problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Plinadzija
    CBC Senator XXL
    • 29.07.2008
    • 1514
    • Paracin

Odg: problem sa paljenjem opel kadet 1.6i

Necu da ismejavam ideju ali bi trebalo.

Nema kuglica, kod tog motora treba da je uredjaj elektronac tako da nema ni vakuma. Da li moze slika uredjaja i prekidaca?
    UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• xzagor
      CBC Član
      • 03.10.2011
      • 49
      • banjaluka
      • opel kadet 1.6i lpg

pokusacu slike sa telefona,ako mi ne uspe onda malo duze dok se ne vidim sa kumom,pa cemo sa aparata na njegovom racunaru

Comment

• xzagor
        CBC Član
        • 03.10.2011
        • 49
        • banjaluka
        • opel kadet 1.6i lpg

a nerazumem kako nema kuglice

eto tu link do najprostijeg nepovratnog ventila.
        i idalje me interesuje da li polozaj rasplinjaca moze uticati,mozda bi ga trbao premestiti.
        crevo sto ide od njega je onako deblje i duzine 30 canti,onda ide racvasti ventil i jos dva creva po jedno 40 canti.
        zar se nebi mogla zadrzati u tim crevima kolicina gasa koja bi pravila ovaj problem,a posto je isparivac na visem polozaju od mesaca to se bezuslovno mora saliti u usis.
        isparivac je lovato sa jednom el. spulom na njemu,postavljen je na pozarnom zidu na najvisoj mogucoj tacki na njemu.
        prekidac je voltran,sa tri polozaja.
        1. paljenje na benzin,automatsko prebacivanje na plin na 1500 rpm(ovo mogu podesavati proizvoljno na potenciometru na poledjini prekidaca)
        2. srednji polozaj, samo plin
        3. samo benzin

auto sam kupio pre 3 godine sa ugradjenim plinom,nista od vitalnih delova nije menjano.
        presao vise od 100k km,99% na plin.dogradjen je mesac jer je kada je kupljen plin dolazio kroz kuciste filtera zraka,probuseno na dva mesta i creva su bila ubodena u grlo gde se nalazi benzinska dizna.
        secam se da mi je tada trzao na plinu,i to je bila prva stavka koju je plinadzija uocio kao nepravilnost,ugradio mi je mesac za 20 e.
        ne mogu se vise setiti,ali mi se cini da je dobro palio do tada.

Comment

• Plinadzija
          CBC Senator XXL
          • 29.07.2008
          • 1514
          • Paracin

Izvini.

Comment

• xzagor
            CBC Član
            • 03.10.2011
            • 49
            • banjaluka
            • opel kadet 1.6i lpg

evo da se nesto razjasni. postavio sam ovu temu u nadi da ce se javiti neko ko je imao isti problem na nekom istom ili slicnom sistemu. listao sam dosta foruma i nisam nasao,inace do sada bi vecinu problema koje zelim resiti bez skupih majstorskih intervencija nalazio na forumima slicnima ovom.
            primera radi,okrenuli mi se brisaci naopako(necu u detalje),majstor kaze pravac otpad po novi motoric i dodji da zamenim,a na forumima nadjem temu sa istim problemom,samo sto je vektra a bila u pitanju. resio sam taj problem bez majstora i novog motorica.
            nisam da se razumemo mehanicar,vozac sam,vec 5 godina vozim opela. askona 1.6i bez plina,kadet 1.6i sa plinom.
            jedino je sto zelim da naucim ponesto o vozilu koje vozim,da mogu i neke kvarove sam da otklonim.
            evo ovo sad sa plinom me zaustavilo,i posto nemogu svojim trazim nekog ko ima veci cekic da ne moram na silu.
            vraticu se na sami pocetak,iskljucicu svoje pretpostavke i ponoviti sve vase predloge.
            ako ne uspijem,vraticu se svojim pretpostavkama o ovom problemu i pokusavati raznorazne eksperimente,sve sto mi padne na pamet.pa i nepovratni ventil,i izmestanje isparivaca...itd
            ne znam jesam li spomenuo da mi auto dobro pali ako sam parkiran u uzbrdici,bez obzira.
            samo da nemoram stalno neku uzbrdicu nosati okolo da bi mogao uvek lako upaliti.
            znaci,ili cemo resiti problem,ili cemo ponovo ugradjivat plin,dora sam kaze "kad si vec bacio toliko para"pa mogu slobodno reci da sam samo od nove godine ulozio u taj auto para da bi sad mogao ladno najbolji lambda control sistam ubaciti,sa ganc novom lambda sondom.da ne hebe vise nist.

Comment

• xzagor
              CBC Član
              • 03.10.2011
              • 49
              • banjaluka
              • opel kadet 1.6i lpg

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

E vidis ovako:

Prvo, gasni ventil stoji naopako
                drugo, isparivac je postavljen pogresno a verovatno i lose sklopljen ako je uopste rasturan. Treba da stoji u pravcu ose kretanja vozila.
                Znaci vraticu se na prvi post koji sam napisao jos na prvom vagonu

Proveriti isparivac. Ako ne umes sam idi kod drugog majstora.

Comment

• xzagor
                  CBC Član
                  • 03.10.2011
                  • 49
                  • banjaluka
                  • opel kadet 1.6i lpg

nemoj prenagljivati,ventil sam okrenuo da bi proverio na koliko w radi,pa kako sam i slikao sve u zurbi...
                  mada i neznam da mora bit okrenut dole,video bi to majstor svakako.
                  za polozaj isparivaca opet nije kriv majstor,vec neko ko je ugradio plin u ovaj auto. licno sam bio prisutan kada su menjane membrane i covek je cak svaku radnju objasnjavao dok je radio,i poredio mi stare membrane sa novima,objasnjavao nesto za one gumice,kratko receno pokusavao mi je usput objasniti kako to sve radi.
                  nije ni on bas neki sarlatan,niti je to servis ono "drzi vodu"
                  mom prijatelju je skoro ugradjivao.i juce gledam bas polozaj rasplinjaca,stoji kontra od mog.isto je lovato,karburator.
                  sta mi moze poboljsati ako bi recimo brebacio isparivac u ispravan pravac.da li bi osetio neka poboljsanja u radu,snazi ili potrosnji auta?

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Plastični šraf za podešavanje na isparivaču je po slici mnogo zavrnut a to ukazuje na problem isparivača ili miksera. Ako je problem isparivača onda ne drži dobro i duva. Mislm da je Plinadžija u pravu i da je isparivač krivac. To što je nešto remontovano ne znači ni da je dobro remontovano ni sa dobrim delovima. Za prvi deo može biti kriv majstor a za drugi nije ali utiče i na prvi i tako u krug...
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• xzagor
                      CBC Član
                      • 03.10.2011
                      • 49
                      • banjaluka
                      • opel kadet 1.6i lpg

ufff...

Comment

• Plinadzija
                        CBC Senator XXL
                        • 29.07.2008
                        • 1514
                        • Paracin

Ja se iskljucujem iz dalje diskusije.

Comment

• xzagor
                          CBC Član
                          • 03.10.2011
                          • 49
                          • banjaluka
                          • opel kadet 1.6i lpg

kazem ja danas uffff,dosao na brzinu da obidjem poruke i vidim dorin komentar...
                          bio opet kod majstora prije toga,poranio zoru prevario,i ajd reko mestre sta cemo. on opet, zauzet,crko mu laptop a ima auto da radi mapu,kaze eto ti sve tu radi sta zelis.
                          i nista,upalim,auto odradi,skinem crevo sa rasplinjaca i naguram ga u flasu sa vodom..
                          i nista,taman pomislim,jbga,kad ono kliker...prodje jos par sekundi ono opet mjehuric.
                          znaci nesto pusta,je li to sad rasplinjac?
                          znaci mjehur,malo nista,opet mjehur,morao sam prekinuti radi polozaja creva da ne bi slomio slavinu.
                          ili da kazem samo,plinadzija u pravu si,isparivac ne valja.posto mestar kaze da tako svaki radi,pusta.
                          moram dodati da nakon zamene membrana auto trosi dosta manje,recimo prije je otvorenog uzimao 13-14,nakon zamene je spala na 8,5-9. grad ne testiram,sipam i vozim.
                          da mogu nekako biti siguran da je isparivac,nebi nista dirao,vec malo sacekao i zameno ga novim.

Laser Line košta malo manje od 20 evra komad a ako si to krivio onda ne znaš to si ih kupovao. Vline je nešto drugo. U svakom slučaju ako imaš višak gasa i neće da upali zbog toga imaš dve mogućnosti za kvar. Prva ej da ej neispravan ventil pa pušta iako nema struje. A druga je isparivač koji bi trebalo da to zaustavi iako ventil pušta ali to niej uvek tako pogotovo ak oventil pušta više pa je veći pritisak.

To ćeš lak oda utvrdiš ako imaš malo volje. Pre nego ugasiš auto skineš žicu sa gasnog vential i sačekaš da se sam ugasi kad potroši gas. Pripremiš flašu ili šerpu sa vodom pa turiš ono crevo što su ti rekl ida slušaš da li šušti jer ćeš tak ovideti da li ide nešto iz njega a onda kasniej kad hoćeš paliti vratiš sve natrag. Pošto sa sigurno nema viška u motoru ako lepo upali znaš šta ti je činiti ako upali teško opet znaš šta ti je činiti a pre toga svega zaglaviš klapnu u filteru za toplo hladno na hladno (ako je ima).

P: Šta radiš?... O: Ništa!... P: Pa to si radio i juče?... O: Pa da. Nisam završio!

i ovo sad,ovako je dora napisao,a ja nisam tako uradio. nisam iskljucivao ventil,valjda nisam sve skontao na prvu.
                          morat cu ponovit,ovako kako je napisano.
                          medjutim opet me interesuje,da li je po ovome sada isparivac kaput,i da li mi ovaj nacin kako je dora napisao moze nesto vise otkriti.
                          inace za sada mi je receno da spula,prekidac,koji stoji na ventilu ili radi ili ne,nema treceg. ili je pregorio i uopste nece ni otvorit,ili radi.
                          znaci sta hocu,da mi neko od strucnih kaze kako mogu eliminisati jednog od ovih uzrocnika,ventil ili isparivac.je li moguce to,da npr skinem bakarno crevo sa isparivaca pa isto probam flasu ili da ne gubim vreme na to i ostanem na tome da isparivac ne valja.

Comment

• Dora
                            Nadzornik!!!
                            • 24.10.2004
                            • 17451
                            • Novi Sad
                            • FIAT

Kad nisi siguran šta da radiš i da li negde nešto pušta, kreneš u lancu ishrane od prvog pa dok ne dođeš do motora....

Špulna može biti da radi on off ali i ne mora, može skratiti namotaj pa je manje off on itd a ventil koji ona otvara ili zatvara može biti malo prljav (klip i cilindar) pa ne zatvori i takooo tooo...

I tako kad je majstor kategoričan da je sve ok ne vredi pričati...

Provera ispravnosti plinske instalcije sa osvrtom na smetnje sproću benzina i paljenaj na benzina posle vožnja na gas se rešava tako da se poslednaj stavka preskoči dva dana. Vozi se samo na benzin. Ako lepo radi pali normalno itd... Skineš isparivač skuvaš od njega čaj majstoru pa naprej

Ako i dalje pravi brljotine, odnesš majstoru ladno pivo ili sok jer si ga bezveze maltretirao a nastaviš da maltretiraš majstora me'aničara...

Naravno, prilikom experimenta od važnosti za budućnost vasione a i šire, eliminišeš skroz mogućnost da ima ikakvog gasa sem atmosferskog tako što ćeš zavrnuti bocu i isprazniti instalaciju do motora.

E sad ću i ja over ende outčina iz teme
                            Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• xzagor
                              CBC Član
                              • 03.10.2011
                              • 49
                              • banjaluka
                              • opel kadet 1.6i lpg

pa dobro bre,sto odmah ne rekoste da je ovo bio problem za pola lule duvana...
                              hvala na strpljenju,shvatio sam cini mi se u detalje sta i kako,svaka pohvala za strucnost i saradnju.
                              mozda ne resim bas odmah,za koji dan cu krenuti sa rasklapanjem pa cemo vidjeti. sad sam 100% siguran da je ventil ili isparivac. ili bar se nadam.

Comment

• xzagor
                                CBC Član
                                • 03.10.2011
                                • 49
                                • banjaluka
                                • opel kadet 1.6i lpg

kako ce se ovo zavrsiti...ako koga interesuje odgovor moze naci u jednoj drugoj temi-
                                Pozdrav svima! Imam slijedece probleme na BMW-u E30 320i pa ako netko zna volio bih cuti misljenja: plin je Lovato sa aut.prebacivanjem benzin/plin, problemi su slijedeci: auto nekad vrlo tesko ide preko 5000 rpm, trosi prilicno puno plina, tank je 80LIT a efektivno stane 65L i predjem jedva 400km, i najveci problem gasenje

nebi nista da filozofiram i iznosim svoje teorije kako su ova dva problema povezana,to jest kako sam nasao resenje svog problema u ovom nekom drugom,da napomenem samo da sam pre dva dana promenio spulu na e. ventilu,moja je kada sad poredim sa ovom novom bila sporija,verovatno oslabila,tako da sad nema vise dva klick u razmaku(ventil i boca)vec je postalo stereo. ipak nije resilo nista oko paljenja,a ventil zatvara sasvim dobro.nije on krivac.
                                za svog plinadziju sve pohvale,mada mi nije on licno sredio problem,ali mi nije ni spulnu naplatio,a sto se tice prijema u servis,to je tek posebna prica.
                                isparivac nisam skidao,mada je pirkao ono malo,mozda tako i treba.bice i vremena da se skine,samo ne sada.
                                ako neko zatreba u okolici banjaluke korektnog i ne previse alavog plinadziju mogu slobodno dati preporuke za njega.
                                a sad odo sa zenom raspraviti da li je,ili nije,oko kuce metlom macke terala...posto mi dete sa nepunih mesec vec treba frizerske usluge,.

Comment

Working...
                                X