Fiat Tipo, 1400ccm, karburator, lovato venturi, sa mikserom. Benzin nije video godinama, uvek iskljucivo na plin.
Problem: besprekorno upali uz povucen sauh, poradi 10-20 sekundi u ugasi se, jer ga ugusi prevelika količina plina. Nakon toga hoće da upali samo uz duze verglanje ako prekidač plina postavim na neutralni položaj. Upali, pa opet se ugasi, opet ga prevarim i tako nekoliko puta dok se malo ne zagreje, onda vrlo lepo ide i radi. Kad se zagreje pali momentalno, bez gasa. Rashladne tečnosti ima dovoljno,naravno.
Par godina je radio na plin besprekorno, paljen i na teskom minusu uz saug, ali nikad nije imao problem da mu smrzne isparivač i da ga uguši. Naravno, ja ne bih bio ja ako ne bi prčkao nešto, pa sam mu relativno skoro prepodesio smešu i lepše i bolje je radio. E, čini mi se da od tada ove muke počinju.
Sada, kad je zagreje, nastelujem ga po propisu i nemam apsolutno nikakve zamerke na rad i na to kako vuče. Ali, da li to štelovanje nije u redu, jer kad je hladan manifestuje gore opisan problem....
Šta raditi, zbog čega može da ima previše gasa dok je hladan?
Problem: besprekorno upali uz povucen sauh, poradi 10-20 sekundi u ugasi se, jer ga ugusi prevelika količina plina. Nakon toga hoće da upali samo uz duze verglanje ako prekidač plina postavim na neutralni položaj. Upali, pa opet se ugasi, opet ga prevarim i tako nekoliko puta dok se malo ne zagreje, onda vrlo lepo ide i radi. Kad se zagreje pali momentalno, bez gasa. Rashladne tečnosti ima dovoljno,naravno.
Par godina je radio na plin besprekorno, paljen i na teskom minusu uz saug, ali nikad nije imao problem da mu smrzne isparivač i da ga uguši. Naravno, ja ne bih bio ja ako ne bi prčkao nešto, pa sam mu relativno skoro prepodesio smešu i lepše i bolje je radio. E, čini mi se da od tada ove muke počinju.
Sada, kad je zagreje, nastelujem ga po propisu i nemam apsolutno nikakve zamerke na rad i na to kako vuče. Ali, da li to štelovanje nije u redu, jer kad je hladan manifestuje gore opisan problem....
Šta raditi, zbog čega može da ima previše gasa dok je hladan?
Comment