilo na yugu i grejanje mi je bilo isto kao i pre ugradnje Gasa.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Nisi bio jasan. U redu je to. Ni meni nije cirkulisala voda kroz isparivac dok mi Dora nije tako povezao. U tom slucaju jeste redna veza. Kad je ispred grejaca sa "T" nastavkom onda je to paralelno. Normalna praksa je da se upravo tako povezuje (paralelno), medjutim, nece uvek da radi dobro. Ne sumnjam ja u tvoje znanje nego ce neko procitati pa shvatiti pogresno.
Comment
-
-
Ne znam kako je na tvom, ali kod mog kuma na GTI sa k-glavom na crevima koji idu na grejac postoje dva ventila koji su povezani sa sesticom ili osmicom crevom, cija mi svrha nije bas naj jasnija.E kad sam uzeo vodu za isparivac pre njih izgubilo se grejanje u kabini.Razmisljao sam se sta da radim, da li da izvadim te ventile ili da uzmem vodu izmedju njih i kabine.Odlucio sam se za ono prvo i dobio sam grejanje kabine.E sad verovatno bi bilo grejanja i da sam uradio ono drugo.Problem ti je verovatno u tome.Pod uslovom da si imao grejanje pre ugradnje gasa.
Comment
-
-
Evo sad sam video da si izgubio grejanje posle ugradnje.
Nista onda izvadi ona dva ventila sa creva za vodu i dobices sigurno grejanje Cini mi se da oni sluze, da rasterete slavinu grejaca kad je iskljuceno grejanje, a posto sad imas isparivac, ne trebaju ti.
Comment
-
-
Dragane,
U principu rasteretni ventil ne smeta jer su on u normalnom slucaju zatvoren jer nema tog pritiska da ga otvori jer ide prema isparivacu kad je grejanje iskljuceno. Ja ne znam kako to izgleda tacno na tom autu
ali da se nije link prema dugmetu za pustanje slavine otkacio. Stvarno, sta je ko tu pomerao prilikom montaze T nastavka mi ne znamo. U principu se oseca na ruku ako ima otpora slavine pri okretanju dugmeta. Ako ga nema dugme se okrece lako. Naravno, to kod mene na Saabu. Tamo ne znam.Nemojte mi zameriti sto ne znam kako to konktretno izgleda na licu mesta na tom autu ali ako se slavina pomera ili se pomera maska instrument table otkaci se link koji ih povezuje. Treba prvo biti sigurno da li se slavina fizicki uopste otvara komandom iz kabine. Ako se otvara onda je to problem sa mestom sa koga se uzima voda, ako ne, onda samo zakaciti link sto ne mora da znaci da je zgodno i lako.
Comment
-
Comment