Audi 200 2.2 lenj na plinu

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Dora
    Nadzornik!!!
    • 24.10.2004
    • 17451
    • Novi Sad
    • FIAT

Odg: Audi 200 2.2 lenj na plinu

Zašto ne bi, ja vozim par meseci sa otkačenom turbinom, tu je ali je vestgejt otvoren stalno i tako iznenadim pojedince kad prestisnem gas a bregaste se preklapaju 0 do 0, promil što znači huči kroz motor iako nema turba. a kompresioni odnos je teškom prisilom doveden na 8, znači klepetaljka.
    To što kolega Brick priča teoriju koja usput nije baš skroz tačna nije bitno. Svaki turbo motor tih starijih generacija mora biti i atmo motor, šta sad kad nije upaljena turbina ide u rikverc?

Ide 160 ko da je Jugo.. pa se čudiš i neki Jugo ide toliko. To što neide je nedostatak goriva, dajte mu čorbe pa će juriti za sve pare, 250k i nije neka cifra za Audi...
    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• markony1
      CBC Početnik
      • 07.01.2013
      • 5
      • Jagodina
      • Audi 200 2.2t , Audi 80 2.1 5E

Dora :
      i ja imam slican problem sa istim autom naime je lenj po malo , na niskim obrtajima . Ja sam skinuo turbinu ali je WstGate osta nediran . A ti si pomenuo to pa rekoh dal bi ja nesto dobio ako bih cackao po njemu . Ajd neko uputstvo

Comment

• Dora
        Nadzornik!!!
        • 24.10.2004
        • 17451
        • Novi Sad
        • FIAT

Šta je Wstgate?

https.autogas.rs

Comment

• markony1
          CBC Početnik
          • 07.01.2013
          • 5
          • Jagodina

vestgejt ili kako vec ga zovi onaj ventil turbine . Dal on ima funkciju i kada je turbina skinuta

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Nisam pitao zbog pravopisa nego da utvrdmo znaš li šta je to...
            vestgejt je deo turbine, ako si skinuo turbinu, skinuo si i njega. Ako misliš na Blow off on ne utiče na rad i ne radi ništa ako nema turbine.

Uputstvo je isto kao i za prethodnika, baci auto u presu ili ga popravi da bude auto.
            Ako imaš problem, otvori svoju temu i sve lepo redom pa polako

https.autogas.rs

Comment

• markony1
              CBC Početnik
              • 07.01.2013
              • 5
              • Jagodina

malo levo gore od razvodnika se nazire taj ventil koji nije skinut .
              A ja sam svesno skinuo zbog jace potrosnje iskreno na trke ne idem vec uzivam u njemu i nekih problema nemam ... Samo malo to ubrzanje ...
              Last edited by markony1; 07.01.2013, 11:42.

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Slika ne radi ali je verovatno to, i nije bitno što ga imaš. U krajnjoj liniji možeš skinuti vakum crevo sa njega i zapušti obe strane i onda je definitivno mrtav..

Ostalo, šta da ti kažem, malo proučiš forum, ili net pa shvatiš da da si odvalio fundamantalnu gluposto sa izjvamo da sa turbinom više troši jer je upravo suprotno.

Ukratko, ako imaš problem otvori svoju novu temu.

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                  CBC Senator XXL
                  • 30.09.2004
                  • 2416
                  • Bajina Basta/Beograd

A odakle je potekla ideja da treba skinuti turbo da bi radio na plin? Ili je to fora, crko mi turbo, nemam para da ga remontujem, daj da ga skinem i ugradim plin.
                  Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Objasnio mi je na PP da sa turbom troši 22 a sa nonturbom 12 sad sam i ja u dileji da li da skinem turbo, trošiće mi dva litra, nije zanemarljivo...

https.autogas.rs

Comment

• Srdjan
                      CBC Senator XXL
                      • 30.09.2004
                      • 2416
                      • Bajina Basta/Beograd

A na ta dva litra ugradis plin i vozis se sa 2.2litra/100km....
                      Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• jevrem
                        CBC Senator XXL
                        • 04.11.2006
                        • 948
                        • Smederevska Palanka
                        • A4 2.0TDI quattro

Mogu li i ja da se prikljucim tom eksperimetnu da skinem turbo i da mi posle trosi ispod 10lit/100km
                        Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                        Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• chaboo
                          CBC Veteran
                          • 17.06.2012
                          • 195
                          • Beograd V.Mostanica
                          • citroen C5 hdi

Zasto uopste skidati turbinu kada ispravna moze da se nadje cak i za neverovatnih 20e (Jednu sam platio 15 a drugu 20e)ako se vec skida turbina onda treba da se zameni usisna grana,klipovi(od turba su izdubljeni) bregasta itd.Imao sam nekoliko tih audija i sada ga imam i MC motor sa 121 kw i jos quatrro nikada nije potrosio vise od 16 lit plina na 100 km i tako 6 godina.Imao sam jednog sa istim motorom stim sto je ovaj bio na izdisaju i nije bio quatrro i taj je znao da potrosi do 18lit na 100km.
                          E sad taj sto je trosio vise nije radio na benzin t.j radio je ali jako lose dok su svi ostali radili na benzin dobro.Jednog sam kupio sa neispravnom turbinom i to 1B motor 147 kw ja ne znam kako vi vozite to ne moze da ide po zemlji ubrzanje beskonacno traje ma mrtav skroz,stavljanjem druge turbine (15e) i to od MC motora (razlikuju se turbine od slabije i jacu verzije u velicini zanimljivi manja jaca manje inertna) auto leti, potrosnja pada na normalu oko 15 lit plina na 100km (plin je vec bio ugradjen) pre tog preko 20/100km.Turbasi imaju i duzi prenos menjaca tako kada mu ubijes snagu to se jos vise odrazava na performanse.
                          Znaci kao sto je vec vise puta napisano vratiti turbinu ,osposobiti rad na benzin proveriti onih nekoliko kilometara kojekakvih crevca od vakuuma, i onda stelovati plin,a ako vec necete turbo uzmes ceo motor i menjac i bapnes atmo sa instalacijom sa stranca iresis problem .Atmo motor je ugodniji za svakodnevnu voznju jer nema turbo "rupe" koja me jede ali zato ako hoces da stisnes gas

Comment

• markony1
                            CBC Početnik
                            • 07.01.2013
                            • 5
                            • Jagodina

Dobro ja sam lepo pitao , a konkretno uzrok skidanja sem potrosnje je bio i taj sto je nekad lose radio , dizao obrtaje u nebo itd itd .... turbo je trosio ulje kao blesav , pred riknjazu . Auto je takav kupljen i sve je to pokazao posle par dana, sa vec ugradjenim plinom , na benzin je isto lose radio , ali sta je tu je odusveio me u drugim stvarima i zato je ostao . S obzirom da nijedan majstor nije mogao u mom SELU Jagodini da resi bilo koj problem ,pa cak ni stelovanje plina dok je turbina bila na njemu , a prelazim svakodnevno velike kilometraze , skinuto je i sada problema nema bukvalno nikakvih, sem malo tog ubrzanja .

Jevreme znam da si doktor i brines za svaki detalj ,(a misljenje za auto znas ) ja nisam i meni nije auto za poduhvate koje ti radis , vec znas cime se bavim i zasta mi treba .

Chaboo , pa jel ima neka turbina na lageru . i razumeo sam te sve u potpunosti ,ja sam preko oglasa zvao nekog lika u BGD i trazio mi je 140e .U oglasima ih nisam mogao naci

Comment

• jevrem
                              CBC Senator XXL
                              • 04.11.2006
                              • 948
                              • Smederevska Palanka
                              • A4 2.0TDI quattro

Znam zasta ti sluzi auto, ali takodje znam da taj auto sa ispravnim turbom i ostalim sistemom ubrizgavanja trosice manje nego sto ti sada trosi. Poslusaj savete ovih ljudi ovde a pogotovu Dore, jer je ovo forum ma kojem su jedni od najvecih strucnjaka za automobile.
                              Audi A4 2013. B 8.5 2.0TDI quattro 177ks+ABT chip
                              Peugeot expert 2009. 2.0HDI 140ks

Comment

• chaboo
                                CBC Veteran
                                • 17.06.2012
                                • 195
                                • Beograd V.Mostanica
                                • citroen C5 hdi

Imam dobru turbinu i dve neispitane, ovu dobru ne bih bas prodavao ali raspitacu se kod likova gde sam ja kupovao da li imaju.
                                Ako hoces da se zanimas dacu ti bolju (na oko )od ove dve neispitane pa probaj ako valja poklanjam a ako nevalja mucices se badava ali da znas da nije mali posao .

Comment

Working...
                                X