Originally posted by TECA
View Post
E sad sta su zice na polovima tj sta su polovi na bobini? Da li ima veze na koji stavljam crvenu,a na koji crnu pipku sa unimera?
Evo i par slika bobine da se lepo vidi,i ako imas vremena i zivaca da mi u peintu obelezis sta su polovi ili recima objasnis. HVALA!

Ja sam malo ne strucan,pa samo da proverim! Stroboskop se povezuje na svecicu prvog cilindra i na izlaz na kapi za prvi cilindar, a baca crvenu svetlost. Uredjaj kojim sam ja merio ovih 55 stepeni na platinama se kaci na masu i na jedan kontakt na bobini i ima skalu na kojoj pokazuje.Cisto da napomenem posto ne znam da li sam dobro objasnio.
Kad sam gledao u radu drzao je tih 55 stepeni mozda pomera za malo 54 do 56 ali bukvalno miruje kazaljka,nije kao ono kad liti po 5 gore dole. Da li sad da podesim na 65?
Sto se tice paljenja sad je na leru podeseno malo pre 10. Inace ima obelezeno od nulte tacke pa pet crtica pa onda 10 pa jos 3 crtice posle deset. Provericu sve vo sutra i dostelovati na tih 65 ako toliko treba?
Evo i par slika ruke

Da napomenem da sam danas uzeo i mixer, sad me samo zanima kako da ga pricvrstim na karb, posto obicno imaju oni srafovi ali ovaj posto je plitak nema. Rekose mi u unin karicu da stavim malo diht mase? STA VI KAZETE?

P.S. Znam da vas mnogo davim, i da bii verovatno neko predlozio "a da ti odes do majstora"

Comment