Cudna stvar oko potrosnje plina Mazda 626 2.0

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • doorsy
    CBC Senator
    • 31.10.2007
    • 248
    • Beograd

Cudna stvar oko potrosnje plina Mazda 626 2.0

Drustvo, citao sam i citao teme ispod ali slican manifest ne nadjoh pa sam prinudjen da otvorim novi post...Auto je dakle Mazda 626, 2.0 karburator 110ks, gasni uredjaj Landi, boca Atiker cini mi se, tako sam uzeo Frankestajna jbg. Kupio sam ga skoro i ne pitajuci za potrosnju prvim merenjima dodjem do zakljucka da na sipanih 1000din dakle oko 12l predjem 80ak km sto je po racunici oko 15l! Pri tom sam bio nezan na papucici, kombinovana voznja, salt na 2-3000 rpm.Upustim se u problematiku i krenem naravno od gasnog uredjaja, jer je auto bio kod majstora i nisu utvrdjene anomalije na motoru, servis uradjen, pregledan na benzinu i zamenjeni svi filteri. Prvo zamenim kompletan el. ventil (ne znam koji sam uzeo, kupljen kod Karica u bg)-ne desi se nista.Onda osetim da se malko oseca plin kod isparivaca i da susti pomalo te se upustim u zamenu membrana (kupljene kod istih, placene 1650din, ne znam proizvodjaca, kaze ove su bolje) ocistim sve, zamenim gumice i membrane, skratim neka porozna creva i test...na 1000din predjem 150km!!! po racunici oko 8l! 3x, znaci u roku od 2 nedelje sipao, potrosnja ista JA SRECAN KO KUCE ali samo do sledeceg, kad mi pokaza 10l....ok rekoh, losiji plin, videcu, vizuelnim pregledom sve ok, sem sto primetim da ispod isparivaca crevo, za tecnost za hladjenje ponekad kapne( to do danas nisam zategao ali mislim da i nema veze sa potrosnjom)...kad IZNENADJENJE, sledece punjenje istom metodom racunato VRATILA SE POTROSNJA NA 15l?!! E ajd sad, sta je to da u roku od 2 nedelje radi sve extra a onda se vrati? Nebitno kojom logikom merenja sam isao i kako sam ga nastelovao, ja sam imao potrosnju 8l/100km... da dodam, auto je isao bolje nego kad sam ga uzeo i kad je trosio oko 15l...ne znam odakle vise da krenem, mozda curi negde, mozda su creva, moze li neki savet Molim vas nemojte pisati komentare tipa pa sta hoces to je 2.0, ne moze manje jer znam da moze, znam 5-6 ljudi sa istim autom koji trose oko 10l, i znam da sam NEKAKO (samo ne znam kako) dosao do 8l!Hvala unapred!
  • expendable
    CBC Senator XXL
    • 04.11.2009
    • 3662
    • Bor

"Molim vas nemojte pisati komentare tipa pa sta hoces to je 2.0, ne moze manje ..."

O.K. (može ako benzina u istim uslovima troši manje od 7,5 litara)

P.S.
    Ne valja ti metodologija merenja. Ako tako nastaviš uvek ćeš imati (bar) ±20-25%! (od srednje potrošnje)
    Čisto da ne gubiš vreme.
    Expendable also known as the Stalker, further known as http://www.motornaulja.blogspot.com "Malo znanja - opasna je stvar" ili bolje ništa ne znati nego malo znati, šteta koju ćete tako napraviti je ograničena (u profesiji).

Comment

• speedplus
      RIP Bio nam je drug!
      • 15.01.2007
      • 2419
      • LAZAREVAC

Originally posted by doorsy View Post
      Nebitno kojom logikom merenja sam isao i kako sam ga nastelovao,!
      ja mislim da je bitno,al nema veze

Molim vas nemojte pisati komentare tipa pa sta hoces to je 2.0, ne moze manje jer znam da moze!
      na osnovu čega??? dali si vršio neka merenja???

i znam da sam NEKAKO (samo ne znam kako) dosao do 8l!Hvala unapred!
      probaš da ponoviš metodu

Inače,neću ti reći da je 15 normalno,jer nije(ako je auto ispravan),a da bi bio,koliko-toliko siguran,dali je auto dobro naštelovan treba ti analizator izduvnih gasova.

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Tebi je potrosnja 10 litara. 8+8+15=31/3=10.3

Ne meris dobro!

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

imao sam ovu mazdu kada je bila stara 2 godine I 24500 km predjenih .potrosnja u gradu nikad nije bila ispod 10l, na auto putu 12l-13l . cisto sumnjam da moze sada da trosi manje nego kad je bila nova.

Comment

• doorsy
            CBC Senator
            • 31.10.2007
            • 248
            • Beograd

Originally posted by b_samardzic View Post
            Tebi je potrosnja 10 litara. 8+8+15=31/3=10.3

Ne meris dobro!
            Ovo je nesto najludje sto sam cuo u poslednje vreme Pa najbolje da ja vidim kad mi se plin ugradio pa da saberem i podelim sva sipanja, bez uzimanja u obzir bilo kakvih kvarova i stila voznje itd...Hvala u svakom slucaju, nasmejao si me

Comment

• doorsy
              CBC Senator
              • 31.10.2007
              • 248
              • Beograd

Originally posted by vladaomega View Post
              imao sam ovu mazdu kada je bila stara 2 godine I 24500 km predjenih .potrosnja u gradu nikad nije bila ispod 10l, na auto putu 12l-13l . cisto sumnjam da moze sada da trosi manje nego kad je bila nova.
              CEGA potrosnja, benzina? Ja pricam o plinu...a kako je moguce da ti na otvorenom trosi vise?

Comment

• doorsy
                CBC Senator
                • 31.10.2007
                • 248
                • Beograd

Znate sta, ovako nesto sam i ocekivao pa necu vise pisati, mozete da zakljucate temu, hvala na trudu. Cekao sam Doru ili neko strucno lice za problematiku oko gasa, i to samo da mi ukaze na moguce probleme oko ovog manifesta pa da po tome idem redom i proveravam...HVALA SVIMA, sve najbolje, pozz!

Comment

• speedplus
                  RIP Bio nam je drug!
                  • 15.01.2007
                  • 2419
                  • LAZAREVAC

ja koliko vidim,tebi treba neko,ko će ti pričati nebuloze tipa: "pročačkaj malo ovde,malo onde,zaveži crveni končić,protiv uroka,za retrovizor i auto će trošiti 3 litra na 100,u gradu"

Comment

• Dora
                    Nadzornik!!!
                    • 24.10.2004
                    • 17451
                    • Novi Sad
                    • FIAT

Dora je umoran od pisanja jednog te istog svakom ponaosob a nove snage imaju za tako nešto kratak fitilj...

Ukratko, meriš pogrešno (napisoa sma mnogo puta kako se meri)... Samardžić ti je ukazao na jedan od pravilnijih načina, nije rekao da meriš od doba jure nego par poslednjih sipanja a ti znaš da on nema pojma. Speed ti je takodje ukazao na dobar pravac ali ne veruješ. Expendable takodje.... A evo sad i ja...

Ako ti stvarno misliš da tvoj auto može trošiti 8 litaraplina na 100 Km onda sam ja dobra vila a nisam stoposto...
                    1. Ne meriš dobro (specijalno za tebe poslednji put) sipaš do tandrkanja plovka, predješ 11o km pa opet sipaš i tako par puta.
                    2. Uradiš kak oje Samardžić napisao ako nećeš da napuniš.
                    3. Pokušaš da majstoriam ne kažeš kako nemaju pojma jer ne žele da ti kažu ono što očekuješ.

Još kraće, džaba si krečio sa izmenama i ostalim radnjama. Stvar je do podešavanja gasa, paljenja (instalacije za dobijanje varnice) i ispravnosti samog motora.

Nepostoji čarobno štelbanje koje popravlja motor.

Zaključano po želji.
                    Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

Working...
                    X