pozdrav. po prvi put trebam pomoc oko problema koji ni plinadzija a ni mehanic man nikako da mi rese. radi se o teskom paljenju,auto je opel suza 1.6i sa lovato plinom na mesac. dakle,jutarnje paljenje je na benzin i sa njim nemam apsolutno problema,pali ko mina bez obzira na temperaturu. auto radi normalno,nesto malo na benzin a nakon toga ide na plin svo vreme. problem mi je paljenje kada je motor ni hladan a ni na radnoj temp. dugo vergla,bez obzira palio se na plin ili benzin. kada je zagrijan palo ok,ne kao prvi put ujutru,ali ok. u skorije vreme su menjani sledeci delovi: membrane rasplinjaca,razvodna kapa,kablovi,svecice,filter zraka,filter plina. problem ostaje i dalje. prije nekoliko dana su opet zamenjene svecice mada to nije rezultiralo nekim poboljsanjem. izvadjene su beru r6 101,koje su najpribliznije kataloskoj svecici za taj auto,i koje su mogle jos dugo,a zamenjene su sa ngk laser line platinum svecicama koje su po nekoj mojoj proceni najpribliznije nekim ngk lpg svecicama kojih ovde nema u prodaji,zazor im je smanjen na 0.7. znaci u sustini sve je redovno odrzavano i vodi se racuna o stanju celokupnog auta,narocito o struji,naravno zbog ugradjenog plina.akumulator je promenjen prije mesec dana,varta 60ah,cinimi se sa 540 udarnom snagom,tako da sam i tu mogucnost eliminisao.i sad ono najbitnije u celoj prici,znac spektakl,neki dan osetim da je plin u boci pri kraju,inace u voznji znam kad ostane za jos 10 do 15 km. nista cudno,jeli tako,ali taj dan ne odem odmah sipati kao obicno,i evo sta me muci,auto u tih 10,15 km bez obzira na broj gasenja i paljenja svaki put pali kao lud,bukvalno na pola kljuca? nakon tankovanja 27 litara,opet nece. danas je stajao pola dana na parkingu,isto tako prazan,a ja ko kakav kreten idem svakih 10 minuta do njega i palim ga,bez obzira gdje je kazaljka temperature,on pali kao mina. poslije odem i naspem 4 litre plina,radi provere jer smo ga pustili da potrosi sav plin iz boce,i sa te cetiri litre opet tesko pali. moze li mi iko reci koji mu je djavo
i izvinjavam se zbog opsirnijeg teksta

Comment