problem sa paljenjem opel kadet 1.6i
Collapse
X
-
u prosloj poruci sam naveo da je resen problem,medjutim dva dana posle opet teskoce u paljenju...juce je rasplinjac opet bio kod majstora na stolu,stanje membrana nakon 30000 dosta lose,a aparat prljav kao da vozim na ugalj. membrana visokog pritiska dosta ispucala,a druga izgubila fleksibilnost.
zamena je bila neizbezna,mada bi po pravilima te stare mogle bar jos 20k da voze,krivac je verovatno prerano prebacivanje na plin dok je motor hladan.
i stari i novi set membrana je org. LOVATO sa velikim slovima ispisanim na gumenoj memb. i plavim pecatom sa serijskim brojem na drugoj membrani.
toliko od mene
Comment
-
-
pa zar nije pravilo 50 do 60 k sa novim membranama?
i reci mi ovo,potrosnja je 10,5 do 12,5 gradske,je li normalno da potrosnja bude manja kad se auto ostrije vozi?
dalje,cujem od nekih da membrane u aparatu mozes menjati samo 1 do 2 puta,nakon toga ide zamena komplet aparata,je li to tacno?
i jos nesto,da li punjenje boce na vise od 80 % moze da naskodi membranama,ili samom isparivacu na neki drugi nacin,posto sam jos uvek ubedjen da je kod mene problem izazivao visi pritisak u boci,to jest ne kazem da je pritisak bio neodgovarajuci,ali gledajuci nekom mojom logikom,sto vise sipas plina u bocu i pritisak pod kojim plin dolazi u aparat je veci. moze li to nesto ostetit?
znam da je sigurnije sipati koliko je propisano,kod mene 48 l,ali eto volio bi znati kakvog uticaja moze imati.
naravno,drago mi je sto si se opet ukljucio u ovu temu.
Comment
-
-
Preporuke proizvodjaca 25k, praksa max 40k sve preko toga je rizik da se pocepa membrana sa strane tecne faze i eto belaja.
Potrosnja je u principu ok, moze i manje zavisno od noge.
Nije tacno, membrane se mogu menjati sve dok je mehanika isparivaca ispravna.
Nije tacno i nije tacno, pritisak u boci zavisi iskljucivo od temperature gasa a veci pritisak ne moze da osteti membrane inace bi preko leta svima pocrkali isparivaci.
Drago mi je da neko cita sta se pise a ne pametuje i pokusava da negira misljenje majstora.
Pozdrav!UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!
Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!
Comment
-
Comment