problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • xzagor
    CBC Član
    • 03.10.2011
    • 49
    • banjaluka
    • opel kadet 1.6i lpg

problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

pozdrav. po prvi put trebam pomoc oko problema koji ni plinadzija a ni mehanic man nikako da mi rese. radi se o teskom paljenju,auto je opel suza 1.6i sa lovato plinom na mesac. dakle,jutarnje paljenje je na benzin i sa njim nemam apsolutno problema,pali ko mina bez obzira na temperaturu. auto radi normalno,nesto malo na benzin a nakon toga ide na plin svo vreme. problem mi je paljenje kada je motor ni hladan a ni na radnoj temp. dugo vergla,bez obzira palio se na plin ili benzin. kada je zagrijan palo ok,ne kao prvi put ujutru,ali ok. u skorije vreme su menjani sledeci delovi: membrane rasplinjaca,razvodna kapa,kablovi,svecice,filter zraka,filter plina. problem ostaje i dalje. prije nekoliko dana su opet zamenjene svecice mada to nije rezultiralo nekim poboljsanjem. izvadjene su beru r6 101,koje su najpribliznije kataloskoj svecici za taj auto,i koje su mogle jos dugo,a zamenjene su sa ngk laser line platinum svecicama koje su po nekoj mojoj proceni najpribliznije nekim ngk lpg svecicama kojih ovde nema u prodaji,zazor im je smanjen na 0.7. znaci u sustini sve je redovno odrzavano i vodi se racuna o stanju celokupnog auta,narocito o struji,naravno zbog ugradjenog plina.akumulator je promenjen prije mesec dana,varta 60ah,cinimi se sa 540 udarnom snagom,tako da sam i tu mogucnost eliminisao.i sad ono najbitnije u celoj prici,znac spektakl,neki dan osetim da je plin u boci pri kraju,inace u voznji znam kad ostane za jos 10 do 15 km. nista cudno,jeli tako,ali taj dan ne odem odmah sipati kao obicno,i evo sta me muci,auto u tih 10,15 km bez obzira na broj gasenja i paljenja svaki put pali kao lud,bukvalno na pola kljuca? nakon tankovanja 27 litara,opet nece. danas je stajao pola dana na parkingu,isto tako prazan,a ja ko kakav kreten idem svakih 10 minuta do njega i palim ga,bez obzira gdje je kazaljka temperature,on pali kao mina. poslije odem i naspem 4 litre plina,radi provere jer smo ga pustili da potrosi sav plin iz boce,i sa te cetiri litre opet tesko pali. moze li mi iko reci koji mu je djavo i izvinjavam se zbog opsirnijeg teksta
  • nijebitno
    CBC Senator XXL
    • 14.03.2006
    • 629
    • Modrica

Odg: problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Zbog necega dobija previse plina, nisam dovoljno strucan da kazem zasto. Da li je vakuumski ili elektronski isparivac?
    Difference between man and boys is the price of their toys

Comment

• Plinadzija
      CBC Senator XXL
      • 29.07.2008
      • 1514
      • Paracin

Da li je posle zamene membrana isparivac sklopljen kako treba? (Nisam pitao nego preporucio da se ponovo pregleda) Da li je ventil gasa kontolisan i ocicscen kako treba (Isto vazi).
      UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• vulkan
        CBC Veteran
        • 03.09.2011
        • 151
        • sabac
        • mazda nisan

Verovatno ga muči sauh. Ne zagreje se motor dovoljno da ga isključi skroz ili počinje opet da se aktivira između palenja iako se motor ne ohladi skroz. To je skoro redovno kod karburatora sa elektronskim ili vodenim sauhom pa valjda isto smeta i kod ajnšprica? Ako ima neku mogućnost štelovanja sauha smanjiti ga pa probati, onda će ga kasnije uključivati i ranije isključivati na ler. Kod mene na japancu je ajnšpric i čim počne da se hladi motor uključi ga pa neka je i temperatura na pola od radne ali ga i vraća za par sekundi. Međutim nikakve probleme nemam sa paljenjem bez obzira na temperaturu pali uvek na pola ključa. Par puta sam zaboravio da ga prebacim na benzin kad je totalno hladan (što inače praktikujem da pokvasim dizne makar za toliko) i opet samo kratko zavergla i upali a venturi je sistem iako je ajnšpric. A nije dirano ništa oko sauha kad je ugrađen plin. Možda i štelovanje, smanjenje plina?

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Znam, i ja imam takvog golfa samo plavog.

Comment

• Dora
            Nadzornik!!!
            • 24.10.2004
            • 17451
            • Novi Sad
            • FIAT

Vulkane, Vulkane mooooj kao ona pesma Balkane...

Daklem, Plinadžijaje bio fini kako to i dolikuje jednom članu kad se obraća drugom članu a taj drugi lupeta.... I ja sam fini ali moja dužnost je da te upozorim i nemam nameru da išta objašnajvam jer si sve izlupeto što se moglo pa bi sve trebao objasniti. Onaj deo oko karburatora si u pravu i to nije izlupetano ali šteta taj motor nema karburator... Zato je ono "El vidiš onog žutog Juga? Da... E istog takvog golfa imam i ja samo je plav" ....

cca 150 foruma ima ovde, pa nije valjda da nema neki gde stvarno možete pokazati svoje korisno znanje.... Svi imaju neko znanje o nečemu...
            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• vulkan
              CBC Veteran
              • 03.09.2011
              • 151
              • sabac
              • mazda nisan

Ma lupio sam jašta al stavio sam znak pitanja da se zna da ne tvrdim nego nagađam. Za karburatore znam dok sam ih vozio ranije al otkako vozim japanca ne obnavljam znanje mehanike, i ono malo što sam znao zaboravljam. A nestrpljiv sam da saznam šta ga muči (i kod mene je ajnšpric pa može zatrebati) pa rekoh da bar izazovem da se javi ko zna bolje

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

Možeš da izazoveš samo jedna iksić na neko vreme, ostaril ose pa se smekšalo pa niej trajno...

Princip je sledeći, sve sam to već iljade puta odgovorio na ovom forumu, na drugima na uživo na tve, na radio na novine, samo još na marsu nisam bio ali nije isključeno...

Odgovorio bih možda i 1000001 puta a i Plinadžija bi možda odogovrio nešto pametno ali kad ti trupneš pa ostaneš živ ja sad gledam šta da radim, dal da plačem da obrišem poruku ali je neko već nadovezao na to a onda ti meni tu psihlogišeš kako provociraš a ja onda iskić pa ti provocitraj

I pored smajlija skroz sam ozbiljan.
                Pravi put je da ne lupetaš i budeš konstruktivan, nikog kome treba pomoć ne zanima šta ti misliš nego da mu se pomogne. kad mnogi lupetaju stručnjaci se razilaze, ne bih ono ko vlada svetom...
                Imaš neograničen prostor i vreme, sve što te zanima lepo otvoriš temu i staviš kršten i jasna naslov, smisliš pravilno pitanej i opišeš maksimalno koliko znaš šta te zanima, uvek ima dokonih stručnjaka da odgovore, ne danas odmah ali sutra...

SVIMA DA BUDE JASNO JEDNOM ZAUVEK, FORUM JESETE ZA POMOĆ ALI NE ZA INSTANT POMOĆ JER ZA TO SLUIŽI ŠLEP SLUŽBA I AMSS. Na forumu ostaje pametna tema gde neko posle 5 meseci dodje i čita oko sličnog problema jer ima jasan naslov, lako se nadje, ima jasne stručneporuke itd...

Naslov ej upomoć i Vuilkanove provokacije... Mislim daj....
                MOD DERANJE ON (OPET)
                PIŠE VULKAN ALI JE UOPŠTENO...
                MOD DERANJE OFF...

https.autogas.rs

Comment

• Plinadzija
                  CBC Senator XXL
                  • 29.07.2008
                  • 1514
                  • Paracin

Ja i dalje cekam odgovor na postavljena pitanja...samo postavljaca teme nema nidje...

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Tako i treba, instant pitače ko šiša, kad stvarno treba pomoć dobiće je.

https.autogas.rs

Comment

• chobo13
                      CBC Senator XXL
                      • 01.05.2009
                      • 1274
                      • pozega,srbija
                      • AUDI,VW

covek se prepo,ver je vec stigao do Loncara na auto pijac da ga menja dok je jos uvek vruc......

Comment

• xzagor
                        CBC Član
                        • 03.10.2011
                        • 49
                        • banjaluka
                        • opel kadet 1.6i lpg

juce zena rodila sincinu,ja postao TATA a posto je bila 10 sati u radjaoni nisam ni stigao da vidim forum,zato izvinjenje i naravno ko je u mogucnosti na pivu i kolace

Comment

• xzagor
                          CBC Član
                          • 03.10.2011
                          • 49
                          • banjaluka
                          • opel kadet 1.6i lpg

posto vidim da se moze sa nekim porazgovarati na temu,sto mi je veoma drago da bolje objasnim. plin je sa mjesacem,znaci mislim da je to vakum jer nemam nikakve dizne za plin vec onaj mikser ispod karburatora(polu ajnspric). sto se tice sauga i meni je palo na pamet da je to,da nekako presauga motor nakon gasenja i onda nece da upali ali nije mi to nesto vezano za kolicinu plina u boci jer i dalje pali odlicno kad je plin pri kraju. danas ce se voziti samo na benzin a boca je prazna pa cu vidjeti kako se ponasa na benzinu,a kasnije cu nasuti plin i vidjeti da li sa isto ponasa kao i kad je boca prazna.mislim da ce biti dovoljno da samo drzim na prekidacu prebaceno na benzin,da nema potreba da iskopcavam el.ventil na boci. sutra idem kod plinadzije da odzracimo bocu,pa cu traziti i da pregleda rasplinjac i filter plina posto mi te dve stavke najvise "smrde" pored same boce. opet mi samo nejasno ako pritisak u boci bude nepromjenjen bez obzira da li ima 0.5 ili 30 l plin kakve veze mogu imati filter i rasplinjac sa desavanjima.
                          i da dodam da stvarno nisam imao namjeru da budem neka instant tema,medjutim nadam se da je opravdanje i vise nego dovoljno za izostajanje. inace nisam do sada bio ucesnik na forumima,ali sam dosta toga korisnog procitao ovde i nadam se da sada kad imam problem o kojem neki forum vec nije napisan mogu ocekivati da dodjem do resenja.

Comment

• xzagor
                            CBC Član
                            • 03.10.2011
                            • 49
                            • banjaluka
                            • opel kadet 1.6i lpg

i da se nadovezem na prethodno,i ja od danas imam jednu teoriju a to je da plin nastavlja da stize do mesaca i nakon gasenja,pa posto je tezi od vazduha silazi u izduvnu granu i tu me ceka dok ja ponovo ne sednem u auto. e sad ako sam ja seo 5 minuta nakon gasenja obicno je sve ok,ali ako sednem nakon 10 ili vise onda nastaje problem. po ovoj mojoj teoriji on se tu zadrzava izvesno vreme,neznam koliko tacno jer nemogu odrediti koliko od poslednjeg paljenja treba da prodje da bi ponovo upalio kako treba,ali sigurno je da ujutru tog problema nema,sto bi reklo da je preko noci ispario taj natalozeni plin iz grane. e sad ima li to neke logike i ako ima ko tu pravi problem u tom sistemu? da kazem i to da su svi ventili elektronski i da boca ne pusta plin ako auto auto ne radi,slikovito mjenjanje filtera plina ne zahteva zavrtanje ventila na samoj boci

Comment

• xzagor
                              CBC Član
                              • 03.10.2011
                              • 49
                              • banjaluka
                              • opel kadet 1.6i lpg

i da se nadovezem na prethodno,i ja od danas imam jednu teoriju a to je da plin nastavlja da stize do mesaca i nakon gasenja,pa posto je tezi od vazduha silazi u izduvnu granu i tu me ceka dok ja ponovo ne sednem u auto. e sad ako sam ja seo 5 minuta nakon gasenja obicno je sve ok,ali ako sednem nakon 10 ili vise onda nastaje problem. po ovoj mojoj teoriji on se tu zadrzava izvesno vreme,neznam koliko tacno jer nemogu odrediti koliko od poslednjeg paljenja treba da prodje da bi ponovo upalio kako treba,ali sigurno je da ujutru tog problema nema,sto bi reklo da je preko noci ispario taj natalozeni plin iz grane. e sad ima li to neke logike i ako ima ko tu pravi problem u tom sistemu? da kazem i to da su svi ventili elektronski i da boca ne pusta plin ako auto auto ne radi,slikovito mjenjanje filtera plina ne zahteva zavrtanje ventila na samoj boci

Comment

Working...
                              X