Niskobudzetne komponente za venturi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • missa91
    CBC Član
    • 04.10.2012
    • 19
    • Smed. Palanka

Da li neko od Vas forumasa moze da mi navede niskobudzetne, tj jeftinije varijante komponenata za venturi sisteme?

Da li je moguce dobiti spisak u redosledu od najgoreg ka boljima. Mislim pri tome na ime proizvodjaca. Pretezno me interesuju isparivaci i multiventili.
    Sem toga, cuo sam da je Mimgas intalijanski u originalu, ali da je masovna turska kopija. Da li je ovo istina i ako jeste, kako prepoznati razliku?

Hvala!
  • zoran032
    CBC Početnik
    • 10.10.2012
    • 6
    • Cacak
    • Rover 414si, Honda XRV750 (Africa Twin)

druze, za uredjaje ne znam sta da ti kazem ali mimgas mislim da je cist turcin, malo proguglaj pa ces videti...

Comment

• Dora
      Nadzornik!!!
      • 24.10.2004
      • 17451
      • Novi Sad
      • FIAT

Ne bih da pravim komparacije ali mimgas nije talijanac nikako mada nije bitno... Sa druge ili treće strane kolika se ušteda očekuje da bi se neko uopšte trudio oko toga... Sve je to danas manje jviše isti andrak od venturija...
      Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• missa91
        CBC Član
        • 04.10.2012
        • 19
        • Smed. Palanka

Kod mene traze plinadzije 45eur za mimgas isparivac + 5eur za zamenu istog, a ja sam takav isti kupio za 20eur od uvoznika. Mene sada interesuje da li sam kupio totalnu fals, ne daj Boze kopiju, mada ima i svu papirologiju, ili je to zapravo klepanje loklanih majstora i radi se o potpuno istom uredjaju. Evo slike da vidite sta sam ja pazario. Jeste da imam karburator, ali mi je vakum motora jako los, te sam se opredelio za elektronca, imao sam ranije jedan elektronac i sluzio me je mnogo dobro, ali kako je auto dotrajao, nisam hteo da dajem 70eur za Lovato elektronac, mada znam da je najbolja varijanta. Ako moze jos jedno pitanje, Okcan isparivaci, nudjeni su mi jos jeftinije od mimgasa, ali se nisam usudio, kakva su iskustva sa tim isparivacima?

Click image for larger version

Name:	13102012465.jpg
Views:	1
Size:	1.10 MB
ID:	881076Click image for larger version

Name:	13102012464.jpg
Size:	1.04 MB
ID:	881077Click image for larger version

Name:	13102012463.jpg
Size:	1.06 MB
ID:	881078

Comment

• Dora
          Nadzornik!!!
          • 24.10.2004
          • 17451
          • Novi Sad
          • FIAT

Pa mora i majstori od nečega da žive kad su uvoznici tupadžije i ubijaju posao. To nema nigde na svetu da uvoznik ugradjuej gas i prodaje ga bilo kome po istoj ceni ili jeftinije nego majstorima

Mi smo prvaci sveta

Ko će da falsifikuje nešto što košta 20-30 evra i pri tome trteba da se to i napravi, ima posla i materijala? Ko je uvoznik za mimgas?
          Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• missa91
            CBC Član
            • 04.10.2012
            • 19
            • Smed. Palanka

Tacno ime uvoznika, odnosno firme ne znam, pazario sam preko druga, znam samo da je negde u istocnoj Srbiji. Ja licno nemam nista protiv da majstor svoje znanje naplati, jer nije ga stekao po rodjenju, vec je godine ulozio u to sto radi i ima iskustva i znanja, barem tako treba da bude... Dobro, dakle zakljucujem da je to u stvari identicni isparivac, nego je kod lokalnih majstora po sredi marza.

Moje neko razmisaljanje je da trenutno u ovoj zemlji sve manje ima ljudi koji zele i mogu sebi da priuste prvu klasu bilo kojih delova za auto, mislim pri tome na malo starije modele, te ove jeftinije varijante narodu pruzaju kakvu-takvu sansu da imaju funkcionisajuce vozilo. Ali moje prvo pitanje o komparaciji je bas zato nastalo, jer me interesuje kod kojih proizvodjaca se covek odrice godine ili dve (10-tak hiljada predjenih kilometara) da bi ustedeo na delovima, a gde je vec po sredi ugrozavanje sopstvene bezbenosti kupovinom takvih delova. Ovaj isparivac Mimgas nema na oko vidljivih defekata i nedostataka, svi delovi imaju zadovoljavajucu zavrsnu obradu, uz to i kompletno pakovanje... Ali kao sto sam napomenuo, u ponudi je i firma Ookcan po jos povoljnijoj ceni... Da li je kod te firme vec nesigurna voznja ili je sve to sigurno, samo kratkotrajnije, odnosno nepouzdanije?

Izvinjavam se sada na filozofiranju, ali mislim da je veliki broj ljudi u dilemi oko delova za gas. Barem vecina vozaca nize platezne moci, sa kojima sam pricao ima iste dileme. Kako niko ne daje opremu na odlozeno, mnogi ljudi se sluze logikom da dok ovaj jeftiniji zakaze, oni ce imati po strani sredstava da pazare novi.

Sem toga, koliko sam slusao u prici, ovi Mimgas isparivaci nisu neki veliki potrosaci, odnosno ne zaostaju mnogo za Lovato-m. Mada posto nas narod ima te svojevrsne zablude oko potrosnje, ne preostaje mi nista sem licne probe. Ako cu sebe da lazem, e ala mi vera

Comment

• missa91
              CBC Član
              • 04.10.2012
              • 19
              • Smed. Palanka

Da dodam jos da svi koji voze na plin znaju da promena membrana, tj. redovan servis plinskog uredjaja moze mnogo da pomogne u ocuvanju sistema i samog motora, a ako se zapusti moze doci i do enormne potrosnje i nepouzdanosti, mada problem nastaje kada ovde lokalno nema mesta gde kupiti membrane i filtere, a kod bilo kog majstora membrane za sve Lovato i na njemu bazirane uredjaje staju oko 25eur + 10-15eur za ruke.

Malo je smesno raditi servis kada se moze kupiti ceo isparivac za 20eur i uz to filer tecne faze kosta oko 0.5eur i manje, zavisno od modela ventila, a uz isparivac ide i burence i holender, realno sve potrebno. Ali opet, pitanje je da li je to sigurno i koliko dugotrajno.

Moje licno iskustvo kaze da je na Lovato original moguce preci 100000km bez servisa i da to radi savrseno, bez stelovanja, bez ikakvog prckanja, doduse to je 80% otvorena voznja, a mozda i moja luda sreca. Znam da sam ispao neodgovoran, ali niko nije hteo nista da dira dok to tako lepo radi, uz to trosi 6.5-7 otvoreno, 8-8.5 gradska BGD.

Comment

• Plinadzija
                CBC Senator XXL
                • 29.07.2008
                • 1514
                • Paracin

Servis isparivaca se radi po preporuci proizvodjaca na 25k, iskustveno moze se ta cifra popeti na 40k. Sve preko toga je rizik da dodje do havarije.
                UGRADITE PLIN DA VAM AUTO PALI KAO VOJNI MAGACIN!

Devojka moze da bude sa sela ali auto MORA da bude iz Nemacke!

Comment

• missa91
                  CBC Član
                  • 04.10.2012
                  • 19
                  • Smed. Palanka

Znam da je samo moja luda sreca sto je jedina stvar koja se manifestovala kao kvar bila povecana potrosnja sa 8 na 17 litara. Posle tog Lovata sam kupio polovan Voltran sa zamenjenim membranama, on me je sluzio 40k km i poceo da pusta plin na sve strane. Tako da sam sada kupio ovaj Mimgas.

Neki bi rekli sa konja na magarca

Comment

• kdi
                    CBC Senator
                    • 16.11.2010
                    • 238
                    • leskovac

daj iskopaj nam tog uvoznika..

Comment

• zverko
                      CBC Senator XXL
                      • 19.08.2005
                      • 7085
                      • BGD
                      • Audi A4

uvoznik za MIMGAS

AUTO GAS OPREMA DADI BI Beograd, Auto gas Beograd. Nalazimo se u ulici Kneza Višeslava 63, u Beogradu. Maloprodaja, veleprodaja i ugradnja autogas uredjaja starije i novije generacije. Bavimo se iskljucivo prodajom uredjaja renomiranih proizvođača....
                      deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• missa91
                        CBC Član
                        • 04.10.2012
                        • 19
                        • Smed. Palanka

Bas me interesuje gde je onda to ortak oko nisa nabavio. Moram da ga pitam. Ali sam sasvim siguran da je rekao istocna srbija iznad nisa. Nema nikakve veze sa Beogradom.

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

Ima jedan lik iz Pirota koji drzi taj kraj dole.
                          deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• missa91
                            CBC Član
                            • 04.10.2012
                            • 19
                            • Smed. Palanka

Mora da je taj, ali da li je uvoznik ili je u pitanju "usputni transport"...

Comment

• pancer980
                              CBC Početnik
                              • 26.08.2009
                              • 7
                              • Leskovac
                              • opel kadett 1.3i

Procitao sam celu temu pa sam resio da odgovorim.
                              Lik koji prodaje delove za sve vrste plinskih uredjaja i vrsi prodaju komponenata se nalazi u Pirotu.Lik je ovlasceni uvoznik za Lovato i Mimgas uredjaje a ima i ostalo.
                              Bio sam pre dva dana kod njega i pazario Mimgas elektronac za 22e, filter tecnog stanja je 60din, prekidac sa tri polozaja(plin,automatski,benzin) 8e.
                              Inace Lovato elektronac je 45e, ali su likovi izuzetno usluzni da su mi cak rastavili jedan mimgas da bi mi dokazali da je to ustvari Lovato koji proizvode Turci cak se i membrane hvataju u sraf.

Comment

Working...
                              X